Z Vojvodino v Bački Topoli

Četrtkov obračun v Ljudskem vrtu se je končal z uspešnim zaključnim dejanjem Mariborčanov, ki so si pred povratno tekmo z Vojvodino zagotovili minimalno, a pomembno prednost. 

Vijoličasti so tekmo na domači zelenici dobili z 2:1, čeprav ni bil uspešen z bele točke, pa je gostitelje v vodstvo iz drugega poizkusa popeljal Josip Iličić. Vojvodina bo povratno srečanje odigrala brez Slobodana Medojevića, ki je bil izključen v 70. minuti prvega dvoboja, a Štajerci niso najbolje izkoristili igralca več, saj so gostje sedem minut kasneje poravnali izid. Na koncu se je kljub vsemu razpletlo z veseljem privržencev Maribora, saj je Hilal Soudani v zaključnih sekundah tekme priigral tesno zmago.

"Postavili se bomo tekmovalno. Nogomet se igra 90 minut, zato nisem prepričan, da bo šla Vojvodina že takoj na glavo. To lahko pričakujemo na koncu, zagotovo pa bodo domačini agresivni in si bodo želeli čim hitrejšega zadetka. Imajo red in disciplino, tudi kakovost. Gostitelji bodo agresivni, brezglavi pa nikakor ne. Na to moramo odgovoriti, predvsem pa moramo biti nevarni za tekmečev gol in tekmovalni v fazi obrambe. Biti moramo na evropski ravni," je gostovanje v Srbiji napovedal mariborski strateg Ante Šimundža.

Nogometaši Maribora bodo prednost s prvega srečanja branili v Bački Topoli in ne v Novem Sadu, saj na stadionu Karađorđe poteka prenova igrišča. Je to lahko adut gostov? Šimundža meni, da se je moštvo Vojvodine zdaj že dodobra privadilo na "gostovanja" v Bački Topoli in spoznalo zelenico. Četa trenerja Božidarja Bandovića je v Bački Topoli odigrala tudi zadnjo ligaško preizkušnjo, belo-rdeči pa so kot gostitelji tekme gostili prav tamkajšnji TSC in doživeli še peti zaporedni poraz. 

Domači bodo, kot že zapisano, tekmo odigrali brez Slobodana Medojevića, Ante Šimundža pa je pred odhodom v Srbijo razkril, da je kapetan Martin Milec po poškodbi, zaradi katere je predčasno končal prvo tekmo z Vojvodino, znova treniral s soigralci. Izkušeni branilec je tako nared za nastop v TSC Areni, povratna tekma na vojvodinskih tleh pa se bo pričela ob 20. uri, tudi s prenosom na TV Arena Sport. Pravico bo delila portugalska sodniška zasedba, poveljeval ji bo Gustavo Correia.

Zmagovalec slovensko-srbskega spopada se bo na zadnji stopnički pred ligaškim delom UEFA Evropske konferenčne lige pomeril s finskim Ilvesom iz Tampereja ali švedskim Djurgårdenom. Prva tekma na Finskem se je končala z rezultatom 1:1.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje za evropsko jesen proti Pyuniku
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi 3. krog kvalifikacij UEFA Evropske lige v Dublinu po podaljšku izgubili proti Shamrock Rovers z 1:3 (0:2, 1:2). Celjani so prvo tekmo dobili z 1:0.
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor napredoval po drami, Jug junak serije enajstmetrovk
    Mariborčani se v Bački Topoli veselijo novega napredovanja. Potnik v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige je bil odločen po strelih z bele točke, Ažbe Jug je zaustavil dve od štirih enajstmetrovk Vojvodine.
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s četrto evropsko zmago v zadnji krog
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga v gosteh premagali Šerif Tiraspol z 1:0 (0:0). Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:0, so se tako prebili v zadnji kvalifikacijski krog tega tekmovanja. V njem se bodo merili z Rijeko.
  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Dublin po novo zmago
    Po Olimpiji in Mariboru se bodo v boj za evropsko napredovanje podali še nogometaši Celja. Spopad s Shamrockom se bo v Dublinu pričel ob 21. uri, grofje pa imajo pred povratno tekmo zadetek prednosti.
  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji kot prvi v lov po napredovanje
    Četrtkov večer bo znova postregel s tremi evropskimi preizkušnjami slovenskih klubov. Kot prvi se v boj za napredovanje podajajo zmaji, ki so si z visoko domačo zmago zagotivili lepo izhodišče za povratni obračun v Tiraspolu.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani pred povratno tekmo z golom prednosti
    Zbirko četrtkovih zmag slovenskih klubov v tekmovanjih UEFA je dopolnil še Maribor. Štajerci so povedli z golom Josipa Iličića, po izenačenju Vojvodine pa je v 97. minuti za minimalno prednost vijolic zadel Hilal Soudani.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje na Irsko z minimalno prednostjo
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige premagali irski Shamrock Rovers z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden na Irskem.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Moldavijo s tremi zadetki prednosti
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Šerif Tiraspol s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Moldaviji.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani v boj za UEFA Evropsko ligo
    Albert Riera druge epizode na klopi Celja ni pričel v skladu s klubskimi ambicijami, saj je porazu v Bratislavi sledil še spodrsljaj v Murski Soboti. Državni prvaki so zdaj misli usmerili v kvalifikacije UEFA Evropske lige, v četrtkovem večeru bodo z oslabljenim moštvom gostili irski Shamrock Rovers.

DELI NA