29.09.2009 | 1. SFL
Video: Kavčič pred ligo prvakov

Matej Kavčič je letos poleti postal glavni trener Puntarja Casina Safir, v petek je zabeležil prvi poraz na uradni tekmi na novem delovnem mestu, z mislimi pa je že pri ligi prvakov, kjer se bo slovenski prvak meril z beloruskim, črnogorskim in portugalskim predstavnikom.

S trenerjem državnega prvaka smo začeli pri tekmi 3. kroga 1. SFL, kjer so puntarji doživeli prvi poraz.

»Dobovec je izredno močna ekipa, ki premore osem, devet fantov, ki meljejo, znali pa so kaznovati vse naše napake. Mislim, da je njihova zmaga zaslužena, a morda malce visoka.«

Kavčič ni pozabil svojega moštva:

»Čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da se lahko kosajo s takim Dobovcem, čeprav smo bili v precej oslabljeni postavi. To je bil dober test pred ligo prvakov, Dobovec je morda močnejši od katere izmed ekip v ligi prvakov. Moramo gledati pozitivno na to in se iz tega nekaj naučiti. Prvenstvo bo še dolgo, to je le ena od bitk v nizu.«

 

 

Vas je Dobovec presenetil?

»Z ničemer nas niso presenetil. Sem pa pričakoval, da bodo še bolj agresivni, da nas bodo od začetka gnali po terenu. Dobro smo bili pripravljeni. Odločale so individualne sposobnosti. Dobro smo se borili.«

Bi naredili sedaj kaj drugače, kot ste?

»To je bila tekma, kjer sem hotel, da jo oddelamo tekaško. To smo tudi naredili. So pa gostitelji fizično močnejši. Proti Krofliču, ki premore 20 ali 30 kilogramov več, je težko igrati. Imeli smo precej priložnosti, zato sem zadovoljen s tem.«

Kakšen plan imate do lige prvakov?

»Dva dni smo bili prosti. V ponedeljek smo se zopet zbrali, v torek se nam pridružijo poškodovani igralci. Iz Združenih držav Amerike se vrača Gaj Rosič. Morda bo nared tudi Boštjan Uršič, zagotovo pa Siniša Brkič. Bolj važno je, da smo čimveč skupaj, da še kakšno rečemo. Smo mlada ekipa, vsako tako druženje nam koristi, vse to pa je naložba za prihodnost.«

Kaj veste o treh ekipah, ki prihajajo v Tolmin na ligo prvakov?

»Pogledali smo si video posnetek črnogorskega prvaka. Nismo uspeli dobiti video zapisa beloruske ekipe, Benfice pa niti gledali ne bomo, saj sem prepričan, da tretja tekma ne bo odločala o ničemer, da bo služila le nabiranju izkušenj naših igralcev. Želim si, da bi jo odigrali za gušt.«

Cilj je jasen?

»Želimo si, da bi igrali čim boljše. Če bo temu tako, potem bo prišel tudi rezultat. Upam, da bomo maksimalno pripravljeni, dvorana bo polna, v to ne dvomim.«

Zapišimo, da v drugi krog lige prvakov napredujeta prvo in drugouvrščena ekipa skupine.

 

Tekst: Futsal.si/DP
Foto: Futsal.si/DP

Video: Futsal.si/DP

 

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Trojec na Vrhniko, trojec zapustil Siliko
    V taboru FK Siliko, v minuli sezoni so osvojili naslov superpokalnega prvaka Slovenije, sestavljajo igralski mozaik za novo sezono. Prvi se je poslovil Max Vesel, ki se je preselil na Hrvaško (Reka), na Vrhniki pa so potrdili še tri odhode in tri prihode.
  • 26.07.2024 | 1. SFL
    Lipovšek in Kos spet za Mlinše
    Ekipo bo še naprej vodil trener Gregor Ceglar, ki bo v novi sezoni računal tudi na stara znanca. Po letu dni igranja v dresu Meteorplasta se v Zasavje vračata Vid Kos in Tim Lipovšek.
  • 20.07.2024 | 1. SFL
    Oplast z novim trenerjem
    KMN Oplast Kobarid je v minuli sezoni navdušil v 1. SFL, tudi s tretjim mestom ob koncu sezone. V nadaljevanju pa bo klub iz Posočja doživel nekaj sprememb.
  • 17.07.2024 | 1. SFL
    Po žrebu parov 1. SFL in ŽFL
    Danes so bili prostorih NZS izvedeni žrebi tekmovalnih parov za sezono 2024/25 v 1. SFL, Ženski futsal ligi, z žrebom je bil določen tekmovalni par tekme superpokala (31.8. v Benediktu).
  • 10.07.2024 | 1. SFL
    V sredo žreb pred jubilejno 30. sezono 1. SFL
    V 1. SFL bo v novi sezoni nastopalo osem ekip. Sistem igranja bo trikrožni s končnico za prvaka. Podrobnosti tekmovanja boste prejeli v Navodilih za tekmovanje za tekmovalno leto 2024/2025.
  • 09.07.2024 | 1. SFL
    Totoškovič ostaja v Sodražici
    Denis Totošković je začel športno pot pri ljubljanski Iliriji, kmalu se je preselil na Ljubljano, potem je bil še član Interblocka. S futsalom je začel pri Vuku Ljubljana, ki ga je vodil Željko Pijetlovič.
  • 04.07.2024 | 1. SFL
    Dobovec v Španijo na turnir lige prvakov
    V tekmovanje vstopa 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Španija, Portugalska, Kazahstan in Hrvaška pa bodo imele vnovič po dva predstavnika. Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah.
  • 02.07.2024 | 1. SFL
    Kot 8. ekipa v Evropi čakajo žreb lige prvakov
    V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, bo v četrtek, 4. julija, ob 14. uri, opravljen žreb pred začetkom 24. sezone futsal lige prvakov. Dobovec, slovenski državni prvak, bo vnovič igral v glavnem delu lige prvakov, tokratno evropsko sezono pa začenja kot 8. uvrščena ekipa v Evropi.
  • 28.06.2024 | 1. SFL
    Matic Goznik okrepil Dobrepolje
    V pretekli sezoni je Matic v 1. SFL nastopil na 23 tekmah in bil tudi kapetan ekipe, ki je igrala v finalu pokala Terme Olimia. Futsal kariero je sicer začel v ekipi KMN Slovenske Gorice, eno sezono pa je igral tudi za FutureNet Maribor.
  • 24.06.2024 | 1. SFL
    V novi sezone višje finančne vzpodbude za klube
    Na današnji redni seji IO NZS je bilo potrjenih tudi nekaj sklepov, ki so direktno povezani s futsal tekmovanji. Prav tako je IO NZS povečal nadomestila za spodbude futsal klubom v TL2024/2025.

DELI NA