01.06.2024 | 1. SFL
Vedel in opozarjal, da se mora za naslov zmagati trikrat

„To je bila še posebej izrčpujoča sezona, za nameček pa še ekstra izrčpujoč finale. Skozi pet tekem smo pokazali več futsala. Dvakrat smo bili dovolj zbrani ter umirjeni v glavi in zmagali, dvakrat pa smo izgubili glavo in tudi izgubili tekmo za to. Spravili smo sami sebe v težko situacijo, a smo se pobrali in na peti tekmi pokazali izredno zrelost. Čeprav Dobovec ni tako izkušen, kot ljudje govorijo. Dobovec ima dva igralca, ki imata odigrane tekme, vsi ostali imamo isto ali manj odigranih tekme kot igralci Silika. To je potrebno povedati. Zato fantom ni bilo lahko. Tudi priprava na peto tekmo ni bila enostavna. Sto ur in milijon stvari smo imeli v glavi. A ko smo stopili na igrišče, zbistrili misli in razmišljali le to, kar smo delali to sezono, pokazali na terenu in potem zmagali, ker smo bili pač boljši nasprotnik,“ je po koncu 5. finalne tekme uvodoma povedla Žiga Čeh, eden od trojice ključnih mož Dobovca, ki je sinoči osvojil sedmi naslov državnega prvaka.

On je zaslužen

Pot do tja je bila zahtevna: Dobovec je drugič v zgodovini potreboval pet tekem, da je postal najboljši v državi. Sinoči je prišel do uspeha brez glavnega trenerja Kujtima Morine, ki je počival na tribuni zaradi rumenih kartonov. „Celo sezono trdo delamo in pilimo stvari. Tudi če ne bi nihče vodil tekme, moramo znati prevzeti odgovornost in delamo stvari, ki smo jih trenirali. Na peti tekmi smo to naredili. Kujtima nismo videli, nismo ga slišali, niti dobili napotkov od njega, saj jih nismo rabili. A na koncu lahko rečem: on je zaslužen za to: on nas je pripeljal do tega nivoja, da smo prvaki,“ Čeh ni pozabil izpostaviti vloge in pomena trenerja Kujtima Morine.

Ta sezona je bila tudi sezona Žige Čeha, ki je po slovesu Roka Mordeja, Kristjana Čujca in Vedrana Matoševića prevzel vlogo mentorja, vodje v ekipi. „To je naravna pot, naravna selekcija, čas se obrne in prevzameš drugo vlogo. Trudim se po najboljših močeh. Predvsem skušam pomagati pri pripravi na tekmo, to je ključnega pomena. Ko smo bili dobro psihološko pripravljeni, smo tekmo dobili. Ko ta priprava ni bila optimalna, smo izgubili. Psihološka priprava je zelo pomembna. Zato je mladim igralcem težje, izkušnje pa ti dajejo mirnost na dan tekme. Tu se dela razlika. Izkušnje težjih tekem ti pomagajo. Če lahko rečem, ta peta tekma ni bila ena teh težjih tekem,“ je še povedal Čeh, ki ga preseneča dejstvo, da je šele na peti tekmi finala prvič zmagal domačin: „To je res nekaj posebnega. Še posebej če vemo, da je Dobovec resnično domačinska ekipa. Pa da vemo, da Dobovec ne vem koliko let ni uspel tam zmagati, pa da v Rogaški Slatini spet ne vem, koliko časa ni nihče premagal Dobovca. Potem pa pride leto, ko se vse obrne na glavo. Tudi zaradi manjka discipline v naši igri. Na koncu smo se le zbrali in zasluženo postali prvaki.“

Ni jim bilo lahko

Dobovec je v tej seriji izgubljal 0:1 in 1:2, Siliko pa je bil letos v medsebojnih tekmah celo boljši. A ključne tekme je dobival Dobovec. „Najtežje nam je bilo po prvi tekmi, kjer smo res prevladovali, vodili smo 3:0, potem pa izgubili. To so bili zahtevni trenutki... Pri zaostanku 1:2 v zmagah je bilo celo najlažje: vedeli smo, da jim bo najtežje, ker v taki situaciji še niso bili. Mi smo se res dobro psihološko pripravili na 4. tekmo in jo tudi dobro odigrali. Kdor prvi zbere tri zmage, je prvak. To ni floskula, to je dejstvo. Tudi če vodiš 2:0, in greš po naslov, se tretja tekma ne bo zmagala sama, prava tako se ne bo izgubila sama, če izgubljaš 0:2,“ je še opozoril Čeh.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA