02.06.2024 | 1. SFL
Vedel in čutil, da so sumili v Dobovec

„Res sem presrečen, ker smo uspeli obraniti naslov. V prvi vrsti bi se rad zahvalil mojim igralcem, ki so brez mene odigrali vrhunsko tekmo in glavnega rivala premagali s 7:1. Kaj smo vse prestali čez to sezono?! Od velikih padcev, a smo se vselej uspeli dvigniti, če se izrazim po boksarsko. V sezoni je bilo veliko padcev, odpisovali so nas. Kljub temu so se predvsem igralci vsakič znova pobrali in vrnili. Presrečen sem zaradi igralcev, kako smo to dosegli,“ je začel Kujtim Morina po svojem 7. naslovu državnega prvaka na klopi Dobovca.

Ranjeni Dobovec

Pot do naslova ni bila lahka, sezona pa težka. „Vsi vemo, kje smo bili 15.8. 2023. Imeli smo ekipo, katerih dosegi niso bili jasni, nismo vedeli, kaj zmoremo. So pa vsi v tej ekipi videli ranjeni Dobovec, ki je pripravljen, da izgubi naslov državnega prvaka. Tudi zaradi te situacije dajem kapo dol mojim igralcem. To pa jim je vse uspelo s trdim in napornim delom,“ se trener Morina ozira na začetek in zahtevno delo.

Finale je bil izjemen, s tem se strinja tudi naš sogovornik: „Ob tem čestitam Siliko Futsal, zares odlična ekipa, ki nas je v tej sezoni večkrat premagala, a smo na koncu le mi prvaki. Finalna serija je bila izredno nepredvidljiva. Izgubljali smo doma 0:1 in 1:2, potem pa se vračali na dveh tekmah na Vrhniki. Dobro so nas namučili, ampak spet poudarjam … Glavno vlogo ima ekipa, vsa čast igralcem, ki imajo pravi značaj, so pravi vrhunski ljudje, ki so se iz tekme v tekmo dvigovali. Marsikaj so (nam) govorili, čez vso sezono so nam iskali napake, a na koncu, ko je najbolj pomembno, je ekipa pokazala svoj značaj, svojo kakovost in vse, kar je treba. Presrečen sem zaradi njih in jim čestitam.“

Zahvala Roku Mordeju

Na peti tekmi je bil Morina na tribuni, saj je na četrti tekmi na Vrhniki dobil rumeni karton.
„Rok Mordej je izvrstno odvodil 5. tekmo finala. Res se mu moram zahvaliti za to. Rok je moja desna roka. Tako je bilo, ko je bil igralec, tako je danes. Peto tekmo je odvodil boljše kot jaz in zasluženo zabeležil visoko zmago. Bilo pa je nemogoče težko gledati fante s tribune. Zame je bila to najverjetneje najtežja tekma, ki sem jo kdaj koli gledal in vodil, ampak fantje so odigrali fantastično … Kako bi lahko rekel drugače, ko zadnjo finalno tekmo zmagamo 7:1?“ je opisal dogajanje na peti tekmi, potem pa spregovori o finalni seriji: „Verjel sem v to ekipo. Dejansko smo 1., 3. in 4. tekmo odigrali na zelo visoki ravni, morda še najmanj dobro smo odigrali 2. tekmo na Vrhniki. Smo pa vsakič ob našem porazu dovolili Siliku, da se vrne in nas kaznuje. Vodili smo 3:0 in 2:0 doma, a je Siliko vsakič zmagal. Moč ekipe pa je bila, da se po teh dveh porazih nismo predali. Mnoge ekipe bi se predale, mi se nismo... na 4. tekmi na Vrhniki je bilo neverjetno težko zmagati. A smo našli notranjo moč, se dogovorili in uspeli.“

Pohvalil navijače

Tudi Kujtim Morina pa je izpostavil navijače, ki so v tej sezoni dali izjemen pečat 1. SFL. „V Dobovcu, v Sloveniji sem sedem let in mislim, da takega vzdušja še ni bilo. Želim se zahvaliti vsem navijačem in vsem ljudem, ki so prišli na tekmo, navijačem Silika, ki so dvignili finale, in posebno navijačem Dobovca, ki so naredili fantastični ambient. Mi pa smo jim to vrnili na najboljši možen način z osvojitvijo osmega naslova, tako da res vsa vsa čast. Kapo dol igralcem, ki so mene, ki sem bil na tribuni, nemogoče razveselili. Zato se jim iz srca zahvaljujem,“ se jim je zahvalil Morina, ki še ne ve, kako dalje. „Ta ekipa me je kupila s svojim karakterjem in pristopom. Dejansko se niti ne spomnim, da je kdo kadarkoli manjkal na treningu. Ni se nam vedno to vračalo z dobrim... Izgubljali smo tekme, dvomi so obstajali. A bili smo in ostali ekipa, ki je verjela. Na koncu se nam je to vrnilo. Priznam, da smo v tej sezoni naredili novo bazo za FK Dobovec, za novi Dobovec, ki bo imel sigurno visoke cilje in ambicije tako doma v ligi prvakov. To smo vsa ta leta delali odlično in bomo še naprej tako,“ je poudaril in pustil odpret možnosti, da nadaljuje z delom v Obsotelju.

Za konec pa je izpostavil še trojec, ki je opravil garaško delo ob naslovu Dobovca.
Francisco Javier Martinez Villalba in Lucas Anderson Pereira si zaslužita pohvalo. Tudi v njiju se močno sumilo. A ne pozabite: pripeljali smo ju januarja letos. Vedeli smo, da sta dobra. Od njiju se je pričakovalo, da se takoj spravita na delovne obrate in pokažeta, kaj znata. A pozabljamo, da sta se morala navaditi na okolje, soigralce, sistem dela. To terja čas, ni lahko. A sta oba pokazala pravi karakter, v finalni seriji pa se jim je to povrnilo v najboljši možni obliki. V finalu sta bila naša najboljša igralca, njima ob bok pa moram izpostaviti Žigo Čeha, našega vodjo,“ je zaključil Kujtim Morina.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.06.2024 | 1. SFL
    Matej Fideršek se je vrnil v 1. SFL
    V zadnji sezoni je v Švici igral za Futsal Minerva ter osvojil prvenstvo in pokal. Futsal kariero je začel v Mariboru, nato se je preizkusil na sosednjem Hrvaškem (MNK Novo Vrijeme). Leta 2021 se je vrnil v Slovenijo in bil slabo leto dni član Litije.
  • 20.06.2024 | 1. SFL
    Z ekipo na 3. mesto, vrnil Vulikiča
    Članska vrsta je sezono začela s trenerjem Matejem Kavčičem in izkušenim Kristjanom Čujcem, ki pa se je moral zaradi zdravstvenih težav posloviti, v Posočju pa segli tudi po trenerski menjavi, februarja sta na trenersko klop sedla Jaka Sovdat in Primož Zorč.
  • 20.06.2024 | 1. SFL
    Žiga Čeh na Hrvaško, Dobovec predstavil tri novince
    V Dobovcu nadaljujejo s sestavljanjem ekipe za novo sezono, v kateri pa v zasedbi ne bo več slovenskega reprezentanta Žige Čeha, ki bo okrepil HMNK Rijeka, kjer bodo igrali tudi Alen Fetić, Teo Turk in Max Vesel.
  • 17.06.2024 | 1. SFL
    Poletni prestopni rok 2024
    Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2024 upoštevajo določila, ki so navedena v nadaljevanju in v prilogi dopisa. Določila veljajo za registracijo in prestope igralcev in igralk, določila ki se nanašajo na igralce, pa enako veljajo tudi za igralke, tudi kadar je uporabljena moška oblika spola (npr. profesionalec, amater).
  • 16.06.2024 | 1. SFL
    Dobovec z novim trenerjem v sezono
    Priznani hrvaški trener Kujtim Morina se poslavlja od Dobovca, ki ga je vodil od leta 2017, člansko ekipo bo po novem vodil Rok Mordej.
  • 13.06.2024 | 1. SFL
    Po seji Komisije za futsal
    Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.
  • 04.06.2024 | 1. SFL
    Premalo zreli za svoj prvi naslov državnega prvaka
    „Štiri tekme smo bili skoraj poravnani z Dobovcem. Imeli smo celo zaključno žogico. Pomisli smo, da bomo prvaki. Roko na srce: eno je zmagati tekmo ali dve, drugo pa je postati državni prvak. Očitno nismo zreli za to, da bi premagali tako ekipo, kot je Dobovec,“ je po koncu finala 29.sezone 1. SFL povedal trener Silika Mile Simeunovič.
  • 03.06.2024 | 1. SFL
    Prijava v futsal tekmovanja za sezono 2024/2025
    V petek se je sklenila futsal sezona 2023/2024, začenja pa se priprava na novo sezono 2024/2025. Na tem mestu objavljamo prijavnico v tekmovanja in časovnico prijav.
  • 01.06.2024 | 1. SFL
    Upali, da dobijo pokal z enico
    „Izkušnje so tiste, ki so prevesile tehtnico v korist Dobovca. Odigrali so več takih tekem kot mi. Naša ekipa se na take tekme še privaja,“ se izkušeni Jandrić zaveda, kje se je delala razlika. Ekipa za svoj razvoj potrebuje čas.

DELI NA