29.09.2024 | 2. SNL
Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu

Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.

Nogometaši Slovana tudi v osmem krogu prvenstva niso dočakali krstne zmage po vrnitvi na drugoligaško sceno. Ljubljančani so doživeli četrti poraz, tretjega na zadnjih štirih tekmah. V prestolnici so se drugič to sezono veselili nogometaši Bistrice, ki so za komplet točk dosegli dva zadetka. Štajerce je v 18. minuti srečanja v vodstvo popeljal Jaša Martinčič, ki je pred dnevi podpisal profesionalno pogodbo z matičnim klubom. Bistričan je s šestimi zadetki skočil tudi na vrh ligaške lestvice strelcev. Ekipa Roberta Pevnika je zmago potrdila štiri minute pred koncem rednega dela tekme, ko je bil pred domačim golom uspešen še Ivijan Svržnjak.


Drava je po točki v Velenju gostila ekipo Triglava, Ptujčani pa so po dveh zadetkih Tonija Vinogradca vpisali še peti poraz v letošnji sezoni. Nekdanji napadalec Rogaške je Kranjčane v vodstvo popeljal v 64. minuti, le štiri minute kasneje pa je z drugim golom na tekmi potrdil slavje Triglava. Gorenjci so dobili četrto preizkušnjo, s še tremi neodločenimi rezultati so zdaj pri 15 točkah, Ptujčani ostajajo pri petih.


V soboto ste lahko v prenosu na spletni strani NZS spremljali primorski dvoboj Tolmina in Gorice, zmage pa so se razveselili vodilni Goričani. Gostje so za vodilni zadetek potrebovali manj kot dve minuti igre, v polno pa je meril Adriano Bloudek, ki je pred dnevi odločil že obračun z Novomeščani. Tolminci so izenačili v izdihljajih prvega polčasa, ko je mrežo nekdanjega kluba zatresel Kalani Almeida, v 73. minuti srečanja pa je za novo vodstvo in tudi zmago Gorice zadel Tim Matavž. Neporažene "vrtnice" s peto zmago ostajajo na vrhu 2. SNL, Tolmin ostaja na začelju lestvice.


Spopad Dekanov in Ilirije ni dal zmagovalca, tekmeca pa sta se razšla z rezultatom 0:0. Dekančani so osvojili 14. točko v letošnjem prvenstvu, Ilirija je po tretjem remiju pri devetih točkah.


Kamere Sportkluba so pospremile nedeljski obračun dveh štajerskih ekip, Dravinje in Aluminija, zmage pa so se razveselili Kidričani. Štiri minute pred polčasom je za vodstvo gostov zadel Jaka Domjan, gostitelji tekme pa so slabo odprli tudi drugi polčas, saj je Aluminij po avtogolu Andraža Kolarja podvojil prednost. Dravinja se je v igro vrnila v 73. minuti srečanja, ko je zaostanek znižal Žan Ramšak, izid pa se v nadaljevanju dvoboja ni spremenil.


Dvoboj Krke in Beltincev je bil zaradi sanacije osrednjega igrišča Portovala odigran na novomeškem igrišču z umetno travnato površino, točke pa so ostale na Dolenjskem. Za minimalno slavje "farmacevtov" je dve minuti pred koncem obračuna zadel Mark Gliha. Beltinčani ostajajo pri 13 točkah, Novomeščani so po drugi domači zmagi v letošnji sezoni pri desetih.


Sežanci so gostili do tega kroga zadnjeuvrščene Velenjčane, ki pa so na Krasu osvojili točko in na lestvici skočili pred ekipi Slovana in Tolmina, Tabor pa je zdrsnil na tretje mesto, za Kidričane. Kraševci so sicer povedli v 23. minuti srečanja, ko je zadel Jhon Pajaro Berrio, knapi pa so izid poravnali še pred odmorom, v 42. minuti se je petič v sezoni veselil Shakeone Satchwell.


Srečanje Biljencev in Grosupeljčanov je bilo odpovedano in bo odigrano v sredo, 9. oktobra.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2024 | 2. SNL
    Točke ostale v Kranju in Velenju
    S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.
  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 13.10.2024 | 2. SNL
    Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince
    Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

DELI NA