26.01.2015 | Futsal AA
Tesen poraz v zadnji minuti

Slovenija je po dobri in podjetni igri doživela poraz proti BiH. Gostje so ob igralcu več zabili 20 sekund pred koncem tekme. Vsi zbrani v dvorani v Podčetrtku pa so bili navdušeni nad odločitvijo Uefe.

Prijateljska tekma, 26.1.
Slovenija - BiH 0:1 (0:0)
0:1 Jusić (40.)

Dvakrat polna dvorana

V Krškem se je v nedeljo zbralo 800 gledalcev, dan za tem v Podčetrtku pa je bila dvorana prav tako polna. 450 gledalcev je pozdravilo reprezentanci Slovenije in BiH, ki se pospešeno pripravljata na kvalifikacije za Euro 2016.

Mladi (bodoči) asi

Uvodna tekma je pripadla Sloveniji, ki je bila tudi na drugi tekmi precej bolj podjetnejša, selektor Andrej Dobovičnik pa minute in možnost dokazovanja ponudil mladim silam.

Tekmo je naša zasedba začela v postavi Alen Mordej, Rok MordejMatej FideršekGašper Vrhovec, Uroš Kroflič. V nadaljevanje je domači selektor na teren poslal še neuveljavljene reprezentante ali pa tiste z manjšo minutažo: Nika ZajcaNejca Hozjana in Tilna Štendlerja.

Junak - BiH vratar

V 8. minuti je dobro posredoval Mordej na golu. Pravočasno je stekel iz vrat in ustavil Mirka Hrkača, ki je po trčenju z Mordejem obležal. V isti minuti je na drugi strani meril Kroflič, ki je bil pri strelu tudi v 14. minuti. Za tem je Mordeja ogrel Nermim Jusić, v 17. minuti pa je Rok Mordej stresel okvir vrat. Vnovič je bil zelo razigran vratar BiH Beki Hodžić, ki je bil najbolj zaslužen, da Slovenija ni vodila.

Mordej in Totoškovič

Slovenija je prevladovala tudi v drugem delu, a te prednosti ni realizirala. Rok Mordej (na tokratni tekmi je nosil kapetanski trak) je dvakrat odlično pomeril, a je bil gostujoči vratar na mestu. Poizkus Denisa Totoškoviča po podaji Tilna Štendlerja je šel prek vrat.

Z igralcem manj

V 38. minuti je bil izključen Sebastijan Drobne, zavoljo rdečega kartona je moral pod tuš. Gostje so 20 sekund pred koncem tekme zabili prek Jusića. Slovenija je skušala z igralcem vratarjem v polju, a več kot vratnice Vrhovca ni uspela iztržiti.

Euro 2018 je tu

Tekmo si je ogledal tudi predsednik KMN pri NZS in član IO Vlado Močnik, vsi zbrani v dvorani so z bučnim aplavzom pozdravili vest, da bo Slovenija leta 2018 gostila evropsko prvenstvo.

Izjavi po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»Tekmi sta bili zahtevni, še posebej pa za nekaj fantov. Videli smo 80 minut zelo izenačene igre, kjer smo skušali igrati in razvijati igro v napadu. Do neke mere nam je uspelo, bilo je nekaj tehničnih napak, saj se vidi, da nismo povsem uigrani. Zaradi neumnosti smo prejeli gol v zadnji minuti. A nič za to, s temi fanti delamo naprej. Proti Iranu se nam bo pridružila še trojica, ki je osnova naši ekipi.«

Gašper Vrhovec, reprezentant:
»To je bil lep test za vse nas, tudi za mlade. Videli smo, kdo lahko pomaga, kvalifikacije se bližajo. Kar nekaj dobrih in slabih stvari je bilo, treba bo še kar nekaj postoriti. Lažje pa bo, ko sem nam pridružijo še trie igralci.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
  • 23.06.2024 | Futsal AA
    Jeremy Bukovec okrepil Osijek
    Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
  • 17.06.2024 | Futsal AA
    Klemen Duščak okrepil Makarsko
    „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
  • 13.06.2024 | Futsal AA
    Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
    Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
  • 10.06.2024 | Futsal AA
    Slovensko slavje v Švici
    Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
  • 09.06.2024 | Futsal AA
    Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
    Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
  • 06.06.2024 | Futsal AA
    Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
    V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
  • 30.05.2024 | Futsal AA
    Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
    Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.

DELI NA