14.06.2024 | A
Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco

Leto 2024 bo z zlatimi črkami zapisano v zgodovino slovenskega nogometa. Uvrstitev na Evropsko prvenstvo ni samo dosežek naših reprezentantov s strokovnim štabom, ki smo jih upravičeno mnogokrat pohvalili in se jim zahvalili za odlično opravljeno delo, temveč gre delček ponosa in zasluge vsem nogometnim delavcem in klubom širom Slovenije, ki vsakodnevno izvajajo in živijo nogomet na vseh nivojih. 

Morda se premalokrat zavedamo povezanosti nogometnih delavcev in vpliv vsakega posameznika na to, da nogomet v Sloveniji deluje in se razvija. Že res, da imamo ogromno slabosti in težav, ampak tudi prednosti in kvaliteto. Zato se moramo po začetnem navdušenju spomniti in zahvaliti vsem, ki v našem nogometu vztrajajo in delujejo v vseh mogočih pogojih. Prav vsi ste delček uspeha naše reprezentance, za katero bomo iz vsega srca navijali na prihajajočem prvenstvu v Nemčiji.

Klubi in ljudje v njih so gonilna sila napredka nogometa tudi na najvišjem reprezentančnem nivoju. Kategorizacija nogometnih klubov v Sloveniji nam jasno pokaže, kako zelo je pomembno, da imamo vse nivoje nogometnih klubov. In prav njihovo delovanje in medsebojna interakcija nam zagotavlja občasen uspeh na najvišjem nivoju. Če se večina zaveda, da so boljša nogometna okolja pomembna za razvoj nogometašev, ki kažejo večji talent, pa nemalokrat pozabljamo, kako  pomembno je tudi navduševanje otrok in mladine za nogomet, da jih pripeljemo v naš šport kot začetnike.

Če je javnosti zelo poznan podatek, od kod prihajajo naši vrhunski nogometaši v reprezentanco in iz katerih klubov jim je uspel prestop v tujino, pa morda preveč zanemarjamo podatek, kje so začeli z nogometno igro. Brez prispevka teh klubov morda ne bi bili v nogometu. Da ponazorimo, kako zelo je pomembno, da imamo tudi klube množičnosti, poglejmo reprezentanco v drugi luči. Poglejmo udeležence reprezentančne ekipe, ki bo nastopila na EP 2024 v Nemčiji, ob njihovih imenih pa klube, ki so zaslužni, da so nogometaši začeli s treniranjem in se navdušili za nogomet.

JAN OBLAK                                               NK LOČAN

VID BELEC                                                NK ŽELEZNIČAR MARIBOR

IGOR VEKIČ                                             NK POLET SVETI DUH

JURE BALKOVEC                                   NK BELA KRAJINA

JAKA BIJOL                                               NK DRAVOGRAD

DAVID BREKALO                                   NK BRAVO

ERIK JANŽA                                              NK PUCONCI

MIHA BLAŽIČ                                          FC KOPER

ŽAN KARNIČNIK                                    NK KOZJAK/RADLJE

TIMI MAX ELŠNIK                                   ŠD ZLATOLIČJE

ADAM GNEZDA ČERIN                        ND IDRIJA

PETAR STOJANOVIČ                            NK TABOR 69

BENJAMIN ŠEŠKO                                NK RADEČE

ANDRAŽ ŠPORAR                                 NŠD NK OLIMPIJA

Vstopili:

BENJAMIN VERBIČ                               NK VOJNIK

VANJA DRKUŠIČ                                    NK KRKA

JASMIN KURTIČ                                     NŠ BELA KRAJINA

ŽAN VIPOTNIK                                        ND DRAVINJA

JON GORENC STANKOVIČ               NK IHAN

TOMI HORVAT                                        NK TURNIŠČE

SANDI LOVRIČ                                       SV RAPID LIENZ

ADRIJAN ZELJKOVIČ                            NK ŽALEC

NINO ŽUGELJ                                         ND SLOVENJ GRADEC

ŽAN CELAR                                              ŠD ŠENČUR

JOSIP ILIČIČ                                            NK TRIGLAV

JAN MLAKAR                                            NK ALFA VEVČE

V Sloveniji spodbujamo nogomet na vseh nivojih in se zavedamo, da je množičnost prvi program kvalitete in strokovnost prvi pogoj za napredek v okoljih, ki delujejo na nivoju odličnosti. Delovanje malih klubov, kjer se najde ogromno talentov, in večjih klubov, ki ponudijo možnost za razvoj, pomembno doprinese k temu, da ima Slovenija dober nogomet. Zato zahvala vsem strokovnim delavcem, tako profesionalcem kot amaterjem, ki vztrajajo v nogometu in navdušujejo ter razvijajo bodoče vrhunske nogometaše iz slovenskega prostora.

Tekst: RK/NZS
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.06.2024 | A
    Brez strahu nad Angleže
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji lahko ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.
  • 23.06.2024 | A
    Informacije za obiskovalce - navijače bo ogrevala Siddharta
    Slovenska reprezentanca na tretji tekmi z Anglijo odloča o svoji usodi na evropskem prvenstvu 2024. Za čim boljšo pripravljenost navijačev bo s posebnim koncertom poskrbela Siddharta, ki bo ogrevala Slovence v fan coni Tanzbrunnen.
  • 22.06.2024 | A
    Boštjan Cesar: Igralci so pripeljali to poezijo do zadnje tekme
    Reprezentanca je po petkovi regeneraciji opravila trening pred tekmo z Anglijo, ki bo odločala o tem, ali se bodo Slovenci prebili v izločilne boje evropskega prvenstva v Nemčiji. Prva razmišljanja pred torkovim obračunom z Angleži je predstavil pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki ima z Angleži veliko izkušenj.
  • 21.06.2024 | A
    Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav
    Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 proti Srbiji v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal ter opravila regeneracijski trening s pogledom, usmerjenim že proti Angliji, ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Novo presenečenje ni izključeno, pravijo Slovenci.
  • 20.06.2024 | A
    Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
  • 20.06.2024 | A
    Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
    Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
  • 20.06.2024 | A
    Odštevanje do tekme s Srbijo
    Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
  • 20.06.2024 | A
    Navijaška mrzlica narašča
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
  • 19.06.2024 | A
    Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.
  • 19.06.2024 | A
    Informacije pred drugo tekmo reprezentance na evropskem prvenstvu
    Pred četrtkovo tekmo naše reprezentance v Münchnu smo za vse navijače, ki si boste tekmo ogledali v Nemčiji, pripravili nekaj ključnih informacij. Oblecite se v belo.

DELI NA