03.12.2014 | Futsal AA
Slovaki boljši tudi v drugo

Oslabljena vrsta Slovenije je na gostovanju na Slovaškem izgubila še drugič - to pot je bilo 5:2. Za izbrano vrsto selektorja Andreja Dobovičnika sta zadela Aleš Vrabel in Denis Totoškovič.

Pripravljalna tekma, Levice, 2.12.

Slovaška – Slovenija 5:2 (2:1) (VIDEOPRENOS)
0:1 Vrabel (3.), 1:1 Drahosky (7.), 2:1 Gabor (18.), 3:1 Ksysovsky (29.), 4:1 Rick (32), 5:1 Ksyovsky (39.), 5:2 Totoškovič (39.)

Bratič na vratih

Slovenija v Levicah pričela srečanje v udarni četverici Bratič, Čujec, Fetić, Vrabel, Kroflič. Že v prvi minuti so Slovaki ogreli dlani Igorja Bratiča, ki pa ni dovolil presenečenja, domačini so prišli do kota, ki ga niso izkoristili. V 3. minuti se je po podaji Alena Fetića na levi strani nepričakovano sam znašel Kristjan Čujec, dobro je ustrelil, slovaški čuvaj mreže je bil na svojem mestu.

Vrabel za vodstvo

Po hitri kontri in mojstrski podaji Čujca je domačo mrežo stresel Aleš Vrabel, tekla je tretja minuta. Domačini so poravnali v 7. minuti, najhujšega pa ni mogel preprečiti niti Čujec, ki se je požrtvovalno vrgel, a je žoga šla mimo njega in Bratiča v mrežo.

Slovaški preobrat

Slovenija je v prvem polčasu igrala bolje kot včeraj. Gostitelje je trikrat rešil vratar, ki je obranil tudi izjemen strel Čujca, Denis Totoškovič. Zapravljeno pa so Slovaki vnovič kaznovali – v 18. minuti je na 2:1 povišal Gabor.

Minute za vse

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili tudi mladi (Dani Vulikič, Aljaž Kusterle in Matej Gregorič), gostje so bili učinkoviti, zabili so še tri gole. Slovenija je skušala tekmeca ujeti z igralcem vratarjem v polju (Vrabel v tej vlogi), a je bil domači vratar to pot vsakič na mestu.

Slovenija se v domovino vrača v zgodnjih jutranjih urah.

Izjavi po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»Za nami je še ena tekma, ki je bila kot tista v ponedeljek. Mogoče smo imeli to pot še nekaj priložnosti za dosego zadetka več. A žoga ni hotela v slovaško mrežo. Nisem razočaran, so pa ob taki postavi v tem hipu Slovaki boljši od nas. Videlo se je, da smo v taki zasedbi sploh prvič zaigrali skupaj. Želja je bila prava. Priložnosti za dokazovanje in mlade igralce bo še nekaj, prve pa že na pripravah, ki jih bomo organizirali v Sloveniji.«

Kristjan Čujec, kapetan Slovenije:
»Žal mi je, ker smo dobili toliko zadetkov, končni rezultat ni realen pokazatelj. Bili smo bližje Slovakom, kot priča  izid. Zmanjkal je kanček izkušenj, zato smo dobili poceni gole. Sem pa optimist, saj bomo z igralci, ki so manjkali, spet sposobni za vrhunski izid na naslednjih tekmah.«

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA