11.01.2012 | Futsal AA
Rusija tudi v drugo boljša od Slovenije

V Litiji so Rusi še v drugo v tem tednu, in hkrati osmič v devetih tekmah, ugnali Slovenijo (1:3). Edini zadetek je prispeval Sebastijan Drobne. To je bila zadnja tekma Slovenije pred nastopom na Euru 2012 (31.1.).

Pripravljalna tekma, Litija, 11.1.
Slovenija - Rusija 1:3 (0:2)
0:1 Pula (3.), 0:2 Pula (8.), 1:2 Drobne (21.), 1:3 Malcev (22.)

Drobne je začel

To pot je selektor Andrej Dobovičnik malce premešal četvorke. V prvi je namesto Primoža Zorča priložnost dobil Sebastijan Drobne, ki je delal družbo Igorju Osredkarju, Roku Grželju in Roku Mordeju. V drugi četvorki so bili poleg Zorča še Rajko Uršič, Benjamin Melink ter Alen Fetić.

Predsednik na tribuni

Na tribuni so se zbrali številni eminentni gostje; tekmo so si ogledali predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, generalni sekretar NZS Aleš Zavrl, podpredsednik NZS mag. Rade Mijatovič ter član IO NZS Vlado Močnik.

Hitro vodstvo Rusov 0:2

Slovenija je to pot začela slabše, kar so gostje s pridom izkoristili. Po dveh napakah obrambe je Pula dvakrat matiral Damirja Puškarja v 3. in 8. minuti. Temu je sledila minuta odmora, kjer je skušal selektor Dobovičnik prebuditi tudi od prve tekme utrujene igralce. V določeni meri mu je to tudi uspelo, saj je Slovenija po zaostanku 0:2 zaigrala precej bolj hrabro in pogumno.

75. za Slovenijo

V 11. minuti je bil dvakrat pri strelu Fetič, temu sta sledili dve akciji v režiji Grželja in Mordeja, strela slednjega nista našla poti v rusko mrežo. V 14. minuti je kapetan Osredkar (to pot 75. v dresu Slovenije) podal do Fetiča, ki pa je stresel zunanji rob mreže.

Puškar na mestu

V 16. minuti se je dvakrat izkazal Puškar, najprej je ukanil strel Mogumanova, potem pa še Sergejeva. Prvi del je zaključil z izvrstnim strelom Mordej, a je njegov poizkus ruska obramba odbila v kot.

Po 37 sekundah 1:2

V drugem polčasu se razmere moči na parketu ni spremenilo, so pa Slovenci po 37 sekundah drugega dela znižali na 1:2. Po zmedi pred vrati je bil uspešen Drobne. V 22. minuti so gostje izkoristili še eno domačo napako – Malcev zadeva za 1:3.

Slovenci skoraj kaznovali Ruse

V 29. minuti so Rusi skušali skriti žogo Slovencem, ki pa so prišli do žoge, strel Mordeja je ustavila vratnica. V 30. minuti je dober meril Zorč, a je bil vratar na mestu.

Vratnica Mordeja

Rok Grželj je v 32. minuti podal, ko bi moral streljati, v naslednjem napadu pa je Mordej stresel vratnico, Rusi pa zapravili protinapad »dva na tri«. V 36. minuti je bil v priložnosti Uršič, ki je prišel do strela v padcu, neredki so bili prepričani, da je bil pri tem nepravilno oviran.

Z igralcem vratarjem v polju

Po minuti odmora je Slovenija zaigrala z igralcem vratarjem v polju, zopet je to vlogo prevzel Primož Zorč, a rezultat se do konca srečanja ni spremenil.

Pohvale domačinu

Zopet so se izkazali gostitelji izkazali gostitelji, domači klub FC Litija je zgledno organiziralo tekmo, ki si jo je ogledalo 600 gledalcev. To je bil tudi zadnji test Slovenije pred evropskim prvenstvom, ki se začne 31.1. ob 19.30 s tekmo med Slovenijo in aktualnim prvakom Španijo.

Tekst: D. P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA