Reprezentanca vabi v Celje in Slovenske Konjice

Minuli vikend se je zbrala ženska futsal reprezentanca, ki se bo v torek in sredo pomerila s Francijo. Tekmi bosta v torek, 20.2. (Športna dvorana Prve gimnazije Celje (17.30)), in v sredo, 21.2. (Športna Dvorana Slovenske Konjice (17:00)).

„V tej reprezentančni akciji pričakujem, da bomo spet nadgradili tisto, kar smo delali na prejšnjih tekmah. Francija je mala neznanka za nas. Ogledal sem si sicer tekmi, ki so ju odigrali proti Finski. So na začetku svoje reprezentančne poti. A so športna velesila, ki premore širok nabor igralk. Pričakujem enakovredno tekmo in dober rezultat, kar je naš cilj,“ tekmi napoveduje selektor Drago Adamič.

„Veselim se tekem in dobrega obiska. V Celju bo še posebno slovesno, saj bo reprezentančno kariero sklenila naša kapetanka Sergeja Kos,“ še dodaja selektor Adamič, ki je vesel, ker so se akcije udeležile vse vabljene igralke.

Francija bo v Sloveniji odigrala svojo prvo uradno gostujočo reprezentančno tekmo.

Ženska futsal reprezentanca:

Celje, 20.2.
Slovenija – Francija (17.30) (prenos na Šport TV)

Slovenske Konjice, 21.2.
Slovenija – Francija (17.00) (prenos na Šport TV)

Ženska članska reprezentanca:
Barbara Lah (ŠD Bloke), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Veronika Rovan (FK Dobrepolje), Sanela Balić (ŠD Košana), Tina Jesenovec (ŠD Košana), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Anja Ložar (ŽNK Celje), Nika Trdan (ŽNK Celje), Vanja Tanšek (ŽNK Celje), Daša Dolenšek (ŽNK Vrhnika), Maša Novak (ŽNK Vrhnika).

41. uradna tekma

Ženska futsal reprezentanca je do danes odigrala 41. uradno tekmo: zbrala je 10 zmag, šest remijev in 25 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Uspela generalka pred kvalifikacijami za SP 2025
    Slovenska ženska futsal reprezentanca je navdušila v generalki za skorajšnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Varovanke selektorja Draga Adamiča so v Mariboru s 3:0 premagale Hrvaško, gole so dosegle Maša Novak, Tina Jesenovec in Anja Žvokelj. Ob tem pa je Slovenija navdušila z igro, kar je dober obet pred kvalifikacijami v Moldaviji.
  • 27.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V nedeljo še enkrat s Hrvaško
    Slovenska ženska futsal reprezentanca je na prvi tekmi klonila proti Hrvaški (1:3). Za Slovenijo so zadele Anja Žvokelj, Ines Ermenc in Maša Novak.
  • 26.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Zadnji test pred kvalifikacijami
    „Ti dve tekmi bosta prava prava primerjava za nas, pravi test, da vidimo, kaj je treba pred kvalifikacijami še popraviti,“ pove selektor Drago Adamič. Slovenija je pred dvema tednoma odigrala dve tekmi z Madžarsko, dvakratnimi polfinalistkami evropskega prvenstva, ter pustila dober vtis.
  • 15.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Dobro kljubovale Madžarski
    Ženska futsal reprezentanca je tudi na drugi tekmi proti Madžarski, dvakratnim polfinalistkam evropskega prvenstva, odigrala dobra in tesno klonila (0:2).
  • 13.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V nedeljo še enkrat z Madžarsko
    Po dobrem prvem polčasu, 0:0 je bilo po 20 minutah, so Madžarke, tudi dvakratne zaporedne polfinalistke evropskega prvenstva, slavile zmago z 1:4. Slovenija je sicer povedla v 24. minuti, zadela je Tina Jesenovec. Med 33. in 39. minuto so Madžarke izkoristile napake v naši vrsti in zmagale. Druga tekma bo v nedeljo na Madžarskem.
  • 12.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V petek prvi test z Madžarsko
    Ženska futsal reprezentanca se bo danes zbrala, v petek in nedeljo pa varovanke selektorja Draga Adamiča čakata dve zahtevni tekmi. Obračuna z Madžarsko, prvi bo v petek ob 18. uri v Gornji Radgoni.
  • 10.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    V Gornji Radgoni proti Madžarski
    Kvalifikacije bodo prihodnji mesec, naše reprezentantke pa bodo v petek in nedeljo igrale proti Madžarski, polfinalistkam z zadnjih dveh evropskih prvenstev (v letih 2022 in 2023).
  • 03.09.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Pohvalil igralke
    Ženska futsal reprezentanca je med 29.8. in 1.9. trenirala na Rogli, to pa je sodilo v sklop uvodnih priprav na skorajšnje kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija bo 15. in 20.10. igrala na kvalifikacijskem turnirju v Moldaviji.
  • 18.08.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Članice na priprave, oktobra kvalifikacije za SP 2025
    Ženska članska reprezentanca, vodi jo selektor Drago Adamič, bo prve priprave opravila med 29.8. in 1.9. na Rogli, za tem pa sledita dve prijateljski tekmi z Madžarsko – 13.9. v Gornji Radgoni, 15.9. na Madžarskem, konec septembra pa še dve tekmi proti Hrvaški (27.9. Zabok in 29.9. Maribor).
  • 30.05.2024 | Futsal ženska A reprezentanca
    Znane tekmice Slovenije v kvalifikacijah za SP 2025
    „Zadovoljen sem z žrebom: ognili smo se najtežjim tekmicam in najmočnejšim ekipam. Iz prvega bobna smo kljub temu dobili super močno Finsko, ostali dve reprezentanci, Moldavija in Anglija, pa sta bolj neznanka. Sem pa prepričan, da sta to dve reprezentanci, s katerima lahko igramo,“ je po žrebu povedal selektor Drago Adamič.

DELI NA