Remi premalo za napredovanje Maribora

Zadetka Jana Repasa in Etienna Beugreja nista bila dovolj za napredovanje Maribora, ki je na povratni tekmi v Ljudskem vrtu remiziral z Botevom. Vijoličasti bodo evropsko pot nadaljevali v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige, nasproti bo stala romunska Universitatea Craiova.

PRVI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE

MARIBOR - BOTEV PLOVDIV 2:2 (1:0)

Ljudski vrt, 8124 gledalcev, sodniki: Romanov, Berkut, Zaporoženko (vsi Ukrajina).
Strelci: 1:0 J. Repas (13.), 1:1 Nwachukwu (47.), 1:2 Ujah (60.), 2:2 Beugre (80.).
Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 63. Sikošek), Bourles (od 63. Beugre), Iličić, Barišić (od 56. Božić), Jakupović (od 74. Grlić).
Botev: Igonen, Minkov, Tamm, Conte, Balojanis, Pereira, Eto'o, Akere (od 69. Ukaki), Popov (od 83. Diabate), Iliev (od 46. Nwachukwu), Ujah (od 87. Sekulić).
Rumeni kartoni: Popov, Ukaki, Minkov, Eto'o.
Rdeči karton: /.

Čeprav je Mariborčane v Ljudskem vrtu podpiralo lepo število gledalcev, pa se je bolgarski tekmec pokazal za malce previsoko oviro. Izbranci trenerja Anteja Šimundže so sicer začeli po željah in hitro povedli, toda v prvi polovici drugega polčasa je bolgarska zasedba prišla do preobrata, ki ga vijoličnim, ti niso mogli računati na Hilala Soudanija, kljub nekaj priložnostim ni uspelo izničiti.

Tekma se je začela kar živahno z obeh strani, nekoliko odločnejši so bili domači, ki so imeli lepo priložnost v šesti minuti, ko je Sven Šoštarič Karič z glavo po podaji s prostega strela žogo poslal čez gol. V 12. minuti je Josip Iličić prvič opozoril nase, a zadel le zunanji del mreže, minuto pozneje pa so slovenski podprvaki le povedli. Iličić je žogo oddal Janu Repasu, ta pa je s približno 20 metrov sprožil nizek strel in matiral Matveija Igonena. Pozneje, predvsem v drugi polovici polčasa, so tudi Bolgari na trenutke odločneje krenili proti vratom Ažbeta Juga, ta je moral posredovati v 37. minuti po strelu Samuela Akereja. Na drugi strani je Maks Barišić v 41. minuti žogo z glavo poslal točno v vratarja Boteva.

V uvodu drugega polčasa si je domača ekipa privoščila napako s poigravanjem v obrambi, kar je kaznoval Christian Nwachukwu za izenačenje na 1:1. Malce zatem bi lahko Mariboru prednost spet priigral Redwan Bourles, a je zapravil priložnost, v 60. minuti pa so Bolgari povedli, po podaji Nwachukwuja z leve strani je žogo z močnim strelom v mrežo poslal Anthony Ujah.

Botev, pri katerem Alen Korošec, prišel iz Rogaške, ni dobil priložnosti za igro, je bil v teh trenutkih boljši tekmec, toda v 76. minuti je imel 17-letni Niko Grlić novo lepo priložnost za Maribor, a je za malenkost zgrešil cilj, tako kot tudi Martin Milec s prostega strela v 78. minuti. V 80. minuti pa je Etienne Beugre obudil upe domače zasedbe, potem ko je zadel z glavo za 2:2. Beugre je bil nevaren tudi v 89. minuti, Maribor pa je vztrajno iskal tretji zadetek, ki bi pomenil podaljšek. Tega pa ni uspelo doseči niti Janu Repasu v sodniškem dodatku, ko je imel še zadnjo lepo priložnost tekme.

Bolgare v drugem kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina, Maribor pa bo evropsko pot nadaljeval v drugem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, v katerem se bo meril z romunsko Universitateo Craiovo.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Primorje
    Maribor je sredi tedna sklenil evropsko pot, Primorje pa je izpadlo iz pokalnega tekmovanja. Kdo se bo hitreje pobral?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Tudi v Ljudskem vrtu za evropsko jesen
    Tako kot v knežjem mestu, se bo odločilna tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige tudi v Ljudskem vrtu pričela ob 20:15. Maribor ima podobno izhodišče kot Celjani, četa Anteja Šimundže bo skušala s pomočjo domačih gledalcev izničiti prednost Djurgadena.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Neodločeno na velikem derbiju
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 23.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Nedelja bo postregla s prvim velikim derbijem letošnje sezone. Tako Maribor kot Olimpija sta sredi evropskih obveznosti, a derbi prinaša tudi prestiž, ki ne bo dovoljeval popuščanja. Kdo bo boljši?
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija ostaja neporažena v Evropi
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1 (0:1) z Rijeko. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor iz Stockholma z golom zaostanka
    Maribor bo v povratnem dvoboju z Djurgardenom lovil gol zaostanka, preobrat v Ljudskem vrtu pa bo napadal brez pordečelega Svena Šoštariča Kariča. Prvo tekmo za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige je z golom odločil Tokmac Nguen.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Švedi zadnji nasprotnik na poti do evropske jeseni
    Mariborčani so se po seriji kazenskih udarcev razveselili napredovanja v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, za evropsko jesen se bodo pomerili s švedskim Djurgardenom.
  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Maribor
    Nogometaši Radomelj so se v Celju pobrali po uvodnem zaostanku, a izenačenje ni bilo dovolj za končno presenečenje. V nedeljo v Domžale prihaja Maribor, ki se je po drami v Bački Topoli dokopal do novega evropskega napredovanja.

DELI NA