16.11.2021 | Futsal AA
Prvi test s sosedi

V Zagrebu je vse nared, da se danes na prvi od dveh pripravljalnih tekem pomerita Hrvaška in Slovenija, 6. in 11. reprezentanca aktualne Uefine lestvice, obe udeleženki prihodnjega evropskega prvenstva, v minulem desetletju obe državi tudi gostiteljici evropskega prvenstva.

Izbrani vrsti se pripravljata na evropsko prvenstvo, ki ga prihodnje leto gosti Nizozemska.

Pripravljalni tekmi:

Zagreb, 16.11.
Hrvaška – Slovenija (18.00)

Brežice, 17.11.
Slovenija – Hrvaška (18.00) (prenos na Sportklubu)

V pričakovanju tekme

Slovenska izbrana vrsta je sinoči trenirala v Brežicah. Selektor Tomislav Horvat je pohvalil svoje varovance. »Vidi se, da so igralci v tekmovalnem ritmu, da imajo tekme, da veliko trenirajo. Smo v dobrem momentu. Komaj čakam tekmo, da vidimo, kako bomo reagirali proti dobremu nasprotniku. So pa tekme s sosedi vedno nekaj posebnega. Igralci se med sabo dobro poznajo, nihče ne želi izgubiti,« pa navrže pred današnjo tekmo v Zagrebu.

Pravi test za sidraše

»Seveda sem pogrešal reprezentanco, želel bi, da bi se večkrat dobili.  Pa vem, da to ni mogoče. Tu smo, da se pripravimo na evropsko prvenstvo, kjer upamo na čim boljši rezultat,« pred tekmama proti Hrvaški pove izkušeni Denis Totoškovič.

»Dva ključna igralca (Igor Osredkar in Žiga Čeh; op.a) sta poškodovana, primorani smo se dodatno vključiti in uigrati mlade igralce. Hrvaška ima zelo dobre sidraše, pa tudi na ostalih igralnih mestih so zelo dobri, zreli. Upam na najboljše. Odločala pa bo obramba,« dodaja Denis, ki se je izvrstno znašel v Italiji, danes brani barve Sampdorie.

Vse za uspeh ekipe

»Pred nami dve tekmi, evropsko prvenstvo je vse bližje, zato bomo iz dneva v dan igrali bližje temu, kot se bomo predstavili na EP. Na zadnjih dveh tekmah smo precej stvari preizkušali, zdaj pa nas vse bolj zanima igra na rezultat, tako bo tudi na prvenstvu,« pa dodaja Gašper Vrhovec, ki se je na zadnjih dveh tekmah v Novigradu preizkusil tudi v vlogi sidraša. »To je bila selektorjeva odločitev. Predlagal mi je. Ni to moja naravna pozicija, pa tudi čez noč takole menjati ni lahko. Vem, da ne bom vrhunski. A če je to za ekipo boljše, sem to sprejel, čeprav bi na drugi poziciji odigral boljše. Včasih se je treba tudi žrtvovati,« sklene Vrhovec.

Slovenija AA:
Tjaž Lovrenčič (A.S.D. Benevento 5), Denis Totošković (A.S.D. CDM FUTSAL), Matej Fideršek (A.S.D. CDM FUTSAL), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli), Žan Koren (AC Hellas Verona 1903), Teo Turk (Futsal klub Dobovec), Klemen Duščak (Futsal klub Dobovec), Nejc Berzelak (KMN FC Litija), Gašper Vrhovec (KMN FC Litija), Benjamin Tušar (Meta Catania C5 Bricocity), Alen Fetić (Petrarca Calcio Cinque), Tilen Gajser (ŠD FC Ptuj), Jeremy Bukovec (ŠD FC Ptuj), Max Vesel (ŠD FK Siliko).

Medsebojne tekme:
8.11. 2010 Slovenija – Hrvaška 3:7
30.10. 2003 Slovenija – Hrvaška 3:3
29.10. 2003 Slovenija – Hrvaška 5:0
14.2. 2001 Slovenija – Hrvaška 1:2
13.2. 2001 Slovenija – Hrvaška 4:3
26.10. 2000 Slovenija – Hrvaška 1:2
6.2. 2000 Slovenija – Hrvaška 1:3
1.2. 2000 Slovenija – Hrvaška 3:6
9.11. 1998 Slovenija – Hrvaška 3:4
8.11. 1998 Slovenija – Hrvaška 3:4

Hrvaška AA:
Žarko Luketin (Futsal Pula Stanoinvest), Zoran Primić (Vrgorac), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Franco Jelovčić (Halle-Goik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Camme Dosson), Kristijan Postružin (Olmissum), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Olmissum), Duje Kustura (Olmissum), Luka Suton (Novo Vrijeme), Maro Đuraš (Square).

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.
  • 23.06.2024 | Futsal AA
    Jeremy Bukovec okrepil Osijek
    Jeremay Bukovec je s futsalom začel v KMN Meteorplast Šic bar, v Sloveniji je igral še za FutureNet Maribor in FC Hiša daril Ptuj. Izkazal se je tudi v Italiji, kjer bil član Pescare, Cormar Polistene in Buldog Lucrezie.
  • 17.06.2024 | Futsal AA
    Klemen Duščak okrepil Makarsko
    „Bila je težka odločitev, saj po šestih zelo uspešnih sezonah zapuščam klub, v katerem sem res užival, in osvojil, kar se je dalo v Sloveniji. Najbolj bom pogrešal soigralce, s kateri sem igral šest let. Dobovcu želim vse najboljše v novi sezoni, čim več osvojenih lovorik in čim boljši rezultat v ligi prvakov,« za FK Dobovec pove Duščak.
  • 13.06.2024 | Futsal AA
    Max Vesel okrepil hrvaškega prvoligaša
    Max Vesel je športno pot začel v THE Nutrition Extrem, od sezone 2018/2019 pa je nosil dres Silika Vrhnika. Z Vrhničani je osvojil tudi tri naslove prvaka superpokala.
  • 10.06.2024 | Futsal AA
    Slovensko slavje v Švici
    Na 2. tekmi finala je njuna ekipa Futsal Minerva s 6:2 porazila Mobulu Futsal Uni Bern. Tilen Gajser je ob 2. drugi zabil vodilni gol za 1:0. Matej Fideršek je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na 1. tekmi finala, izpustil drugo srečanje.
  • 09.06.2024 | Futsal AA
    Kvalifikacije začenjamo proti Norveški, z Madžari v Tivoliju
    Tekmovanje bosta gostili Litva in Latvija. V kvalifikacije se podaja 40 članskih vrst (34 najboljših na Uefini lestvici in šest kvalifikantov, ki so bili uspešni v predkrogu kvalifikacij), ki bodo glavnem delu kvalifikacij deljene v 10 skupin po štiri ekipe.
  • 06.06.2024 | Futsal AA
    Gajser zadel v finalu, Turk se seli na Hrvaško
    V Italiji se je sklenila sezona v Serie A2 Elite, v Švici pa se je začel finale državnega prvenstva. V obeh tekmovanjih tudi s slovensko noto.
  • 30.05.2024 | Futsal AA
    Slovenila dobila tekmece v boju za EP 2026
    Danes je v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. Slovenija bo igrala v skupini 4, ob njej pa še Madžarska, Črna gora in Norveška. Kvalifikacije se začnejo decembra letos.
  • 29.05.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju četrtkovega žreba kvalifikacij za EP 2026
    Litva in Latvija bosta družno leta 2026 gostili že 13. evropsko prvenstvo. Jutri popoldan pa bo v Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, potekal žreb glavnega dela kvalifikacij. Tudi s Slovenijo, ki bo na žrebu imela status nosilke.

DELI NA