07.12.2023 | 1. SFL
Proti Siliku pred kamerami pokazati, da so zrasli kot ekipa

Tudi v taboru Dobovca z velikimi pričakovanju čakajo na derbi 11. kroga 1. SFL. Doma v Rogaški Slatini gostijo vodilni Siliko. Tekma se začne v petek ob 20.30. Prenos tudi na Šport TV-ju.

1.SFL, 11. krog, 8.12.
KMN Sevnica – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
THE Nutrition Extrem – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – Siliko Vrhnika (20.30) (prenos na Šport TV-ju)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

S pomočjo Evrope zrasli

Dobovec prihaja na derbi po koncu nastopa v elitnem delu lige prvakov. Aktualni prvak se je še sedmič, tudi tokrat dostojno, predstavil v Evropi. Na turnirju v Prištini je vknjižil remi in dva poraza.
„Vesel sem, ker smo se na zadnjem turnirju lige prvakov predstavili v bistveno boljši luči. V mesecu dni smo dvakrat odigrali z Benfico. Oktobra smo bili nadigrani, 1:8 je bilo v Podčetrtku. Tokrat smo se v Prištini postavili precej boljše. Morda bi lahko celo rekel, da je bila v določenem trenutku celo Benfica negotova, ko smo poravnali na 3:3. Bili smo celo bližje golu za vodstvo 4:3. Dobro smo odigrali tudi proti Prištini, a smo imeli že težave zaradi manjše rotacije zaradi poškodb. Pogojno rečeno smo bili v Prištini celo v situaciji, da bi imeli po dveh tekmah štiri točke in na zadnji tekmi igrali za preboj na finalni turnir. Na tej tretji nas je Kairat nadigral. Smo pa na tem turnirju videli, kaj pomeni evropski nivo. Skozi to evropsko sezono smo zrasli kot ekipa, prav Evropa pa nam je pomagala, da smo naredili kakovosten korak naprej,“ trener Dobovca Kujtim Morina rezimira zadnjih deset dni, hkrati pa izpostavi, zakaj so te evropske tekme tako pomembne za njegovo ekipo, ki se bo sedaj osredotočila le in samo na domačo ligo in pokal Terme Olimia.

Dobovec je odigral osem tekem v tej sezoni v 1. SFL, zbral je sedem zmag in poraz na Vrhniki. Z dvema tekmama manj ima 21 točk, Siliko pa 25 na 1. mestu.

Dva obraza Dobovca

„V ligi prvakov smo imeli težave s poškodbami, zdaj je to preteklost, na tekmo prihajamo v popolni postavi. Zavedamo se, da je Siliko dobil zadnji dve naši medsebojni tekmi. Prepričan sem, da moji igralci tega dobro zavedajo, da v Rogaški Slatini naredimo tisto, kar moramo narediti v naši domači dvorani! Drži tudi, da letos kažemo dva obraza: Dobovec doma in Dobovec v gosteh. Doma igramo dobro, podjetno, učinkovito, dosegamo v povprečju po sedem ali več golov na tekmo. V gosteh še nismo pravi. Se pa zavedamo, da smo nova ekipa, ki rabi čas, gradnja in razvoj ekipe pa je proces. Da bomo doma in v gosteh enako nevarni. Nenazadnje smo že proti Prištini tudi s tekmo v gosteh, igrali smo z domačinom, pokazali, da smo naredili napredek tudi na tem področju,“ pa trener Dobovca opiše izzive, s katerimi se sooča v tej sezoni, ko je glavno breme na Žigi Čehu, Klemnu Duščaku in Marku Pečku.

Ekipa Dobovca je letos poleti doživela veliko prevetritev. Kar devet novih fantov imajo. Spremembe pa so tudi v sami igri. „V Dobovcu, od kar sem trener, vedno uvajamo nekaj novega. Imam novo igralsko zasedbo, zato smo ji dodali nekaj novega. Zato smo več igrali z Markom Pečkom v polju. Moram ga pohvaliti. S svojo igro nam je olajšal situacije v fazi napada,“ dodaja Morina, ki se ozre tudi na letošnji medsebojni tekmi – obe je dobil Siliko.

Medsebojni tekmi v sezoni 2023/2024:
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 6:4
Siliko Vrhnika – FK Dobovec 3:1

Psihološko stanje

„Odigrali smo dve tekmi: na prvi je bilo jasno, da smo nova ekipa. Na drugi tekmi na Vrhniki pa naša ekipa ni bila v zadovoljivem psihološkem stanju. To ni stopnja, kot bi jo Dobovec hotel. Dobovec si ne sme dovoliti, da igralec dobi rdeči karton v taki situaciji ali pa da naredimo 6. akumulirani prekršek. Vse to so situacije, ko moramo znati reagirati,“ opozori Morina, ki računa tudi na pomoč s tribun, ki v Rogaški Slatini ni nikoli izostala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA