06.06.2024 | Sodniki
Predavanje iz pravil igre na usposabljanju trenerjev za licenco Uefa B v Vranskem

V začetku tedna je izobraževalni center NZS, ki skrbi za usposabljanje trenerjev za pridobitev licence Trener UEFA B, organiziral II. modul, kjer je več kot 20 novih kandidatov imelo na programu Strokovno izobraževanje iz Pravil nogometne igre.

Vodja sodniškega oddelka Žiga Dobrun, je opravil sprehod skozi bistvena določila 17 pravil igre ter izpostavil pomembnost dobrega praktičnega poznavanja pravil prihodnjih uradnih oseb, ki bodo vodili nogometne ekipe, saj je poleg igralcev, strokovne in splošne javnosti, prav njihova ozaveščenost in razumevanje odločitev sodnika pri uporabi in izvajanju tehničnega in disciplinskega nadzora na tekmi ključna za spoštovanje in sprejemanje odločitev. 
Kandidati za trenersko licenco imajo v programu izvajanja usposabljanja na programu obvezno 3 urno strokovno predavanje s pridobivanjem in izpopolnjevanjem znanja iz Pravil igre.

Po uspešni pridobitvi UEFA B licence bodo trenerji lahko vodili vsa moštva v okviru 1.MNZ, 2.MNZ, 2. U17 SKL , DU17, SŽNL lige in opravljali vlogo pomočnikov na nivoju SŽNL, 3. SNL, 1. SKL U17, 2. SML U19 ter U15 SNL

Na usposabljanju je bilo zaznati več znanih nogometnih obrazev iz slovenskih nogometnih zelenic, kot so Dragan Jelić, Siniša, Anđelković, Stanislav Kuzma, Nejc Vidmar, Jure Travner in drugi, ki bodo svoje znanje v prihodnje prenašali na naslednje generacije slovenskih nogometašev.

Tekst: NZS/ ŽD

SORODNE NOVICE

  • 25.06.2024 | Sodniki
    Darko Čeferin na analizo sojenja Češka - Turčija
    Doslej je petinpetdesetletni nekdanji mednarodni sodnik (FIFA od 2010-2012) v Hamburgu že opravljal analizo sojenja na tekmah Poljska - Nizozemska (Soares Dias), Hrvaška - Albanija (Letexier), Gruzija - Češka (Siebert), Uefa pa je sporočila, da bo naš kontrolor sojenja aktiven tudi na šestintrideseti tekmi 17. evropskega nogometnega prvenstva, ko se bosta jutri pomerili Češka in Turčija.
  • 24.06.2024 | Sodniki
    Slovenski sodniki aktivni na EP 2024
    Na evropskem prvenstvu v Nemčiji so poleg sodelovanja z najboljšim slovenskim sodnikom Slavkom Vinčićem na tekmah Madžarska - Švica (Kölnu) in Španija - Italija (Gelsenkirchen), Nejc Kajtazović iz Kranja (na sliki desno), Jure Praprotnik iz Dobrove in Rade Obrenović iz Ljubljane (na sliki levo), opravljali vloge drugih sodnikov na Euru 2024.
  • 23.06.2024 | Sodniki
    5 novih sodnikov v Škofji Loki
    Po letošnjem uvodnem sodniškem taboru v mesecu maju na Koroškem, se je izobraževalni center sodniških usposabljanj danes mudil na Gorenjskem. Športni park Gorajte, Sv. Duh- Virmaše v bližini srednjeveškega mesta Škofja Loka je tik pred koncem pouka in pričetkom poletnih počitnic gostil predpoletni sodniški kamp s tečajem za nove sodnike.
  • 23.06.2024 | Sodniki
    Poletni sodniški kamp - Bohinjska Bistrica 29.6 ob 9 uri
    Če prihajaš iz območja Triglavskega narodnega parka, Bohinja, Bleda, Bohinjske Bistrice, Jesenic, Lesc ali Radovljice, imaš sedaj izvrstno priložnost, da postaneš novi nogometni sodnik ali sodnica. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z NK Bled-Bohinj organizira brezplačni tečaj za nove sodnike in sodnice, ki bo na sporedu v soboto 29. junija ob 9.00 uri na igrišču Danica v Bohinjski Bistrici.
  • 22.06.2024 | Sodniki
    Vlado Šajn v Frankfurt na Švica - Nemčija
    Zatem ko je pred natanko mesecem dni 22. maja analiziral sojenje na svojem osmem finalnem obračun v evropskih pokalnih tekmovanjih (4x Liga prvakov, 3x Liga Europa, Konferenčna liga 22/23), bo jutri svoje šesto Evropsko prvenstvo (Euro 2004, 2008, 2012, 2016, 2020, 2024) v vlogi kontrolorja sojenja  pričel tudi častni predsednik ZNSS.
  • 21.06.2024 | Sodniki
    Darko Čeferin na kontrolo sojenja Gruzija - Češka
    Na severu Nemčije je sodniški analitik iz Kranja minulo nedeljo opravljal analiziral sojenje na tekmi skupine D med Poljsko in Nizozemsko in v sredo na dvoboju skupine B, ko sta se v dugem največjem mestu v Nemčiji pomerili Hrvaška in Albanija, že jutri pa Slovenca čaka  nova zadolžitev in tretja tekma EP v šestih dneh.
  • 20.06.2024 | Sodniki
    Staša Špur na žensko SP U-20 v Kolumbiji
    Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je na seznam sodnic za žensko svetovno prvenstvo najboljših 24 mladinskih reprezentanc do 20 let v Kolumbiji uvrstila tudi 35-letno profesorico razrednega pouka, ki nosi FIFA grb od leta 2016.
  • 19.06.2024 | Sodniki
    Aleš P.Močnik in Silvo Borošak na Futsal weeku
    V hrvaški Istri med torkom in nedeljo poteka nov turnir serije Futsal week mladinskih reprezentanc do 19 let, po dobrih dveh mesecih in opravljanju vloge sodnika in kontrolorja sojena na članskem turnirju štirih reprezentanc v aprilu, pa sta se na zahod Istre vrnila dva naša predstavnika.
  • 18.06.2024 | Sodniki
    Slavko Vinčić na Španija-Italija
    Po natanko 372 dneh in 14. juniju 2023, ko je upravljal polfinalni dvoboj na sklepnem turnirju tretje izvedbe Uefa Lige narodov na Nizozemskem, bo najboljši slovenski sodnik v četrtek na sedmi igralni dan Eura 2024 ponovno glavni mož v črnem na dvoboju četrte in tretje po prebivalstvu najštevilčnejše države v Evropski Uniji. 
  • 17.06.2024 | Sodniki
    Čeferin kontrolor sojenja na Hrvaška - Albanija
    Tretji igralni dan Eura 2024 je na severu Nemčije v Hamburgu Darko Čeferin že opravljal analizo sojenja na nedeljski tekmi skupine D med Poljsko in Nizozemsko, Uefa pa je danes sporočila, da bo slovenski kontrolor sojenja aktiven tudi na šesti igralni dan na petnajsti tekmi 17. evropskega nogometnega prvenstva.

DELI NA