04.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telemach, 11. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

6. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Moral se je končati – ljubljanski niz nepremaganosti ni mogel trajati večno, naj je bil še tako navdušujoč. V četrtek je trenutno vodilna ekipa slovenskega prvenstva priznala premoč nemškemu Heidenheimu, a se je prej dolgo in dobro upirala favoriziranim domačinom, ki so tehtnico v svojo korist prevesili šele v 83. minuti. Po evropski premieri morajo zmaji misli spet preusmeriti na domače prizorišče, kjer jih čaka zahteven izziv. Pred svojimi gledalci pričakujejo Koper, ki so mu v tej sezoni že vzeli mero: julija je kanarčke pokopal Durdov. Se bodo Ljubljančani vrnili na zmagovalna pota in reprezentančni premor preživeli na vrhu lestvice?

Kdo je vroč?

Prav Ivan Durdov je na zadnji prvenstveni tekmi ogrel topove, zato bodo morali biti nanj kanarčki še posebej pozorni. Visokorasli napadalec je v 12. minuti sprejel odlično podajo Pedra Lucasa, si pripravil strel in premagal domačega vratarja. Delo je dokončal prvi strelec Olimpije Raul Florucz in po (zaradi kartonov) izpuščenem mestnem derbiju spet opozoril nase. Sredi tedna je za iskrico upanja s prvencem v zelenem poskrbel Alex Blanco.

Ali ste vedeli?

Med bližajočim se reprezentančnim premorom Ljubljančani ne bodo počivali. V zmajevo gnezdo je priletelo kar pet vabil: štiri – Kojiću, Ristiću, Ratniku in Brestu – je za Bežigrad poslal Milenko Aćimović, selektor mlade izbrane vrste, ki se bo čez teden dni z avstrijskimi vrstniki pomerila za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Na Matevža Vidovška bo na tekmah z Norveško in Kazahstanom spet računal Matjaž Kek.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Druga tekma med Koprom in Radomljami je bila skoraj popolna preslikava prvega letošnjega srečanja teh dveh ekip. Spet so tri točke vpisali kanarčki, spet je na semaforju po zadnjem žvižgu svetil izid 1:0 in spet je – prav neverjetno – edini in odločilni zadetek prišel zelo pozno. Edina (in nikakor ne zanemarljiva) razlika je bila tokrat ta, da so imeli vse od 40. minute Primorci številčno prednost. Kakorkoli že, zmagi na Obali ne bodo gledali v zobe, bodo pa skušali uspeh nadgraditi v prestolnici. Nazadnje jim je to uspelo lansko pomlad, ko so bi v zmajevem gnezdu slavili z 2:4 in si tako zagotovili napredovanje v osmino finala pokalnega tekmovanja.

Kdo je vroč?

Po številnih poskusih z vseh mogočih položajev je koprski pritisk v izdihljajih srečanja vendarle obrodil sadove. Primorci so dolgo pletli mrežo okoli radomeljske obrambe, nakar se je za strel z razdalje odločil Omar El Mansouri. Žogo, ki je letela v stičišče vratnice in prečke, je gostujoči vratar pospremil le s pogledom, francoz maroških korenin pa je tako prišel do prvenca med slovensko elito. Bo razpoložen tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Pretekli konec tedna pa mejnika ni dosegel le El Mansouri, pač pa tudi Dominik Ivkič, ki je vpisal prvi nastop za koprski klub. Nekdanji nogometaš Domžal je v osrčju obrambe igral dobro uro, nakar ga je v lovu na zmago zamenjal prav poznejši strelec zmagovitega zadetka. Koprska mreža je nedotaknjena ostala še na sedmi prvenstveni tekmi, v tej sezoni pa so jo nasprotniki zatresli le štirikrat. V tem pogledu se lahko s Primorci kosajo le tokratni tekmeci.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA