03.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 11. krog

MURA - DOMŽALE

5. oktober 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V sobotnem večeru se bodo za prve oktobrske točke pomerili nogometaši Mure in Domžal. Rumena družina še išče recept za prvo ligaško zmago v letošnji sezoni, črno-beli pa na zadnjih dveh tekmah niso dosegli gola. Sobočani so po gostovanju v Kopru, kjer so več kot polčas tekme odigrali z možem več, s praznimi naboji streljali tudi v Lendavi, prekmurski derbi pa se je končal brez zmagovalca. Tudi Oskar Drobne je po koncu dvoboja poudaril, da bo morala ekipa popraviti igro v napadu, bolj zadovoljen pa je bil z novo ničlo v obrambi. Mura ima z desetimi prejetimi goli peto najtrdnejšo obrambo lige, v soboto pa bo nasproti stala ekipa, ki je doslej dosegla najmanj in prejela največ zadetkov.

Oskar Drobne, trener NŠ Mura: "Naša pričakovanja so drugačna, kot jih ima javnost. Na videz izgleda, da bo to enostavna tekma, vendar vemo, česa so zmožne Domžale. Imajo zelo dobro ekipo, rezultatsko jim ne gre, vendar se na to ne smemo ozirati. Imajo svoje težave, mi svoje, moramo pa biti na najvišji ravni, iti na glavo, cilj pa so tri točke."

Kdo je vroč?

Florijan Raduha je v Lendavi že šestič na deseti ligaški preizkušnji zaklenil svoja vrata, v tem pogledu sta s tekmo več uspešnejša zgolj Metod Jurhar in Matevž Vidovšek. Eden od treh Prekmurcev, ki so pričeli derbi med Nafto 1903 in Muro, je klonil na štirih tekmah, tudi v obračunu z Domžalčani, ko ga je v 58. minuti premagal Nino Milić. Sedemindvajsetletnik se je na koncu vseeno veselil zmage, pet minut pred koncem tekme je za zmago Mure zadel Amadej Maroša.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se po porazu z Olimpijo poslovili od letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union, Mura pa se je v tretji krog tekmovanja uvrstila z zmago v Bogojini. Ponedeljkov žreb parov šestnajstine finala je črno-belim namenil zasedbo iz kraja, ki je v preteklosti že gostil prvoligaške tekme. Četa Oskarja Drobneta se bo za mesto v osmini finala pomerila z Zavrčani, ki zdaj nastopajo v 3. SNL vzhod. Žreb je odločil, da so Zavrčani pridobili pravico organizacije obračuna, ki pa bo po odločitvi Haložanov vseeno odigran v Fazaneriji.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Daniel Offenbacher

Kot že zapisano, Domžalčani po desetih krogih državnega prvenstva še čakajo na prvo zmago, z dvema točkama pa se nahajajo na repu ligaške lestvice. Se lahko “ravbarji” iz težavnega položaja izkopljejo v Murski Soboti? Domžalčani so s tremi zmagami v Fazaneriji na medsebojnih tekmah z Muro uspešnejši kot na domačem igrišču, na katerem so v minulem krogu izgubili z Mariborčani. Tudi vijolice so v domžalsko mrežo pospravile tri žoge, kar je tekmo poprej uspelo tudi Celjanom, obramba zasedbe trenerja Dejana Dončića pa je s 23 prejetimi goli najbolj luknjasta v Prvi ligi Telemach. Za nameček ima rumena družina težave tudi z doseganjem zadetkov, dvakratni državni prvaki so na desetih tekmah zadeli petkrat. Bodo bolj učinkoviti v Prekmurju?

Luka Baruca, vezist NK Domžale: "Zadnji trije nasprotniki so bili izredno zahtevni, vendar smo na tekmah kljub slabim rezultatom imeli nekaj svetlih trenutkov. Na nas je, da odpravimo napake, ki smo jih počeli v prejšnjih tekmah in proti Muri obrnemo krivuljo navzgor. S fanti smo preko tedna dobro trenirali in ohranili pozitivno energijo, kar je v tem obdobju zelo pomembno. Analzirali smo nasprotnika in v tekmo se bomo podali z mislijo, da iz Murske Sobote prinesemo točke." 

Kdo je vroč?

Kdo bo domžalski voz potegnil iz zahtevnega položaja? Poleti močno spremenjena ekipa to sezono še ni našla posameznika, ki bi bil udarna sila napada, Dejan Dončić in njegov predhodnik pa sta v prvenstvu v ogenj poslala že 30 različnih nogometašev. Nino Milić je edini, ki je odigral prav vseh 900 minut, je lahko prav bočni branilec tisti, ki bo s svojimi predložki Domžale popeljal v mirnejše vode?

Ali ste vedeli?

Domžalčani bodo prvo zmago v sobotnem večeru napadali brez trojice poškodovanih nogometašev. Tekmo z Muro bodo izpustili Dario Kolobarić, Lukas Hempt in Morre Makadji, ki čaka na operacijo ramena in bo tako odsoten dlje časa. Dejan Dončić bo na prekmurski ravnici pogrešal tudi kapetana Daniela Offenbacherja, ki je na tekmi z Mariborom prejel četrti rumeni karton v letošnji sezoni, lahko pa stratega Domžal veseli, da z ekipo znova vadita Haris Vučkić in Ajdin Mulalić, ki ga je na tekmi z Mariborom v golu zamenjal Rok Vodišek.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do prve zmage v sezoni
    Nogometaši Mure so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

DELI NA