04.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Celje

Prva liga Telemach, 11. krog

MARIBOR - CELJE

6. oktober 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- otroci do 7 let: brezplačen vstop
- družinski sektor: 9 in 5 evrov
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Tekma ob Kamniški Bistrici bi se lahko končala tudi drugače, če ne bi Mariborčani ob koncu drugega polčasa zadeli najprej po podaji iz kota, nato pa še z najstrožje kazni. Rumena družina je ne glede na slabšo rezultatsko formo dvoboj namreč začela pogumno, imela nekaj priložnosti, a sta ji zadetka gostov spodnesla tla pod nogami. Na drugi strani so vijoličasti prišli do nove zmage, tretje v vseh tekmovanjih, odkar so sredi septembra klonili pred Celjem. Rivalom se lahko za edini poraz v sezoni maščujejo že v nedeljo, ko nas pod Kalvarijo čaka štajerski derbi. Bodo Ante Šimundža in druščina tokrat spisali drugačno zgodbo?

Orphe Mbina, napadalec NK Maribor: "Priprave potekajo po ustaljenem ritmu, delamo zavzeto, z veliko mero zbranosti in v dobrem ozračju po zadnjih zmagah. Trudimo se čim boljše izpolniti trenerjeve zahteve, izpeljati vse zadeve na igrišču in verjamem, da nam bo uspelo. Ni veliko časa minilo od zadnjega medsebojnega obračuna, ko smo izgubili, na tem spoznanju bo temeljil le še dodaten motiv za našo dobro predstavo."

Kdo je vroč?

Vse svoje mojstrstvo in leta izkušenj je v Domžalah pokazal Josip Iličić. Veteran v mariborskih vrstah je že na začetku srečanja kazal, da je razpoložen. Z odličnim prostim strelom je denimo izsilil kot, ki je privedel do prvega zadetka, nekaj trenutkov pozneje pa je izvedel še najstrožjo kazen. In to v velikem slogu: domačega vratarja je ugnal s hladnokrvno panenko. Delo je v 84. minuti dokončal Žiga Repas.

Ali ste vedeli?

Jan Repas je zmagovalec septembrskega izbora za najboljšega igralca meseca Prve lige Telemach. Mariborski vezist si je laskavi naziv prislužil z odličnimi predstavami v vijoličastem dresu: na petih prvenstvenih tekmah je vpisal kar štiri asistence in skočil na vrh lestvice podajalcev. Nagrajen je bil tudi z reprezentančnim vabilom – skupaj z Iličićem bo izbrani vrsti pomagal na obračunih z Norveško in Kazahstanom.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Čeprav so Celjani pred nekaj tedni dobili medsebojni obračun, se ne bomo zmotili, če zapišemo, da se v tokratni štajerski derbi podajajo z nekoliko slabšo popotnico od tekmecev. Zadnji prvenstveni obračun se ni razpletel po celjskih željah (pri golijadi v končnici je imel zadnjo besedo Bravo), še eno zaušnico pa je knežja četa dobila na Portugalskem. Sredi tedna so izgubili proti Vitorii iz Guimaraesa, ki je večino dela opravila v prvem polčasu. Porazu na evropski premieri so botrovale predvsem napake in neodločnost, pomanjkljivosti v igri svoje čete pa bo moral Albert Riera čim prej odpraviti. Lahko aktualni prvaki kljub vsemu ponovijo septembrsko predstavo?

Kdo je vroč?

V prestolnici so grofje dvakrat lovili zaostanek in dvakrat bliskovito izenačili – obakrat po podaji iz kota. V 23. minuti je po predložku Svita Sešlarja, ki pridno nabira statistične dobrine, najvišje skočil David Zec. Tudi druga žoga se je v ljubljanski mreži znašla po prekinitvi, le da jo je tokrat tja pospravil nesrečni Ange N'Guessan, na Portugalskem pa se je pod častni zadetek (in prvega celjskega v Evropi) podpisal Aljoša Matko.

Ali ste vedeli?

Naslednja evropska preizkušnja bo zgodovinska tudi za Celje kot mesto, saj bo Stadion Z'dežele prvič gostil tekmo ligaškega dela katerega od evropskih tekmovanj. Na obisk prihaja Basaksehir, ki podobno kot slovenski predstavniki mednarodne sezone ni odprl po željah. Turki so pred svojimi gledalci priznali premoč dunajskemu Rapidu, junak večera pa je bil Louis Schaub, ki je zadel tik pred in tik po odmoru.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA