17.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Mura

Prva liga Telemach, 12. krog

CELJE - MURA

19. oktober 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Po reprezentančnem premoru, ki se ga bomo spominjali z mešanimi občutki, se nogometno dogajanje spet seli na prvenstveno prizorišče. Uvodno dejanje nadaljevanja sezone se bo odvilo v knežjem mestu. Tamkajšnja zasedba je pred tedni znova dokazala, da ji gredo derbiji odlično od rok. Pod Kalvarijo je na tekmi dveh diametralno različnih polčasov mero vzela štajerskim rivalom in poskrbela, da je pod vrhom lestvice postalo še nekoliko tesneje. Ne smejo pa Albert Riera in druščina pozabiti na dogajanje za hrbtom, kjer z le tremi točkami manj najvišja mesta naskakuje njihov tokratni tekmec.

Kdo je vroč?

Jasno je, da se je štajerski derbi lomil v 59. minuti, ko je Jan Repas za precej nespameten prekršek prejel še drugi rumeni karton in predčasno odšel v slačilnico. Dotlej manj razpoloženi Celjani so priložnost zgrabili z obema rokama: že čez nekaj sekund je izid poravnal Armandas Kučys, visokoraslemu Litvancu pa se je na seznamu strelcev tik pred koncem srečanja pridružil Edmilson. Brazilec je v mrežo pospravil odbitek in odločil tekmo pod Pohorjem.

Ali ste vedeli?

Slovenija je spet na Euru! Zgodovinsko uvrstitev na veliko tekmovanje si je nekaj mesecev po uspehu članske izbrane vrste priigrala še mlada reprezentanca. Varovanci Milenka Aćimovića so si napredovanje v praksi (teoretična potrditev je prišla v torek) zagotovili na gostovanju pri severnih sosedih, kjer so iztržili remi. Po dobri uri igre je končni izid 1:1 postavil Nejc Gradišar, pod asistenco pa se je podpisal Svit Sešlar. Druga dva Celjana, Lovro Štubljar in Jošt Pišek, nista igrala.

MURA

Prepoved nastopa: /

Potem ko je Oskar Drobne eksplozivno debitiral na klopi Mure (v mrežo Primorja so njegovi novi varovanci pospravili kar štiri gole), se je črno-bela krivulja v naslednjih tednih obrnila nekoliko navzdol. No, v pokalnem tekmovanju so Sobočani sicer z lahkoto odpravili nižjeligaša iz Bogojine, a so, kar se tiče prekmurske forme, veliko povednejši rezultati v prvenstvu: remija brez zadetkov proti Kopru in Nafti, nato pa poraz proti Domžalam, ki v tej sezoni pred tem sploh še niso slavile. Če nič drugega, lahko Sobočani pred dvobojem s Celjem samozavest črpajo iz (novejše) zgodovine – avgusta je bilo v Fazaneriji 1:0. Kako se bo razpletlo tokrat?

Kdo je vroč?

Tekma z Domžalami bi se skoraj zagotovo razpletla drugače, če ne bi bil v 82. minuti za korak prehiter Leard Sadriu. Kosovski branilec sicer ni bil tisti, ki je zatresel rumeno mrežo (zadetek so po ogledu posnetka razveljavili Borni Proleti), je pa skočil dovolj visoko, da je po mnenju Matea Tozana vplival na igro. Prekmurski topovi so tako mirovali še na tretji zaporedni tekmi, se bo strelska kriza končala v soboto?

Ali ste vedeli?

Če kljub vsemu upoštevamo neuradne tekme, se je Murašem "odprlo" že prejšnji konec tedna. Reprezentančni premor so črno-beli izkoristili za pripravljalno tekmo: v Svetem Martinu na Muri so se udarili s hrvaškim prvoligašem Slaven Belupo in ga ugnali z 2:1. V 18. minuti je Stevan Spiridonović z globinsko žogo v ogenj poslal Gala Kureža, ki je preigral vratarja in Muro popeljal v vodstvo, po izenačenju pa je pred koncem polčasa zabil še Tripi.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA