30.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telemach, 7. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - MURA

1. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

V Ljubljani bodo še drugo sezono zapored uživali v evropski jeseni, Olimpija pa se bo po odlični četrtkovi predstavi na tekmi z Rijeko v Prvi ligi Telemach pomerila z Muro. Črno-beli na 12 prvoligaških gostovanjih v Stožicah še niso slavili zmage, v nedeljo pa jih bo gostila ekipa, ki po uspehu poka od samozavesti. Zeleno-beli pod taktirko Victorja Sancheza še vedno ne poznajo poraza tako na domačem kot mednarodnem odru. Zmaji so po remiju na velikem derbiju razbili Rijeko in se po petih doseženih zadetkih razveselili preboja v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige. Lahko Ljubljančani podobno predstavo ponovijo tudi proti Sobočanom? Mure na zadnjih dveh ligaških tekmah niso uspeli premagati.

Kdo je vroč?

Rečani so bili pred povratno tekmo v Stožicah prepričani v svoj uspeh, na zelenici pa se je zgodilo prav nasprotno. Mreža hrvaškega podprvaka se je prvič zatresla že v drugi minuti, še trikrat pa v nadaljevanju prvega polčasa. Kar dvakrat je v polno meril Thalisson, ki po poletni selitvi iz Rogaške dobiva vse vidnejšo vlogo v ekipi zmajev. Brazilec je že spomladi v dresu Slatinčanov dokazal, da ni zgolj odličen "destruktor", ampak se dobro znajde tudi pred vrati nasprotnika. Bo to potrdil tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Povratni obračun Olimpije in Rijeke je v Stožicah spremljalo dobrih 12.600 gledalcev, ki po učinkoviti predstavi zmajev niso ostali ravnodušni. V taboru Olimpije so se v četrtkovem večeru veselili najvišje evropske zmage v zgodovini kluba, dobili pa so tudi novega rekorderja. Letošnji kapetan Marcel Ratnik je namreč postal igralec z največ evropskimi tekmami v dresu Olimpije, doslej je zbral že 23 mednarodnih nastopov.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

nedeljskem večeru bomo v Stožicah spremljali obračun sosedov na lestvici. Tako Olimpija kot Mura se ponašata z 12 točkami na svojem računu, Prekmurci so na šestih tekmah zbrali točko več. Uvodni seriji na tekmah proti Nafti, Domžalam in Celju sta sledila poraza proti Mariboru in Bravu, črno-beli pa so se v zmagovalne tirnice vrnili prejšnji konec tedna, ko so v Fazaneriji premagali Radomlje. Za novo slavje Sobočanov je z bele točke zadel Dario Vizinger. Zasedba Tončija Žlogarja je med tednom uspešno vstopila tudi v novo pokalno sezono, saj je močno premešana in pomlajena ekipa slavila visoko zmago na desnem bregu reke Mure, v Veržeju. Bodo nogometaši iz Murske Sobote učinkovito predstavo ponovili tudi v Stožicah?

Kdo je vroč?

Žlogar je v Veržeju priložnost za igro ponudil velikemu številu mladih nogometašev, kot kapetan pa je ekipo na igrišče popeljal Nikola Jovićević. Kapetanski trak je Ljubljančanu očitno dal dodatnega zagona, saj je nekdanji up Olimpije in Domžal kar štirikrat zatresel mrežo člana Pomurske nogometne lige. Jovićević je bil še posebej razigran v uvodu drugega polčasa, saj je v 46., 47. in 48. minuti dosegel kar tri zadetke.

Ali ste vedeli?

Mura je v tem tednu registrirala še dva nogometaša iz vrst ameriškega Michigan Starsa. Hunter Steven Olson je že zaigral na pokalni tekmi z Veržejem, dan po pokalni zmagi v Prlekiji pa je član črno-belih postal še Steven Juncaj. Gre za nogometaša, ki je v Sloveniji že igral za Gorico, na skupno 12 tekmah in 712 minutah pa je v statistiko dodal podajo. Bo krilni nogometaš učinkovitejši v dresu Mure?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA