30.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Primorje

Prva liga Telemach, 7. krog

MARIBOR - PRIMORJE AJDOVŠČINA

1. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- otroci do 7 let: brezplačen vstop
- družinski sektor: 9 in 5 evrov
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

V četrtek se je pisala zgodovina slovenskega nogometa, a žal ne v mestu ob Dravi. Maribor je tudi pred svojimi gledalci priznal premoč švedskemu predstavniku in znova ostal brez evropske jeseni. Vse moči in vso pozornost bodo vijoličasti zdaj usmerili v prvenstvo, kjer trenutno zasedajo peto mesto. Poleg zmage proti Domžalam in Muri so Štajerci nanizali tri remije, ob tem pa je najpomembnejše spoznanje, da so po petih odigranih tekmah še neporaženi. Pokleknili niso niti pred ljubljansko Olimpijo, ki je pretekli konec tedna iz Ljudskega vrta odnesla le točko. Kako se bo četa Anteja Šimundže spopadla z vse večjim ajdovskim izzivom?

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Kot smo dejali pred sezono, cilj, ki je zapisan kot št. 1, je osvojitev naslova državnega prvaka. Tukaj moramo narediti vse, da bi nam uspelo. S korakom naprej v različnih pogledih. Celju in Olimpiji bi čestital za evropsko jesen. Če bo zaradi tega liga za nas lažja, ni pomembno, o tem ne razmišljamo. Razmišljamo predvsem o sebi, mi moramo urediti svoje zadeve in vse moči usmeriti k uresničitvi cilja, ki smo si ga zastavili."

Kdo je vroč?

Veliki junak slovenskega derbija je zagotovo Ažbe Jug. V 17. minuti se je stegnil, kakor je dolg in širok, in ubranil enajstmetrovko, ki jo je sicer nekoliko slabše izvedel Raul Florucz. Slabih deset minut zatem so domačini goste za zapravljeno priložnost kaznovali z zadetkom, pod katerega se je podisal Žiga Repas, več zaslug pa gre verjetno pripisati Josipu Iličiću, ki mu je mojstrsko pripravil strel. Kdo bo odgovornost prevzel v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Za odlične predstave v vijoličastem je bil Arnel Jakupović nagrajen z vabilom v avstrijsko izbrano vrsto. Napadalec, ki je bil julija izbran tudi za igralca meseca in ki je s petimi zadetki trenutno tudo najboljši strelec lige, bo zasedbi Ralfa Rangnicka v okviru UEFA Lige narodov pomagal proti reprezentancam Slovenije (6. 9.) in Norveške (9. 9.). Po nekaterih napovedih naj bi bil Jakupović tedaj že član hrvaškega Osijeka, ki z okrepitvami rešuje slab uvod v sezono.

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Pred časom smo zapisali, da Primorje in Nafta ostajata dolžnika, kar se tiče lepih presenečenj, ki jih znajo zakuhati na papirju slabše ekipe. No, vsaj Ajdovci so pretekli konec tedna dolg odplačali. V velikem slogu: pred svojimi gledalci so orožje položili aktualni prvaki. Njihova usoda je bila zapečatena že po koncu prvega polčasa, v katerem domačini nikakor niso našli odgovora na primorske protinapade. Celjska kriza se torej nadaljuje, na drugi strani pa so varovanci Milana Anđelkovića dvema zaporednima zmagama dodali še tretjo in skočili na šesto mesto. Povsem so se približali tokratnim tekmecem, od katerih jih loči le še razlika v zadetkih.

Kdo je vroč?

Celjska barka se je začela potapljati po četrt ure igre, ko je po podaji iz kota najvišje skočil Žan Bešir. Pod asistenco se je podpisal Matic Zavnik, ki se je v isti vlogi znašel tudi v 36. minuti, le da je v ogenj takrat poslal Smajlagića. Nekdanji nogometaš Gorice se je med strelce vpisal na drugi zaporedni tekmi, še za odtenek boljša pa je statistika Marka Guliča, ki je tik pred odhodom na odmor postavil končni izid in se razveselil tretjega zadetka na prav toliko tekmah.

Ali ste vedeli?

Primorski nalet je med tednom zaustavila Gorica. V mestu vrtnic smo videli tekmo 1. kroga Pokala Pivovarna Union, ki jo je zaznamovala zgodnja izključitev ajdovskega kapetana Harisa Dedića, Goričani pa so številčno prednost takoj unovčili prek Ceneta Kitka. Kazalo je na zmago sinje modrih, a je Semir Smajlagić v izdihljajih srečanja potrdil zakon bivšega in poravnal izid. O potniku v naslednji krog so tako odločile enajstmetrovke, ki so jih bolje izvajali drugoligaši.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA