30.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 7. krog

KOPER - CELJE

1. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Slovenijo bodo v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige predstavljali tudi nogometaši Celja, ki se po mednarodnem uspehu odpravljajo na gostovanje v Koper. Kanarčki aktualne državne prvake pričakujejo na drugem mestu lestvice. Rumeno-modri so v letošnji sezoni premagali Radomlje, Primorje, Nafto in nazadnje še Domžale. Tako kot na domači tekmi z Lendavčani, so varovanci trenerja Oliverja Bogatinova tudi ob Kamniški Bistrici dosegli tri zadetke, Koper pa je za Bravom druga najučinkovitejša ekipa prvenstva. Zdi se, da so Primorci še trdnejši v obrambi, saj so na šestih tekmah prejeli zgolj dva zadetka, po enega so jim zabili nogometaši obeh ljubljanskih prvoligašev. Bo koprska zadnja vrsta čvrsta tudi v nedeljskem večeru?

Kdo je vroč?

V uvodu letošnje sezone nase vse glasneje opozarja Petar Petriško, saj ima hrvaški vezist po štirih ligaških nastopih na svojem računu prav toliko zadetkov. V tretjem krogu Prve lige Telemach je potrdil zmago v primorskem spopadu z Ajdovci, na zadnji domači tekmi je zatresel mrežo Nafte, z dvema goloma pa se je izkazal na gostovanju v Domžalah. Zagrebčan je pre dnevi zaigral tudi na pokalni tekmi v bližnjem Ankaranu, kjer so Koprčani dosegli šest zadetkov, pod tri se je podpisal poletni novinec Omar El Manssouri.

Ali ste vedeli?

Koprčani so za zadnjo ligaško zmago v Domžalah plačali precejšenj davek, saj so za nekaj mesecev izgubili enega od udarnih členov napada. Wisdom Sule si je po posredovanju Abrahama Nwankwa zlomil nogo, okrevanje pa bo, kot so sporočili iz koprskega tabora, precej dolgo. Nigerijcu, ki je v koprskem dresu eksplodiral spomladi, se je sicer še pred dnevi nasmihala selitev v tujino.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Olimpija drugič zapored, Celje pa bo evropsko jesen doživljajo prvič v zgodovini kluba. Za popoln uspeh slovenskega nogometa je manjkal le še uspeh Maribora. Tudi Celjani so se, podobno kot štajerski rival, v povratno tekmo s Pjunikom podali z golom zaostanka, a so prednost armenskega prvaka izničili že z golom Klemna Nemaniča sredi prvega polčasa, pred odmorom pa je po kazenskem udarcu Luke Bobičanca že zadišalo po uspehu. Povsem brez težav vseeno ni šlo, a je z goloma v 73. in 85. minuti vse dvome o zmagovalcu razblinil Armandas Kučys. Bo po največjem podvigu v zgodovini Celja steklo tudi v državnem prvenstvu? Visok poraz s Primorjem pristašev grofov ni pustil ravnodušnih, bodo bolj zadovoljni po gostovanju v Kopru?

Kdo je vroč?

Ko je Mario Kvesić v peti minuti drugega polčasa prejel rdeči karton, so se nad knežje mesto znova pričeli zgrinjati temni oblaki, za nameček pa so Armenci v 63. minuti dosegli zadetek, ki jim je zagotavljal podaljšek. Nato je na sceno stopil Armandas Kučys in le dve minuti po tem, ko je bil poslan v igro, udaril prvič, pet minut pred koncem tekme pa še drugič. Litovski napadalec na večini prejšnjih tekem ni bil pri strelu, v četrtkovem večeru pa je bil z dvema goloma eden od osrednjih junakov celjskega slavja. Se mu bo zdaj dokončno odprlo?

Ali ste vedeli?

Slovenski nogomet ima prvič v zgodovini v osrednji fazi tekmovanj Evropske nogometne zveze kar dva predstavnika. Celje je po Mariboru, Muri in Olimpiji postala četrta sredina, ki se lahko pohvali z jesenskim nastopanjem v evropskih tekmovanjih. Letošnja izvedba tekmovanj na stari celini bo prelomna, saj je skupinski del zamenjala ligaška faza tekmovanja, v kateri bodo klubi nastopali na enotni lestvici. Tako Celjane kot Ljubljančane čaka vsaj še šest mednarodnih preizkušenj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA