26.07.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 2. krog

DOMŽALE – MURA

27. julij 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Čeprav je Ante Šimundža slovensko nogometno javnost, hkrati (in najbrž predvsem) pa tudi svoje varovance po bolgarskem hladnem tušu opozarjal, da je prvenstvo najpomembnejše, so Domžalčani po tihem upali, da bodo njihovi nasprotniki z glavami vendarle še pri Botevu ali že pri Craiovi. Vendar pa je strateg vijoličastih držal besedo in zmago napadel z vsemi topovi. V ogenj je poslal bolj kot ne standardno enajsterico, ki je imela že po slabi tretjini srečanja v rokah vse tri točke. Deset minut pred koncem so se ravbarji po uspešno izvedeni enajstmetrovki sicer vrnili med žive, a upanje ni dolgo živelo. Popravni izpit jih čaka v soboto, ko gostijo Muro.

Tom Alen Tolić, vezist NK Domžale: "Prva tekma na domačem stadionu je vsako leto posebna, saj si celotna ekipa pred svojimi navijači želi doseči pozitiven rezultat. S soigralci smo se dobro pripravili na nasprotnika ter dobro analizirali vse napake, ki smo jih storili na zadnji tekmi proti Mariboru. Če bomo upoštevali vsa navodila trenerja, sem prepričan, da nam lahko uspe priti do prve zmage v sezoni. Mura ima nekaj novih igralcev, vendar jedro ekipe še vedno tvorijo igralci, ki jih poznamo že iz pretekle sezone. Vsekakor se bo zaradi novosti v ekipi težje pripraviti na nasprotnika, vendar mislim, da moramo biti osredotočeni predvsem nase in na svojo predstavo."

Kdo je vroč?

Danijel Šturm pod Kalvarijo ni potrdil zakona bivšega. Ko je sodnik Matoša že po nekaj minutah Domžalčanom dosodil najstrožjo kazen, je k žogi stopil nekdanji napadalec vijoličastih, a je zgrešil domača vrata. Svojo statistiko je 25-letnik izboljšal le za rumeni karton, v drugem polčasu pa je zapustil igro. Če bi ostal na zelenici, bi morda izvedel tudi enajstmetrovko, ki jo je v 83. minuti nato realiziral Mario Krstovski. Kdo bo odgovornost prevzel v soboto?

Ali ste vedeli?

Jan Đapo ni več član rumene družine. Bočni branilec se je v zameno za lepo odškodnino, ki naj bi znašala kar 300 tisoč evrov, preselil v Rusijo. Oblekel je dres novopečenega prvoligaša Dinama iz Mahačkale. Brežičan je ob Kamniški Bistrici preživel le eno sezono, a je bilo to dovolj, da se dokaže: v 33 nastopih je vpisal 3 zadetke in prav toliko asistenc. Vrzel na levem boku bodo ravbarji bržkone zakrpali z Ninom Milićem, ki je v Mariboru že debitiral v domžalskem dresu.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Več kot 4000 navijačev si je prejšnjo soboto ogledalo prvi prekmurski derbi po skoraj 13 letih. Žal pa se dogajanje igrišče z lepo kuliso na tribunah Fazanerije ni moglo kosati. V dvoboj so bolje sicer krenili domačini, a jim je po kakšne četrt ure zmanjkalo zagona, kar so nato brez posebnega uspeha skušali izkoristiti Lendavčani. Teh ni predramila niti sprememba izida, črno-beli pa na drugi strani niso krenili po še en zadetek in potrditev zmage. Posledično je ostalo pri 1:0, kar bo po rezultatsko turbulentnem pripravljalnem obdobju pomirilo Murine privržence. Vseeno pa bodo morali biti varovanci Tončija Žlogarja, če želijo uspeh nadgraditi v mestu ob Kamniški Bistrici, prepričljivejši.

Anton Žlogar, trener NŠ Mura: "Zagotovo je zmaga na prvi tekmi pomembna, a smo jo že naslednji dan pozabili. Takoj smo se začeli pripravljati na Domžale. Mislim, da nas spet čaka težka tekma. Dobro smo se pripravili nanjo, naš cilj je zmaga. Domžale imajo kombinacijo izkušenih in mladih nogometašev ter mladega trenerja, ki ga poznam in ki dobro dela. So hitri v napadu in nevarni ob prekinitvah. Na to smo pripravljeni, na drugi strani pa bomo skušali izkoristiti nekatere njihove slabosti."

Kdo je vroč?

Prvi prvoligaški prekmurski derbi po več kot 12 letih je odločil Matic Maruško. Izkušeni vezist Mure, ki je po odhodu Žige Kousa prevzel kapetanski trak, se redko znajde na seznamu strelcev – na 253. nastopu med elito mu je to uspelo šele enajstič. Na pravem mestu se je znašel po slabi uri igre, ko je z roba kazenskega prostora v blok streljal Gal Kurež, Maruško pa je odbitek pospravil v mrežo. Z razdalje je bil sicer nevaren že v 3. minuti, a je njegov poskus zletel za las preko vrat.

Ali ste vedeli?

Klemna Mihelaka ni bilo v kadru za tekmo z Nafto, iz Murske Sobote pa je kmalu zatem prišla potrditev, da 22-letni vratar zapušča Slovenijo. V zameno za odškodnino se po 57 tekmah v črno-belem seli k češkemu prvoligašu Jabloncu. Vsaj zaenkrat se poslavlja tudi Niko Kasalo, ki je sobotno tekmo sicer pospremil s klopi. V jesenskem delu bo 18-letni napadalec kot posojen nogometaš nastopal za Beltince, s katerimi Mura že nekaj časa tesno sodeluje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

DELI NA