27.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telemach, 10. krog

DOMŽALE - MARIBOR

29. september 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Nikoli ne bomo vedeli, kakšno strategijo je Dejan Dončić pripravil za spopad z aktualnimi prvaki: vsi načrti novopečenega stratega Domžal so po vodi splavali že v 3. minuti. Z zgodnjim vodstvom so se Celjani otresli rezultatskega pritiska, trpeli pa niso niti ob koncu srečanja, saj so svojo prednost sredi drugega polčasa še povišali. Ravbarji po četrtini odigranih tekem tako še naprej čakajo na prvo zmago, ob sedmih porazih pa so doslej vpisali le dva remija. Z dvema točkama so zasidrani na dno prvenstvene razpredelnice, boj za obstanek pa se zdi vse bolj realna možnost. Se bo rumena krivulja navzgor obrnila v nedeljo, ko v goste prihaja Maribor?

Kdo je vroč?

Ne le v rezultatsko, Domžalčani so zapadli tudi v strelsko krizo. Nasprotnikove mreže niso zatresli že na treh zaporednih tekmah, v tem pogledu pa velika dolžnika med drugimi ostajata Dario Kolobarić in Haris Vučkić. Gre za dve veliki imeni iz (manj in bolj davne) preteklosti, ki zaenkrat še nista upravičili slovesa. Nobena skrivnost ni, da so ob Kamniški Bistrici močno računali na Vučkićeve bogate izkušnje. Bo nekdanji nogometaš Newcastla pokazal, zakaj se je vrnil v Domžale?

Ali ste vedeli?

Kljub relativno zgodnji fazi tekmovanja je bolj kot ne jasno, da Domžalčani letos ne morejo računati na prvenstveno lovoriko, sredi tedna pa so ob Kamniški Bistrici opustili upe tudi v Pokalu Pivovarna Union. Žreb jim ni bil naklonjen: namenil jim je razigrano Olimpijo, ki se sosedov s severa Ljubljanske kotline ni usmilila. Končalo se je z 0:3, srečanje pa je zaznamovala izključitev Lovra Grajfonerja v 34. minuti.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Podobno zgodbo kot Celje ob Kamniški Bistrici je Maribor spisal pod vinogradi. Predvsem glede na končni izid – za to, da so strli nasprotnikovo obrambo, pa so vijoličasti potrebovali precej več časa kot njihovi štajerski rivali. Naftaši so favorizirane Mariborčane pri začetnem izidu držali vse do 56. minute, nakar je lendavski sistem razpadel. Za četo Anteja Šimundže bo še bolj kot zmaga nad novincem med elito (ta je bila pač obvezna) veselilo dejstvo, da se je s tremi točkami povsem približala Olimpiji, ki je na mestnem derbiju vpisala zgolj remi. Ljubljančane lahko vijoličasti dohitijo v nedeljo, a bodo morali biti boljši od Domžal.

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Domžale so stalnica v prvi ligi. Prišli so v obdobje, s katerim niso zadovoljni, z naše strani pa to spoznanje ne igra vloge pri pripravi na tekmo. Analiza nasprotnika je pokazala pluse in minuse, zavedamo se, da imajo težave, vendar so stalnica v prvenstvu in jih bomo tako tudi obravnavali. Z dolžnim spoštovanjem in popolno osredotočenostjo."

Kdo je vroč?

Belo-modra ladja se je, kot zapisano, začela potapljati po slabi uri igre, ko je še drugič v letošnji sezoni udaril 18-letni Niko Grlić. Mladenič je v lendavsko mrežo hladnokrvno pospravil odbitek, domačini pa še niso dobro krenili s sredine igrišča, ko je vodstvo z glavo povišal Etienne Beugre. Vse dvome o zmagovalcu je v 78. razblinil Marko Božić, ki je najvišje skočil ob prekinitvi in se med strelce vpisal drugič na zadnjih treh tekmah.

Ali ste vedeli?

V izdihljajih srečanja pod vinogradi je Ante Šimundža z dvojno menjavo pisal zgodovino. V ogenj je namesto Pijusa Širvysa in Karola Borysa poslal Nika Osterca in Žana Meška, ki sta postala deveti oziroma drugi najmlajši debitant v vijoličastem. Meško (16 let, 7 mesecev, 28 dni) je na tretje mesto potisnil Luko Krajnca (16 let, 8 mesecev, 10 dni), primat pa ohranja Petar Stojanović (16 let, 5 mesecev, 18 dni).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA