18.10.2024 | 1. SFL
Pred nami 6. krog 1. SFL

Pred nami je 6. krog 1. SFL, ki prinaša pet izvrstnih tekem. Vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, Siliko odhaja v Zagorje k ŠD Mlinše, Oplast gostuje v Dobrepolju, Ajdovci še drugič zapored ob Savi – prejšnji teden v Zasavju, tokrat v Posavju, v Sodražici bo gostoval FC Trzin Mobi Arena. Prosta je ekipa PJ Joco Benedikt.

1.SFL, 6. krog, 18.10.
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (02.00)
KMN Sevnica – Kix Ajdovščina (20.00)
THE Nutrition Extrem – FC Trzin Mobi Arena (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Bratski obračun

V Rogaški Slatini vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije – to bo tudi generalka Dobovca za skorajšnji nastop v futsal ligi prvakov. To bo tudi tekma, ko si bosta nasproti stala brata Mordej – prvič kot trenerja. Rok na klopi Dobovca, Alen na klopi škofjotov.

„Pred nami je zanimiva tekma. Bronxe sem gledal in analiziral. Vem, da nas čaka zahtevno delo. Manjkal bo Matej Fideršek, a smo favoriti, igramo doma, tri točke morajo ostati doma,“ pove trener domačinov Rok Mordej, ki se ozre še na minuli petek in derbi na Vrhniki, ki se je končal z rezultatom 2:2.

„Prvi polčas je bil zelo dober. Tako bi želel, da igramo. V nadaljevanju je bilo precej slabo. Bo treba popraviti precej stvari. A se tudi zavedam, da smo na novo sestavljena ekipa, igralci pa mladi,“ dodaja Mordej, ki se veseli tekme proti bratovi ekipi. „Opozoril pa bi na igralca Danisa Hrgoto, okoli katerega se vse vrti. Vidi se, da je dal skozi futsal šolo v Puli,“ zaključi Rok, na drugi strani pa svoje dodajo še Primorci.

„Vemo, da gostujemo pri najboljši ekipi v Sloveniji. Vemo tudi to, da Dobovec doma ne izgublja točk. A gremo kljub temu v odločen boj. Nismo obremenjeni, to je naša prednost. Trenirali smo dobro. Za koliko bo pa to dovolj, bo jasno po tekmi,“ pove Alen Mordej, ki opozarja, da se vse prekinitve in igre Dobovca vrtijo okoli kaznovanega Mateja Fiderška. „Je najboljši igralec Dobovca. A tudi brez njega je Dobovec favorit,“ zaključi Mordej pred tekmo 1. in 4. ekipe lige.

Vedno napeto in dokaj izenačeno

V Zagorju bo domača ekipa ŠD Mlinše pričakala Siliko, to bo tekma 2. in 6. ekipe lige. „Tako dobro v tej sezoni še nismo trenirali. Res dober teden je za nami. Imamo srečo, da so nas obšle poškodbe,“ pove Gregor Ceglar, trener Mlinš. „Tekme s Silikom so vedno napete in izenačene. Verjamem, da bo tudi danes tako. Gostje so favoriti, mi pa iščemo svoje priložnosti,“ pravi Ceglar, ki potrdi, da je Siliko ostal zvest svoji igri (brez sidraša in z vratarjem v polju), so pa, to dodaja, pomladili svoje vrste. Mlinšani igrajo 3. tekmo doma v tej sezoni – premagali so Trzin, klonili z Dobrepoljem in Kixi (obakrat s po 1:2). Ta izkupiček bi danes radi oplemenitili.

Siliko je na derbiju proti Dobovcu navdušil, predvsem 2. polčas je bil res dober in gledljiv. Tudi trener Mile Simeunovič je pohvalil svoje fante. A se zaveda, da je vsak petek priložnost za novo dokazovanje. „Cel teden smo dobro trenirali. Vemo, kam odhajamo in kaj nas čaka proti Mlinšam. Fante sem opozoril na vse, kar se pričakuje. V prvi vrsti sem izpostavil igro s sidrašem, kjer so zelo močni. To je kar temelj njihove igre. Zadaj si izmenjajo do dve podaji, potem pa gre žoga na sidraša, za tem pa je na vrsti odkrivanje od sidraša. Dobro pa tudi mečejo žogo v protinapad,“ pove trener Silika Mile Simeunovič, ki se zaveda, da bodo domačini po porazu proti Kixov še dodatno motivirani. „Ko smo v Zagorju, so tekme vedno zahtevne in precej izenačene,“ še sklene Simeunovič.

Opozarjajo na Drobneta

V Sevnici se nadejajo, da se sestavijo in v nadaljevanju sezone pokažejo več in boljše. Trener Matej Zakšek verjame, da jim to lahko uspe. Žal še vedno ne more računati na vse razpoložljiv igralski kader. Ajdovci prihajajo na gostovanje ob Savi na krilih zmage v Zagorju.

„Igramo svojo igro. Nismo v popolni postavi, ob petkih imamo precej težav, da se sestavimo. A imamo dobro vzdušje, uspevajo nam neke stvari,“ pa začne trener Kixov Mito Lavrenčič, ki se s težavami Sevnice ne obremenjuje. „Tudi mi imamo svoje težave. Sevnica je dobra ekipa. Vse se vrti okoli Sebastjana Drobneta, nanj bo treba biti še posebej pozoren. Se pa zavedamo, da nismo favorit, čeprav smo na lestvici višje,“ je jasen ajdovski strateg, ki pove, da tudi danes ne bodo v popolni zasedbi. Se pa Ajdovcev obetajo okrepitve: v prihodnjih dveh tednih naj bi ekipo okrepila še dva igralca.

Brez napak

Dobra tekma se obeta tudi v Dobrepolju, kjer domačin gosti Oplast. „Na voljo smo imeli dva tedna, da se dobro pripravimo. To smo naredili, vse pa podkrepili še z detajlno analizo. Vemo, da k nam prihaja Oplast, ki igra kombinatorno, predvsem so ekipa, ki vztraja do konca 40. minute. Zato bomo morali biti zbrani od prve do zadnje sekunde,“ napoved tekme začne trener Dani Kaljevič. „Pozorni bomo na Nejca Kovačiča, ki je motor ekipe. Naša naloga bo, da mu preprečimo organizacijo napada,“ poudari Kaljevič, ki bo moral brez kaznovanega Kevina Strnada, priložnost pa bo dobil katerih od mladih igralcev, ki jih v Dobrepolju ne manjka.

„Moram reči, da težko pričakujem tekmo proti Dobrepolju, saj je to v zadnjih nekaj letih postala kar dobra stabilna ekipa v 1. SFL. Moji fantje dobro trenirajo. Želim si, da smo se nekaj naučili z zadnje tekme proti THE Nutrition Extrem. Če bomo ponavljali take napake, ne bomo osvajali točk v 1. SFL. Zato si želim, da nadgradimo dosedanje delo in s pravim pristopom pridemo do treh točk,“ napove Patrik Čujec, trener Oplasta, ki je pri treh zmagah - eno so vknjižili tudi v gosteh.

Na prvo zmago še čakajo

„Zavedamo se, da v Sodražico prihaja neugoden nasprotnik, ki bo željan zmage. Zato moramo biti pravi v glavah in srcih,“ je pred domačo tekmo proti FC Trzin Mobi Arena jasen Nik Jelič, ki vodi THE Nutrition Extrem, ki na prvo zmago v sezoni še čaka: dosedaj so zbrali tri remije in poraz. Slednjega v Kobaridu, ko so vodili že 0:3.

Trzin je pri prvi zmagi, tudi zato jim je malce odleglo. „Veselimo se tekme proti THE Nutrition Extremu, ki je dobra ekipa. A smo zadnjič proti Sevnici, pa tudi proti Mlinšam, pokazali, da lahko igramo proti vsakemu v ligi. Da je le pristop pravi,“ tekmo proti Sodražanom napoveduje trener Miran Bandur, ki sedi na klopi FC Trzin Mobi Arena. „Sedaj smo že spoznali zakonitosti 1. SFL. Vemo, da je tempo višji. Na prvih tekmah tudi sam nisem bil najboljši, zdaj nam bo v prihodnje lažje,“ meni Bandur.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Trikrat domači, v gosteh Siliko in Kixi
    V 6. krogu 1. SFL so se zmag veselili FK Dobovec , FK Siliko, FK Dobrepolje, THE Nutrition Extrem in Kix Ajdovščina.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Remi na derbiju, trije Primorci do zmag, prvič tudi FC Trzin
    Peti krog je prinesel delitev točk na derbiju na Vrhniki. Peti krog si bosta zapomnili ekipi FC Trzin Mobi Arena in Kix Ajdovščina, ki sta prišli do prvih zmag sezone. Oplast je slavil doma po preobratu, nove tri točke tudi KMN Bronx Škofije. Prosta je bila ekipa Dobrepolja.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Petek prinaša pet tekem 5. kroga
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.
  • 10.10.2024 | 1. SFL
    Vrhničani vabijo na futsal spektakel, doma ciljajo na tri točke
    „Z Rokom sva skupaj igrala, tudi na številnih turnirjih sva bila soigralca. Ko je tekma, sva največja rivala. Ko je tekme konec, pa prijatelja. Rokova podoba na parketu ni prava. Ko je tekme konec, je zunaj parketa izjemno dober človek. Imam res neverjeten odnos, cenim in spoštujem ga kot človeka in trenerja ter včasih kot igralca,“ pristavi Simeunovič, ki nam zaupa, da ima za tekmo pripravljenih par načrtov.
  • 09.10.2024 | 1. SFL
    Na tekmo meseca v povsem spremenjeni zasedbi, a z enako željo
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.
  • 06.10.2024 | 1. SFL
    Trenerska menjava v Kobaridu
    „Za vodenje članskih treningov in tekem bosta v bodoče poskrbela kapetan ekipe Nejc Kovačič ter trener Patrik Čujec, ki je nedavno uspešno vodil našo ekipo U19, kolikor bo možno, pa bo na pomoč priskočil tudi Primož Zorč. Trenerski dvojec je danes že opravil svoj prvi trening. Verjamemo, da bodo vsi igralci po tej spremembi še bolj strnili vrste, stisnili zobe in iz sebe potegnili tisto, kar so sposobni in od njih pričakujejo številni navijači, sponzorji in uprava kluba,“ zaključijo v Kobaridu.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.

DELI NA