02.10.2024 | 2. SNL
Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani

Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.

Petek, ob 17.00: ALUMINIJ - SLOVAN
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

V petkovem delu sporeda bodo odigrane tri tekme, v Kidričevem se bodo merili nogometaši Aluminija in Slovana. Dvoboj dveh rdeče-belih zasedb v precej boljšem položaju pričakujejo Štajerci, ki s 16 točkami zaostajajo zgolj za vodilno Gorico. Aluminij je na drugo mesto lestvice skočil z zadnjo zmago v Slovenskih Konjicah, kjer so “šumari” slavili z izidom 1:2. Ljubljančanom po osmih krogih kaže precej slabše, saj se s štirimi točkami nahajajo na dnu 2. SNL. Zasedba iz prestolnice še čaka na prvo slavje, Slovan pa je izgubil tri od zadnjih štirih preizkušenj. Bistričani so bili v prejšnjem krogu prvi, ki so moštvo s Kodeljevega premagali z več kot golom razlike.

 

Petek, ob 17.00: RUDAR VELENJE - BILJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Ne le Slovan, prvo zmago lovijo tudi Velenjčani, ki pa so v zadnjih petih krogih izgubili zgolj enkrat. Ekipa Mirana Srebrniča je pred dnevi ustavila Sežance in jim na Krasu odščipnila točko, “knapi” pa so zdaj pri petih. Nogometaši Rudarja se bodo v devetem krogu prvenstva pomerili s še eno primorsko zasedbo, v Šaleški dolini bodo gostovali Biljenci. Črno-beli, ki se lahko pohvalijo z najtrdnejšo obrambo lige, minuli konec tedna zaradi slabega vremena in razmočene zelenice niso odigrali dvoboja z Grosupeljčani, pred tekmo v Velenju pa se lahko pohvalijo z desetimi točkami. Primorci so sicer dobili polovico od osmih medsebojnih tekem z Rudarjem, na obračunih z Velenjčani pa so neporaženi na petih zaporednih preizkušnjah.

 

Petek, ob 17.45: TRIGLAV KRANJ - TABOR SEŽANA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /

Petkov spored 2. SNL bosta zaključili tretja in četrta ekipa prvenstva, tako Triglav kot Tabor imata pred devetim krogom 15 točk, v prejšnjem krogu pa je šlo bolje Kranjčanom. Gorenjci so se z zmago vrnili z gostovanja v najstarejšem slovenskem mestu, za slavje na Ptuju pa je dvakrat zadel Toni Vinogradac. Kraševci so po drugem zaporednem remiju drugo mesto predali Kidričanom, vodilna Gorica pa beži za tri točke. Kdo bo v boljšem položaju po gorenjsko-primorskem obračunu? Kranjčani na štirih medsebojnih tekmah v 2. SNL še niso slavili zmage, kar trije dosedanji dvoboji pa so se končali z delitvijo točk.

 

Sobota, ob 15.30: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Štiri tekme bodo odigrane v soboto, Bistričani se bodo pred kamero NZS v štajerskem dvoboju merili s Ptujčani. Nogometaši Drave se v bližnjo Slovensko Bistrico podajajo z jasno misijo, prekiniti niz brez zmage. “Kurenti” so na zadnjih petih tekmah osvojili zgolj točko, ki so jo v sedmem krogu vknjižili v Velenju. Ekipa Saše Gajserja je minuli konec tedna na domačem igrišču izgubila s Triglavom, medtem ko se je Robert Pevnik s svojimi varovanci že v petek veselil zmage na Kodeljevem. Rdeči so v prestolnici slavili z goloma Ivijana Svržnjaka in Jaše Martinčiča, ki se je s šestim golom sezone zavihtel na sam vrh ligaške lestvice strelcev. Kdo se bo veselil pod Pohorjem?

 

Sobota, ob 15.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TKK TOLMIN
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Tolminci po menjavi trenerja niso uspeli prekiniti niza porazov, rdeče-črni so v primorskem obračunu z Gorico tesno izgubili, v soboto pa se odpravljajo na najdaljše gostovanje letošnje sezone. Beltičani bodo goste z zahoda države pričakali na domačem igrišču z umetno podlago, saj je osrednja beltinska zelenica v fazi sanacije. Kako se bosta ekipi znašli v nekoliko drugačnih pogojih? Nogometaši Beltincev so na umetni zelenici zaigrali že v prejšnjem krogu, a so se iz Novega mesta vrnili praznih rok. Krka je do zmage prišla z golom v 88. minuti srečanja, ko je v polno meril Mark Gliha. Beltinčani so v lanski sezoni dobili oba medsebojna spopada, kdo se bo veselil v sobotnem popoldnevu?

 

Sobota, ob 15.30: BRINJE GROSUPLJE - KRKA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Sobota bo postregla tudi z dolenjskim obračunom Grosupeljčanov in Novomeščanov. “Farmacevti” srečanje v Ivančni Gorici pričakujejo po domačem skalpu Beltinčanov, ki so jih premagali z golom Marka Glihe, medtem ko so Brinje ostale brez tekme v Biljah. Obračun s Primorci je bil zaradi naliva in razmočenega igrišča prestavljen na 8. oktober, četa Gorana Markovića pa kot zadnji rezultat beleži remi s Taborom. Grosupeljčani imajo sicer točko več od Novomeščanov, dolenjska tekmeca pa sta se to poletje pomerila že v pokalnem tekmovanju. Dvoboj v Ivančni Gorici so tedaj dobili nogometaši Krke, ki so v prvi krog napredovali po seriji enajstmetrovk. Kdo bo uspešnejši v ligaškem spopadu?

 

Sobota, ob 16.00: GORICA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

V soboto bo odigran tudi primorski dvoboj vodilne Gorice in Dekanov. Gostitelji dvoboja deveti krog pričakujejo na vrhu lestvice, z vstopom v letošnjo sezono pa so lahko zadovoljni tudi Dekančani. Zasedba iz slovenske Istre se s 14 točkami in štirimi točkami zaostanka za Gorico nahaja na petem mestu lestvice, ekipa Alena Šćulca pa je v osmih krogih dobila štiri dvoboje in še dvakrat remizirala, v prejšnjem krogu proti Iliriji. Goričani, ki v prvenstvu še vedno ne poznajo poraza, so nov komplet točk osvojili v Tolminu. Primorski obračun sta v korist “vrtnic” odločila Adriano Bloudek in Tim Matavž, ki se je razveselil prvega zadetka po poletni vrnitvi v matično sredino. Dekančani se na petih medsebojnih tekmah še niso razveselili zmage, kako bo v soboto?

 

Nedelja, ob 15.30: ILIRIJA 1911 - DRAVINJA
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Deveti krog drugoligašega prvenstva bosta z nedeljsko tekmo zaključili ekipi Ilirije in Dravinje. Po osmih tekmah bolje kaže Konjičanom, ki so s 13 točkami sedmi, Ljubljančani pa so zbrali štiri manj in trenutno zasedajo 12. mesto. Nedeljski gostitelji so sicer po domači zmagi proti Tolminu iztržili še remi v Dekanih, Dravinja pa je na domačem igrišču izgubila štajerski dvoboj z Aluminijem. Za Konjičane je bil usoden zaključek prvega in odprtje drugega polčasa, Dravinja pa je morala priznati tretji poraz sezone. Lani se je medsebojni dvoboj v Slovenskih Konjicah končal brez zmagovalca, v Šiški pa so se zmage razveselili Štajerci.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | 2. SNL
    Krog domačih zmag
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Po osmih odigranih tekmah gostujoče ekipe še čakajo na prvo točko.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.
  • 18.09.2024 | 2. SNL
    Prenosa iz Beltincev in Kranja
    V 2. SNL je čas za sedmi krog prvenstva. Vodilni Tabor bo že v petkovem večeru gostoval pri Grosupeljčanih, pred kamerami Sportkluba pa se bodo v nedeljo pomerili Kranjčani in Bistričani. V prenosu na spletni strani NZS bo moč spremljati dvoboj Beltincev in Bilj.
  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 05.09.2024 | 2. SNL
    Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj
    Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.

DELI NA