17.05.2024 | 1. SŽNL
Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala

V petek se bo začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

SŽNL, 24. krog, 17.5.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana (17.009

19.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00)

preložena tekma 21. kroga, 19.5.
WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

Visoka ocena sezon obeh klubov

ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana odpirata zadnji krog, hkrati pa bo tekma tudi generalka na finale pokala NZS, ki bo v petek, 24. maja, v Stožicah.

Ekipi sta lahko z letošnjo ligaško sezono zadovoljni. ŽNK Mura Nona je obranila naslov, še vedno je v igri za dvojno krono, skozi prvenstvo pa so se v članski ekipi profilirale nove mlade igralke. Dobra sezona je tudi za ekipo ŽNK Ljubljana, ki je na svoji poti naredila nov velik (razvojni) korak, tako na področju igralskega kadra kot organizacije – vse pa v jasni želji, da v doglednem času postanejo najboljši v državi.

V pričakovanju lovorike

Tekma se začne ob 17. uri, prenos bo na Planet TV 2, murašice pa bodo tudi dobile zaslužen pokal za naslov državnih prvakinj.

Naporna sezona

„Igralke komaj čakajo, da je konec sezone, ki je bila zelo naporna. Naše nogometašice so bile prizadevne in delavne, za kar si zaslužijo vse pohvale,“ začne domači trener Vladimir Kokol. „V tem delu sezone je bistveno, da se dela na motivaciji, ostalo ni več kaj dodati. Ekipi se med sabo dobro poznata, skrivanja ali kalkulacij pa pred finalom pokala ne bo. Pred sklepnima dejanjema sezone imamo nekaj poškodb, zato bo šele na dan tekme jasno, na katero od igralk bom lahko računal,“ še dodaja Kokol.

Izpolniti taktične zamisli

„V petek nas čaka še zadnja ligaška tekma, ki se jo z ekipo že zelo veselimo. Glede na to da nas čez en teden, prav tako z ekipo Mure, čaka še obračun za pokalno lovoriko, bi lahko govorili o nekakšni generalki. Tokrat se nadejamo uresničevanja in izpopolnjevanja taktičnih zamisli, s katerimi bomo lovile zmago in pozitivne občutke pred zadnjim dejanjem sezone,“ pa v imenu ŽNK Ljubljana pove Nika Pintarič.

Še dve tekmi sledita

V tej sezoni sta se ekipi pomerili trikrat, do konca sezone pa se bosta še dvakrat. ŽNK Mura Nona je dobila uvodne tri tekme: s 1:0, 3:0 in 2:0. A je treba poudariti, da je ekipa ŽNK Ljubljane vsakič nudila več kot le dostojen odpor.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Še zadnji dejani sezone članic
    V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
  • 18.05.2024 | 1. SŽNL
    Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
    Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.

DELI NA