13.06.2024 | 1. SFL
Po seji Komisije za futsal

Komisija za futsal se je pretekli teden zbrala na svoji 6. redni seji in na dnevnem redu imela kar nekaj pomembnih točk in odločitev.

Dan slovenskega futsala

Tako so med drugim odločili, da bo Dan slovenskega futsala v Benediktu v soboto, 31.8. Domači klub KMN Benedikt, organizator dogodka, v letošnjem letu praznuje tudi 20 let delovanja.

Prav tako so člani komisije potrdili pričetek novega državnega prvenstva, 30. sezone 1. SFL, s prvim petkom v septembru. Uvodno kolo bo tako na sporedu v petek, 6.9. V istem vikendu bodo s tekmami v ženski futsal ligi pričela tudi članice.

Še najtežje delo jih je čakalo z odločitvijo o primernosti ŠD Voličina za tekme v futsal državnih prvenstvih. Po letih prelaganj, vse od leta 2011, pritožbah klubov o regularnosti in pogojih za igranje, so tokrat člani komisije za futsal sprejeli težko odločitev in se odločili, da dvorana zaradi svojih dimenzij ne ustreza pravilom futsal igre in je kot taka prenevarna za vse akterje, ki nastopajo v njej. Varnost pa je osnovni kriterij, kjer pa pri tekmovanju otrok in mladostnikov ne sme nižati kriterijev.

Pregledani sta bili tudi poročili vodji futsal tekmovanj in disciplinskega sodnika.

Sestanek s klubi

Prav tako je Odbor za nujne zadeve pri NZS sprejel spremenjene pogoje za nastop v 1. SFL in 2. SFL za sezono 2024/25. Vse v smislu ''pomoči'' klubom pri prijavi v futsal tekmovanja. Pri tem ne smemo pozabiti, da bodo ekipe, ki bodo imele celotno piramido mlajših selekcij nagrajene s strani NZS, tako kot je bilo to v preteklih sezonah.

:: Sprememba pogojev za nastop v 1. in 2. SFL od TL2425 dalje.pdf

Pravilnika NZS za futsal (8. člen), in sicer:
1. Ekipa, ki tekmuje v 1. SFL, mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj dvema mladinskima
ekipama izmed U19/U17/U15/U13;
2. Ekipa, ki se uvrsti iz 2. SFL v 1. SFL, lahko prvo sezono nastopa z eno mladinsko ekipo, v morebitni drugi
sezoni v 1. SFL pa je obvezna tudi druga mladinska ekipa;
3. Ekipa, ki nastopa v 2. SFL mora v tekmovanju mladih obvezno nastopiti z vsaj eno mladinsko ekipo izmed
U19/U17/U15/U13;
4. Ekipa, ki prvič nastopi v futsal tekmovanjih (2. SFL) lahko prvo sezono nastopa brez mladinskih ekip, v
drugi sezoni nastopanja pa je obvezna vsaj ena mladinska ekipa.

Po seji je potekal tudi sestanek s futsal klubi, ki so se v velikem številu odzvali sestanku, kjer je bil opravljen pregled sezone 2023/2024, beseda je stekla o oddaji Futsal magazinu, medijski pojavnosti futsala, narejeni pa so bili plani za novo sezono.

Tekst: Nzs.si
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki, v Dobrepolju, Trzinu in Kobaridu
    Po remiju v Ajdovščini so nocoj na sporedu štiri tekme 1. SFL: Siliko gosti KMN Bronx Škofije, h KMN Oplast Kobarid prihajajo ŠD Mlinše, pri FC Trzin Mobi Arena gostuje FK Dobovec, v Dobrepolju se bodo domačini pomerili s Sevnico.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    V 40. minuti dva gola in delitev točk
    S tekmo KMN Kix Ajdovščina - PJ Joco Benedikt se začenja 3. krog 1. SFL.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    Tretji krog se začenja v Ajdovščini
    Z uvodno tekmo se danes v Ajdovščini začenja 3. krog 1. SFL. Kix Ajdovščina gosti PJ Joco Benedikt, štiri tekme v petek, prost je THE Nutrition Extrem.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 2. kroga 1. SFL
    Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    Enajsterica pripravljena na novo sezono
    Pred nami je nova 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Štela bo 11 ekip, prvič v 1. SFL igra FK Trzin, povratnika v 1. SFL sta PJ Joco Benedikt in ajdovski Kixi. Štirje klubi v sezono vstopajo z novimi trenerji.
  • 04.09.2024 | 1. SFL
    Hvaležen za priložnosti, minute mladim igralcem
    Nove sezone v 1. SFL se veselijo tudi v taboru KMN Bronx Škofije, kjer pa imajo novega trenerja, na to mesto je bil imenovan nekdanji reprezentant Alen Mordej.

DELI NA