11.10.2024 | 1. SFL
Petek prinaša pet tekem 5. kroga

Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.

1. SFL, 5. krog, 11.10.
KMN Bronx Škofije – PJ Joco Benedikt (20.00)
ŠD Mlinše – Kix Ajdovščina (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.15) (spletni prenos na Futsal.si)
FC Trzin Mobi Arena – KMN Sevnica (20.30)
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.30)

Na Škofijah

Na Škofijah so premor dobro izkoristili. Odigrali so dve test tekmi: s hrvaško Pulo in italijansko ekipo Eagles (tu igra tudi nekdanji član Bronxa Rok Grželj). „V petek pričakujem, da bomo končno v pravi podobi. Želel bi, da se pokažemo v pravi luči in da točke ostanejo doma,“ napoveduje domači trener Alen Mordej, ki pa opozarja v isti sapi, da je Benedikt neugodna, čvrsta, borbena ekipa. „Ogledal sem si posnetek tekme PJ Joco Benedikt – Siliko in videl na delu mladi ter zanimivi Benedikt. Če ne bomo pravi, se nam lahko to hitro maščuje,“ zaključi Mordej.

„Delamo dobro, druge ni. Smo mlada ekipa, bolj ali manj v celoti mladinska, ki si dve, tri leta nabira izkušnje. To so vsi igralci, ki imajo osnovno futsal znanje in vedo, kako se stvari streže. Tekma proti Siliku je bila neke vrste tehtnica, da smo se izmerili, kaj lahko,“ pohvali Štefan Huber svoje igralce, ki so minuli krog doma namučili Siliko Vrhnika, zdaj pa PJ Joco Benedikt odhaja na Obalo k KMN Bronx Škofije.

„Pričakujem, da bomo imeli na voljo vsaj 90 odstotkov kadra. Na Škofije gremo po točko oz. kar tri. Bomo pa morali biti pozorni na domačo ekipo, ki jo krasi dobra igra s sidrašem. Pa ne bomo smeli delati napake, ker bodo vse kaznovali. Paziti bo treba tudi na standardne situacije,“ dodaja Štefan Huber.

V Zagorju

Še en primorski ligaš bo danes na delu. Kix Ajdovščina odhaja na gostovanje v Zagorje. Tekme ob petkih Ajdovcem niso po godu. „Pred nami so tekme, ko ne bomo le nastopali, ampak želimo tudi igrati in zbirati točke,“ v imenu Ajdovcev pred odhodom v Zasavje napove trener Mito Lavrenčič. „Ne vem še, v kaki postavi bomo odšli na pot. A to je tekma, ko lahko začnemo zbirati točke,“ sklene ajdovski trener, ki ima v ekipi tudi 2. strelca lige Francija Perka.

Mlinšani so prejšnji teden prišli do 1. zmage, Ajdovci na to še čakajo. „Veselimo se domače tekme. Na krilih zmage proti Trzinu bi radi še več. Predvsem pa sem vesel, ker smo proti Trzinu kot ekipa pokazali pravi karakter proti gostom, ki so odigrali zelo dobro. Vemo, da nas nekaj podobnega čaka v petek. Ajdovci imajo nekaj izkušenih imen, okrepitve so poiskali v nogometu. Mi moramo popraviti svoje napake, predvsem pa si želim, da še kdo, ki je igral manj, dobro izkoristi svoje minute,“ napove Gregor Ceglar, trener Mlinš.

V Trzinu

V Trzinu se bosta za točke udarila 11. in 10. ekipo lige. Trzin na prvo točko sezono še čaka, čeprav je pustil dober vtis, tudi proti Mlinšam pred tednom dni, ko je povedel in dobro kljuboval ekipi iz Zasavja. Sevničani so zdesetkani in taki prihajajo v goste.

„Počasi se sestavljamo, a so tu nove poškodbe. Vprašljivih je še nekaj fantov, zato res težko rečem, kaj lahko pričakovati. A kot sem že napovedal: verjamem, da se nam pišejo boljši časi po 1. januarju, do takrat pa se bo treba boriti,“ ponovi trener Sevničanov Matej Zakšek.

V Kobaridu

V Sodražici so sinoči opravili še zadnji trening – z jasno željo, da se pripravijo na gostovanje v Kobaridu, kjer domuje Oplast. „Pri nas ni nič novega. Ostajajo v identični postavi, še vedno smo okrnjeni in zdesetkani,“ pove trener Nik Jelič, ki tretjo sezono vodi THE Nutrition Extrem.

„Delamo po najboljših močeh. Samozavestno odhajamo v Kobarid. Od igralcev pa pričakujem in zahtevam precej boljši odnos in več borbenosti. Da se vrnemo k tistim osnovam, ki so nas že krasile,“ je jasen Jelič, ki ne ve kaj točno pričakovati od Oplasta, ki se je zahvalil dosedanjemu trenerju Alenu Đeriću, za vodenje članskih treningov in tekem bosta v bodoče poskrbela kapetan ekipe Nejc Kovačič ter trener Patrik Čujec.

“Ko pride do take menjave, to izzove pozitiven šok pri igralcih,“ opozarja Jelič. Oplast tekmo, tudi ponovitev boja za bron v minuli sezoni 1. SFL, čaka kot 4. ekipa lige s sedmimi točkami. Ekipa iz Sodražice je na 8. mestu s tekmo manj. Kot zanimivost pa dodajmo, da je ekipa trenerja Nika Jeliča dosedaj v sezoni 2024/2025 na treh tekmah trikrat remizirala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Trikrat domači, v gosteh Siliko in Kixi
    V 6. krogu 1. SFL so se zmag veselili FK Dobovec , FK Siliko, FK Dobrepolje, THE Nutrition Extrem in Kix Ajdovščina.
  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Pred nami 6. krog 1. SFL
    Vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, Siliko odhaja v Zagorje k ŠD Mlinše, Oplast gostuje v Dobrepolju, Ajdovci še drugič zapored ob Savi – prejšnji teden v Zasavju, tokrat v Posavju, v Sodražici bo gostoval FC Trzin Mobi Arena. Prosta je ekipa PJ Joco Benedikt.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Remi na derbiju, trije Primorci do zmag, prvič tudi FC Trzin
    Peti krog je prinesel delitev točk na derbiju na Vrhniki. Peti krog si bosta zapomnili ekipi FC Trzin Mobi Arena in Kix Ajdovščina, ki sta prišli do prvih zmag sezone. Oplast je slavil doma po preobratu, nove tri točke tudi KMN Bronx Škofije. Prosta je bila ekipa Dobrepolja.
  • 10.10.2024 | 1. SFL
    Vrhničani vabijo na futsal spektakel, doma ciljajo na tri točke
    „Z Rokom sva skupaj igrala, tudi na številnih turnirjih sva bila soigralca. Ko je tekma, sva največja rivala. Ko je tekme konec, pa prijatelja. Rokova podoba na parketu ni prava. Ko je tekme konec, je zunaj parketa izjemno dober človek. Imam res neverjeten odnos, cenim in spoštujem ga kot človeka in trenerja ter včasih kot igralca,“ pristavi Simeunovič, ki nam zaupa, da ima za tekmo pripravljenih par načrtov.
  • 09.10.2024 | 1. SFL
    Na tekmo meseca v povsem spremenjeni zasedbi, a z enako željo
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.
  • 06.10.2024 | 1. SFL
    Trenerska menjava v Kobaridu
    „Za vodenje članskih treningov in tekem bosta v bodoče poskrbela kapetan ekipe Nejc Kovačič ter trener Patrik Čujec, ki je nedavno uspešno vodil našo ekipo U19, kolikor bo možno, pa bo na pomoč priskočil tudi Primož Zorč. Trenerski dvojec je danes že opravil svoj prvi trening. Verjamemo, da bodo vsi igralci po tej spremembi še bolj strnili vrste, stisnili zobe in iz sebe potegnili tisto, kar so sposobni in od njih pričakujejo številni navijači, sponzorji in uprava kluba,“ zaključijo v Kobaridu.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.

DELI NA