Olimpija s četrto evropsko zmago v zadnji krog

Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga v gosteh premagali Šerif Tiraspol z 1:0 (0:0). Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:0, so se tako prebili v zadnji kvalifikacijski krog tega tekmovanja. V njem se bodo merili z Rijeko.

TRETJI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

ŠERIF TIRASPOL - OLIMPIJA LJUBLJANA 0:1 (0:0)

Arena Šerif, sodniki: Mariani, Bindoni, Tegoni (vsi Italija).
Strelec: 0:1 Ne. Motika (87./11 m).
Šerif Tiraspol: Celeadnic, Jureškin, Behiratche, Boakye, Despotovski, Yade (od 88. Mbekeli), Mija, Kyabou (od 88. Riak), Fernandes (od 78. Ademo), Badolo, Akanbi (od 69. Allach).
Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Muhamedbegović, Ratnik, Silva (od 85. Lasickas), Agba, Doffo, Boultam (od 74. Pinto), Kojić (od 45. Ne. Motika), Florucz (od 74. Brest), Lucas (od 74. Durdov).
Rumeni kartoni: Kyabou, Mija, Ademo.
 

Ljubljanska zasedba je v Moldavijo potovala z izvrstno popotnico v obliki treh zadetkov prednosti. Čeprav so v taboru slovenskega predstavnika kljub visoki prednosti ostali previdni v napovedih, pa se je tako kot v Stožicah pokazalo, da je bil strah odveč. Olimpija je brez težav preskočila novo evropsko oviro, naslednja pa bo Rijeka z Dejanom Petrovičem, ki je izpadla v kvalifikacijah evropske lige proti Elfsborgu.

Uvod tekme je minil v igri brez priložnosti, čeprav Olimpiji ni bilo treba napadati, pa je v 13. minuti Jorge Silva presenetil Roka Jureškina, ob njem pa je v bitki za žogo v kazenskem prostoru ljubljanski nogometaš padel. Sodniki so pregledali posnetek, a na koncu dosodili zgolj kot.

Moldavci si v tem obdobju kljub visokemu zaostanku niso znali priigrati kakšne resnejše akcije, Olimpija je brez težav preprečevala vsako namero znova precej anemičnih domačinov. Polčas se je tako glede na prikazano povsem pričakovano končal brez zadetkov. Je pa moral strateg gostov Victor Sanchez že pred koncem prvega polčasa poseči po menjavi, mladega Dina Kojića je zaradi poškodbe zamenjal Nemanja Motika.

Tudi uvod drugega polčasa ni ponudil nič bolj dinamične predstave, nevarnega strela enih ali drugih še kar ni bilo. V 64. minuti je sicer pred vrati z drsečim startom moral posredovati Marcel Ratnik, a tudi takrat ni bilo posebne drame. Šele v 68. minuti so domači izpeljali resno akcijo in prišli do odprtega strela z dobrih desetih metrov, vendar je Moussa Kyabou meril preveč po sredini.

V 80. minuti je prvič resno zagrozila tudi Olimpija, od daleč je poskusil David Sualehe, vendar se je izkazal domači vratar, v 84. je Ivan Durdov preveč okleval s strelom, malce zatem pa je Nemanja Motika priigral enajstmetrovko, ki jo je v 87. minuti tudi sam uspešno izvedel za 1:0. Že v 90. minuti pa je najprej Vidovšek izvrstno reagiral po strelu Petra Adema iz bližine, slednji pa je nato zadel še prečko.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji kot prvi v lov po napredovanje
    Četrtkov večer bo znova postregel s tremi evropskimi preizkušnjami slovenskih klubov. Kot prvi se v boj za napredovanje podajajo zmaji, ki so si z visoko domačo zmago zagotivili lepo izhodišče za povratni obračun v Tiraspolu.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do prve točke
    Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 4. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpija bo odlično formo stopnjevala na severu Ljubljanske kotline. Drugačno zgodbo od tokratnih tekmecev na začetku nove sezone pišejo Domžale, ki so na treh tekmah vpisale tri ničle.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Moldavijo s tremi zadetki prednosti
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Šerif Tiraspol s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Moldaviji.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji v tretjem krogu kvalifikacij s Šerifom
    Ljubitelji nogometa bosta v četrtkovem večeru znova uživali v kar treh mednarodnih preizkušnjah slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v lov po novo evropsko zmago podali nogometaši Olimpije, ki bodo skušali pozitivno serijo podaljšati v obračunu s Šerifom iz Tiraspola.
  • 05.08.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Nafta 1903
    Tretji krog Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Olimpije in Nafte 1903. Zmaji tako v prvenstvu kot evropskih kvalifikacijah nizajo zmage, Lendavčani pa bodo v Stožicah lovili drugo zaporedno slavje.
  • 01.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija preskočila prvo evropsko oviro
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacija za UEFA evropsko konferenčno ligo v poljskih Gliwicah premagali ukrajinsko Polisjo Žitomir z 2:1 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v 3. kvalifikacijski krog, potem ko so prvo tekmo doma dobili z 2:0.
  • 30.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V poljske Glivice po tretji krog kvalifikacij
    Zeleno-beli v uvodu letošnje sezone poznajo zgolj in samo zmage, novo bodo v četrtkovem večeru napadali tudi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Se bodo zmaji veselili tudi v Glivicah?

DELI NA