20.06.2024 | A
Odštevanje do tekme s Srbijo

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.

Srbija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 33. mestu, Slovenija je 57. Slednja je proti Srbiji in njenim predhodnicam doslej igrala osem tekem, ima eno zmago, en poraz, šestkrat pa se je z njo razšla brez zmagovalca.

Dvoboj Slovenije in Srbije že dolgo žanje precej zanimanja, tako da si ga bodo ogledali številni navijači obeh reprezentanc. Če so Slovenci svoj rekord po številu iz Amsterdama na EP 2000 izboljšali že ob tekmi z Dansko v Stuttgartu, jih bo na Bavarskem še več. Ocena se giblje med 16.000 in 20.000, o podobni cifri – več kot 20.000 – poročajo tudi srbski mediji za svoje navijače.

Ob pričakovani gneči so navijačem nekaj priporočil pripravili pri NZS. V prvi vrsti jim zveza svetuje pravočasen odhod na stadion. "Navijači naj se v okolici stadiona začnejo zbirati okoli 11. ure," so zapisali in dodali, da se bodo vrata stadiona odprla že ob 12. uri.

NZS navijačem priporoča tudi uporabo javnega prevoza, kadar je to le mogoče. Navijače pa so dodatno še pozvali, da se za tekmo s Srbijo odenejo v bele barve, saj bodo slovenski nogometaši v četrtek nastopili v belih dresih.

Na povabilo Nogometne zveze Slovenije in predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina si bodo tekmo ogledali tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar, slovenski premier Robert Golob, njegova partnerka Tina Gaber, zunanja ministrica Tanja Fajon ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Dvoboj Slovencev in Srbov bo gostil münchenski stadion, sicer v klubski izvedbi bolje znan kot Allianz Arena, na katerem bo prostora za malce manj kot 70.000 gledalcev. Sodili ga bodo Romuni Istvan Kovacs, Vasile Marinescu in Mihai Ovidiu Artene.

Na preostalih tekmah sedmega dneva EP se bosta ob 18. uri pomerili še preostali ekipi skupine C Danska in Anglija, v skupini B pa se ob 21.00 napoveduje poslastica med Španijo in Italijo.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.06.2024 | A
    Kek: Hočem, da gremo svojo pot
    Slovenska nogometna reprezentanca je imela danes bolj sproščen dan pred petkovim nadaljevanjem priprav na osmino finala na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Selektor Matjaž Kek je del prostega časa namenil slovenskim novinarjem, ki jim je, kot je predhodno obljubil za preboj v osmino finala, postregel kosilo. A obenem je spregovoril tudi o resnejših temah.
  • 27.06.2024 | A
    Šeško najhitrejši na Euru, Bijol z največ izbitimi žogami
    Slovenski izbrani vrsti je v torek uspel zgodovinski preboj med najboljših 16 reprezentanc na stari celini. Poleg izjemnih predstav so se varovanci Matjaža Keka izkazali tudi v statističnih podatkih, v katerih izstopata predvsem Benjamin Šeško in Jaka Bijol. Gnezda Čerin med najboljšimi tekači.
  • 26.06.2024 | A
    V osmini finala s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji pomerila proti Portugalski. Dvoboj bo v Frankfurtu na sporedu v ponedeljek ob 21. uri.
  • 26.06.2024 | A
    Informacije o vstopnicah za tekmo osmine finala
    Spoštovani navijači slovenske reprezentance, z veseljem vas obveščamo, da se bo prodaja vstopnic za izločilne boje EURO 2024 pričela 28. junija, ob predvidoma 10. uri.
  • 26.06.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, da si zaslužimo biti na evropskem prvenstvu
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zgodovinski uvrstitvi v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji poudaril, da je najbolj zadovoljen s tem, da je Slovenija dokazala, da si zasluži biti na EP in v izločilnih bojih.
  • 25.06.2024 | A
    Slovenija gre naprej!
    Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v izločilne boje velikih tekmovanj. Potem ko je v zadnjem krogu skupinskega dela v Kölnu igrala 0:0 z Anglijo, se je prebila v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji.
  • 25.06.2024 | A
    FOTO: Vse večja navijaška vročica
    Po Stuttgartu in Münchnu je navijaška vročica, hkrati pa tudi vremenska, zajela tudi Köln, ki bo ob 21. uri na slovenski dan državnosti gostil odločilno tekmo v skupini C nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji med Slovenijo in Anglijo. Navijači obeh vrst se že zgrinjajo na dogovorjena zbirališča.
  • 25.06.2024 | A
    Slovenija danes proti Angliji za zgodovinski preboj v izločilne boje
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala. Na tekmi je znova pričakovati tudi veliko število slovenskih navijačev.
  • 24.06.2024 | A
    Kek: Srečo je treba izzvati
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala.
  • 23.06.2024 | A
    Brez strahu nad Angleže
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji lahko ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.

DELI NA