Najboljša obramba proti najboljšemu napadu

Pred nami je zadnji, 21. krog, 2. SFL. V petek bomo na tekmi ŠD Mlinše – Oplotnica dobili ekipo, ki bo kot prvak 2. SFL direktno napredovala v 1. SFL in ekipo, ki jo čakajo kvalifikacije za 1. SFL proti KMN Bronx Škofije.

Spletni prenos

Tekmo iz Zagorja boste lahko v petek, 15.3., spremljali tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si.

Prvi napad, prva obramba

ŠD Mlinše na lestvici 2. SFL vodijo z 42 točkami, Oplotnica je pri 39 točkah. V primeru zmage Oplotnice je Oplotnica prva, v vseh drugih primerih pa se Mlinše vračajo v 1. SFL.

Oplotnica je v tej sezoni v 2. SFL odigrala 16 tekem, zbrala je 13 zmag in tri poraze. Dosegla je 115 golov (največ v 2. SFL), prejela je 44 golov. Klonila je proti Mlinšam, Ajdovcem in KMN Miklavžu TBS Teamu 24. Prvi strelec ekipe je Blaž Gorinšek (25), drugi pa Timotej Justinek (19).

ŠD Mlinše so v letošnji sezoni v 2. SFL odigrale 16 tekem, zbrale so 14 zmag, izgubile so proti KN Oplotnici in ajdovskim Kixom. Prvi strelec ekipe je Lovro Skrinjar (15). Ekipa je dosegla 93 golov, prejela jih je 30 (najboljša obramba 2. SFL).

Proti Dobovcu in KMN Bronxu Škofije

V pokalu Terme Olimia so Mlinše v osmini finala z 2:1 klonile proti Dobovcu, kasnejšemu prvaku pokala. KN Oplotnica je prišla do četrtfinala, kjer je z 1:4 in 2:2 izpadla proti KMN Bronx Škofije.

Medsebojne tekme v tej sezoni:
ŠD Mlinše – KN Oplotnica 4:1
KN Oplotnica – ŠD Mlinše 5:1

2. SFL, 21. krog, 15.3.
ŠD Mlinše – Oplotnica (19.00) (spletni prenos na www.futsal.si)

16.3.
KMN Oplast B – Avtocenter Crono Ajdovščina (18.00)

Ne bo taktiziranja

„Trenirali smo solidno, čeprav imamo malce težav z dvorano in termini. Kljub temu smo dobro pripravljeni in se veselimo tekme v Zagorju,“ napove Robert Gosnik, ki je predstavnik ekipe KN Oplotnica.

„Domačinom igra tudi remi, nam le zmaga, tako se bomo tudi postavili in lotili tekme. Pri nas ni prostora za taktiziranje,“ nadaljuje Gosnik.

„Mlinšam se vidi, da imajo tudi nekaj prvoligaške kilometrine. Mi smo se na začetku sezone iskali, zamenjali smo nekaj igralcev, zdajle pa dobro delujemo,“ dodajajo v taboru Oplotnice, kjer računajo tudi na močno podporo s tribun.

Pozitivna nervoza

Le to, podporo namreč, bodo imeli tudi domačini.

„Pripravili smo se na petkovo tekmo. V naši ekipi se čuti pozitivna napetost. Veselimo se tekme, ker je v 2. SFL premalo takih tekem. Vemo, da bodo tribune polne, svoje bo dodal še prenos tekme. V igri sta naslov prvaka 2. SFL in vrnitev v 1. SFL. Večjega motiva, kot je vse povedano, ne rabimo,“ začne domači trener Gregor Ceglar.

„Oplotnica je naredila zelo lepo zgodbo, imajo dobro ekipo, v rotaciji pa 10, 11 igralcev, kar je luksuz za igranje v 2. SFL. Spoštujemo jih, imajo mlado in dobro organizirano moštvo. Menim pa, da smo mi izkušenejši in bogatejši za tekme v 1. SFL. V petek nas ne zanima igra na točko, v petek nas zanima zmaga. Tekma ne bo lepa na oko. Vložek bo velik, v igri bo rezultat, igri bo napredovanje v 1. SFL. Tudi zato kaka napaka več,“ še opozori Ceglar.

Dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. SFL

V prostorih Nogometne zveze Slovenije pa je že bil opravljen žreb tekmovalnih parov play off/tekme za obstanek oz. napredovanje v 1. SFL za sezono 2024/2025. Na prvi tekmi bo gostitelj tekme KMN Bronx Škofije, sedmouvrščena ekipa 1. SFL po rednem delu, na drugi tekmi bo domačin drugouvrščena ekipa 2.SFL.

Play off/tekme za obstanek oz. napredovanje:

1. tekma:
KMN Bronx Škofije – drugouvrščena ekipa 2.SFL

2. tekma:
drugouvrščena ekipa 2.SFL – KMN Bronx Škofije

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2024 | Državne futsal lige
    Prva za Vrhniko in ŠD Bloke, v nedeljo derbi
    ŽNK Vrhnika in ŠD Bloke Pletilnica sta vknjižili prvi zmagi sezone. V nedeljo bo v Pivki ponovitev finala ŽFL in finala pokala ženskega futsal pokala – ŠD Košana se bo doma merila z ŽNK Celje. Prosta je ekipa FK Lukovica.
  • 01.10.2024 | Državne futsal lige
    Začeli sta se tekmovanji mladih U19 in U17
    V 1. kolu tekmovanja mladih U19 so bile na sporedu štiri tekme. Doma so se uspeha in prvih treh točk veselili Siliko Vrhnika Eusafety, dve zmagi pa sta po zaslugi PJ Joco Benedikt in FK Dobrepolje odšle v goste, tekma v Spodnjem Dupleku se je končala z delitvijo točk.
  • 28.09.2024 | Državne futsal lige
    Konec meseca začetek tekmovanj mladih
    V kategoriji U17 bodo prve tekme na sporedu 28.9., dan za tem začetek v tekmovanju mladih U19, U15 začenja 6.10.
  • 21.09.2024 | Državne futsal lige
    Za konec visoka zmaga Košane
    V soboto se je tekmama v Celju in Novi vasi nadaljevala Ženska futsal liga. 2. krog se je sklenil tudi s prepričljivo zmago ekipe ŠD Košana, ki je doma pričakala ŽNK Cerklje in slavila zmago (11:2).
  • 08.09.2024 | Državne futsal lige
    Remi v Pivki, zmaga za ŽNK Celje
    V FK Trzinu se je že v petek začela 12. sezona Ženske futsal lige. Uvodna tekma je prinesla zmago za ŽNK Cerklje, na nedeljskih tekmah pa zmaga Celja in remi v Pivki. Prosta je ekipa ŠD Bloke Pletilnica.
  • 06.09.2024 | Državne futsal lige
    Začenja se 12. sezona Ženske futsal lige
    V tekmovanju bo igralo sedem ekip. Naslov prvakinj branijo Celjanke. V ženski futsal ligi bodo igrale ekipe ŽNK Celje, ŠD Bloke Pletilnica, FK Trzin, FK Lukovica, ŽNK Vrhnika, ŽNK Šenčur Cerklje in ŠD Košana. Sistem igranja bo dvokrožni s končnico za prvaka. 
  • 30.08.2024 | Državne futsal lige
    Letos korak več, želijo do finala
    „S treningi smo začeli pred tremi tedni. Na tem mestu bi rad pohvalil prizadevnost in delavnost deklet, izredno se trudijo,“ uvodoma pove trener Vjekoslav Ivanušec.
  • 26.08.2024 | Državne futsal lige
    Tudi članice v dresu FK Trzin
    „Domače tekme bodo v povsem novi dvorani v Trzinu, ki smo jo že nekajkrat preizkusile in se bo gotovo odlično obnesla. Treninge vodi tudi v moški konkurenci članski trener Miran Bandur. S pripravami smo začele pred dvema tednoma,“ pove kapetanka Eva Primc.
  • 22.08.2024 | Državne futsal lige
    Z nespremenjeno ekipo, a z višjimi ambicijami
    „Pričakovanja pred sezono so kot vedno visoka. Ker ekipa ostaja enaka kot lani, smo si zato zadali cilje, ki morajo doseči lanske rezultate - uvrstitev v končnico in čim boljši rezultat v pokalu. Z dobrim delom, treningi in trudom pa upamo, da jih bomo tudi presegli,“ pa Lah nekaj besed nameni še ambicijam, v minuli sezoni pa so redni del sklenile na 5. mestu.
  • 21.08.2024 | Državne futsal lige
    Prvakinje z novim trenerjem in okrepitvami
    Ekipa iz Celja je doživela kar nekaj sprememb. Na trenersko klop se po letu dni vrača Drago Adamič, po osvojenem naslovu državnih prvakinj se je poslovil Blaž Adamič.

DELI NA