Maribor napredoval po drami, Jug junak serije enajstmetrovk

Mariborčani se v Bački Topoli veselijo novega napredovanja. Potnik v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige je bil odločen po strelih z bele točke, Ažbe Jug je zaustavil dve od štirih enajstmetrovk Vojvodine.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - TRETJI KROG

VOJVODINA - MARIBOR 3:4* (1:0, 1:0)

* po enajstmetrovkah.
Stadion TSC Arena, sodniki: Correia, Maia, Dias (vsi Portugalska).
Strelec: 1:0 Crnomarković (26.).
Vojvodina: Carević, Butean, Sichenje, Crnomarković, Lucas Barros, Savičević, U. Nikolić (od 97. Veličković, od 120. Djordjević), Petrović, Dele (od 66. L. Nikolić), Ivanović, Zady.
Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Karič, Milec, Ž. Repas (od 105. Vrhovec), J. Repas, Barišić (od 64. Borys), Iličić (od 35. Jakupović, od 91. Mbina), Božić (od 64. Bourles), Beugre (od 46. Soudani).
Rumeni kartoni: Crnomarković, Zady, Petrović; Barišić, Beugre, Borys, Ž. Repas, Vrhovec, Milec.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora so se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za UEFA Evropsko konferenčno ligo. Potem ko so na prvi tekmi v štajerski prestolnici zmagali z 2:1, so si na povratni v Vojvodini napredovanje zagotovili šele po streljanju enajstmetrovk. Redni del tekme se je končal z 1:0 za domače, junak po 120 minutah igre pa je postal vratar Ažbe Jug, ki je ubranil dva strela z enajstih metrov.

Prvi polčas se ni odvil po mariborskih željah. Zasedba Anteja Šimundže je sicer hrabro odprla tekmo, imela na začetku več posesti žoge, bolj nevarni pa so bili domači nogometaši. V 16. minuti so zadeli prečko, v 26. pa so povedli z 1:0. Mariborski obrambni igralec Pijus Širvys iz Litve je bil za kanček nenatančen pri postavljanju zanke za prepovedan položaj, domači branilec Djordje Crnomarković, nekdanji igralec ljubljanske Olimpije, pa je žogo z glavo poslal v mrežo.

Sodniška naveza s Portugalske je najprej dosodila prepovedan položaj, po ogledu video posnetka pa je zadetek priznala. To je močno razbesnelo stratega Anteja Šimundžo, ki je zaradi protesta videl rdeči karton, povrh vsega pa se je nekaj minut kasneje poškodoval prvi zvezdnik Maribora Josip Iličić in moral zapustiti zelenico v Bački Topoli.

Maribor je imel najlepšo priložnost v drugem polčasu že po 15 sekundah igre. Hilal Soudani je s približno šestih metrov streljal mimo gola. V nadaljevanju so Štajerci igrali nepovezano, premalo zbrano in brez pravih idej v napadu, tako da so se srečno izvlekli v podaljšek, saj je imela Vojvodina kar nekaj lepih priložnosti, vključno z eno v zaključku tekme, ki jo je mariborska obramba rešila v zadnjem hipu.

Tudi v polurnem podaljšku so bili gostitelji podjetnejši, a rezultat se ni spremenil, tako da je odločitev o udeležencu playoffa padla z malega belega kroga na enajstih metrih od gola. V prvih dveh serijah so bili strelci zanesljivi, nato pa je Ažbe Jug ubranil strela Lazarja Nikolića ter Mihaila Ivanovića, Blaž Vrhovec pa je poskrbel za slavje Maribora.

Maribor bo v četrtem krogu igral s švedskim Djurgardnom. Prva tekma bo 22. avgusta na Švedskem, povratna pa 29. avgusta v Ljudskem vrtu.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor dobil derbi proti Muri
    Nogometaši Maribora so v četrtem krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro z 2:1 (1:1).
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Maribor, ki je dobil četrtkovo tekmo z Vojvodino, bo v štajersko-prekmurskem derbiju gostil Muro, ki je s tremi zmagami odlično odprla novo sezono. Kdo se bo veselil v Ljudskem vrtu?
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani pred povratno tekmo z golom prednosti
    Zbirko četrtkovih zmag slovenskih klubov v tekmovanjih UEFA je dopolnil še Maribor. Štajerci so povedli z golom Josipa Iličića, po izenačenju Vojvodine pa je v 97. minuti za minimalno prednost vijolic zadel Hilal Soudani.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani gostijo novosadsko Vojvodino
    Poraz v romunski Craiovi ni bil usoden, nogometaši Maribora pa so se tudi po zaslugi zmage v Ljudskem vrtu uvrstili v tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci se bodo po Botevu in Universitatei udarili še z Vojvodino.
  • 06.08.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani zaostrili konkurenco v zadnji vrsti
    Ante Šimundža bo lahko v nadaljevanju sezone računal še na enega osrednjega branilca. Mariborčanom se je pridružil Adam Rasheed, 18-letnik je podpisal pogodbo do poletja 2026, sodelovanje pa se lahko podaljša še za dodatno sezono.
  • 04.08.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v Ljudskem vrtu
    Nogometaši Maribora in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Bravo
    Tako Maribor kot Bravo sta v četrtek izgubila evropsko preizkušnjo, a poraz v Craiovi za Štajerce ni bil usoden. Mariborčani in Ljubljančani se bodo v nedeljo pomerili v Ljudskem vrtu, kdo bo boljši?
  • 02.08.2024 | Prva liga Telemach
    Igralec meseca Prve lige Telemach: Arnel Jakupović
    Arnel Jakupović je zmagovalec julijskega izbora za najboljšega igralca meseca Prve lige Telemach. V glasovanju je ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije sodelovala tudi javnost.
  • 01.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor kljub porazu v tretji krog kvalifikacij
    Nogometaši Maribora so v Romuniji izgubili povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, a poraz z izidom 3:2 ni bil usoden. Mrežo Universitatee sta zatresla Josip Iličić in Arnel Jakupović.

DELI NA