09.04.2024 | Ženska A
Iz Skopja s prepričljivo zmago

Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.

Dvakrat z Latvijo

Kvalifikacije pa se nadaljujejo 31.5. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo doma pomerile z Latvijo, v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2025, LIGA C
SEVERNA MAKEDONIJA – SLOVENIJA 0:5 (0:2)

FFM Trening center Skopje
Sodnice: Stavrou (CIP), Demosthenous (CIP), Athanasopoullou (CIP), Allayiotou (CIP).
Strelke: 0:1 Korošec (24.), 0:2 Panchurova (29./AG), 0:3 Prašnikar (56.), 0:4 Kajzba (84.), 0:5 Kolbl (88.)
Rumeni kartoni: Naceva, Petrovska
Rdeči karton: /
Severna Makedonija: Panchurova, Nedeva, Limani, Nikolovska, Paneska (Petrovska od 53.), Naceva (Shopov od 70.), Markovska, Andonova N. (Mojsoska od 89.), Velkova (Mustafa od 46.), Maksuti (Saliihi od 89.), Rochi.
Slovenija: Meršnik, Agrež, Gradišek, Golob, Eržen (Križaj od 80.), Zver (Poje Mihelič od 70.), Korošec, Čonč (Janež od 80.), Kuštrin (Kajzba od 70.), Prašnikar, Kastelec (Kolbl od 57.)

Spremembe v prvi postavi

Selektor Saša Kolman je za tokratno tekmo naredil dve menjavi v primerjavi s prvo postavo s petkove tekme proti Moldaviji. Tako sta tekmo začeli Dominika Čonč in Mirjam Kastelec, na klopi sta ostali Korina Lara Janež in Špela Kolbl.

V parih minutah rešile vse

Po pričakovanjih je imela naša reprezentanca več žogo v svojih nogah, premoč pa je bila kronana v 24. minuti. Kaja Eržen je z desne strani izvajala avt, podala je do Lare Prašnikar, ki je podaljšala do Kaje Korošec, ki je v teku streljala in zadela za 0:1. To so bile slovenske minute. V 27. minuti je Mateja Zver z globinsko žogo našla na robu kazenskega prostora Laro Prašnikar, ki je dobro pomerila, a se je domača vratarka toliko dotaknila žogo, da jo je s pomočjo prečke odbila v kot. To je bil 2. kot Slovenije na tekmi, z leve strani pa je podajala kapetanka Mateja Zver. Ob domači zmedi v obrambi so si domačinke zabile avtogol.

Prvenec Nine Kajzba

Slovenija je nadaljevala s podjetno igro v 2. polčasu. V 56. minuti je Dominika Čonč z novo globinsko žogo našla Laro Prašnikar, ki je dosegla svoj 36. reprezentančni gol, sicer pa že petega v gol Severne Makedonije. V 84. minuti je svoj prvi gol pri članicah dosegla Nina Kajzba. Z glavo je zatresla domačo mrežo, z desnega boka jo je s podajo lepo zaposlila Izabela Križaj. V 88. minuti je na 0:5 povišala Špela Kolbl.

Na današnji tekmi je prve minute v kvalifikacijah za EP 2025 dobila tudi najmlajša v naši vrsti 17-letna Naja Poje Mihelič.

Medsebojne tekme:
Severna Makedonija – Slovenija 0:5 9.4. 2024 kvalifikacije za EP 2025
Severna Makedonija – Slovenija 0:9 3.6. 2016 kvalifikacije za EP 2017
Slovenija – Severna Makedonija 8:1 12.4. 2016 kvalifikacije za EP 2017

Izjave po tekmi:

Saša Kolman, selektor:
„Končno je tudi nam šla žoga v gol. Mislim, da smo si to tudi zaslužili. Dosti smo delali na tem, tudi na prejšnji tekmi smo si ustvarili kup priložnosti, danes pa se nam je odprlo. Vesel sem zaradi zmage in tudi zato, ker so punce dale več golov. S to zmago smo dokazali, da sem ne sodimo, ampak sodimo rang višje.“

Kaja Korošec:
„Pričakovale smo malce težji uvod, predvsem zaradi vremena, saj je bilo zelo vroče. Rabile smo prvi zadetek in tisto malo zagona, da je potem tekma lažje stekla. Izkoristile smo več priložnosti kot na prejšnjih tekmah. Zdaj gremo le še navzgor.“

Nina Kajzba:
„Občutki so neizmerno dobri. Hvaležna sem za priložnost. Vesela pa sem, ker sem izkoristila svojo priložnost. Naša zmaga je zaslužena, lahko bi bila še višja. Gremo naprej: od tekme do tekme.“

Tekst: D.P.
Foto: MAL / NZS

SORODNE NOVICE

  • 04.06.2024 | Ženska A
    Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
    Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
  • 04.06.2024 | Ženska A
    Proti Latviji postaviti piko na i
    Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
  • 03.06.2024 | Ženska A
    Pripravljene na Latvijo
    Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
  • 31.05.2024 | Ženska A
    Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
    Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.
  • 31.05.2024 | Ženska A
    V Murski Soboti proti Latviji
    Slovenija danes ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša ženska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki bo naš tekmec tudi 4.6.
  • 30.05.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 31.5., ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša reprezentanca dvakrat pomerila z Latvijo; prvič v petek doma, potem še 4.6. v gosteh.
  • 29.05.2024 | Ženska A
    V Fazanerijo po tri točke in poklon Mateji Zver
    V Moravskih toplicah se je zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo najprej z ekipo z Baltika srečale doma (31.5. ob 18. uri v Murski Soboti), 4.6. bo Slovenija še gostovala v Latviji.
  • 27.05.2024 | Ženska A
    Danes zbor, v petek v Murski Soboti proti Latviji
    „Pred nami sta tekmi proti Latviji, ki je med vsemi našimi konkurenti najkvalitetnejši tekmec. Zanimata nas dve zmagi in jasno sporočilo vsem: dokazati, da smo boljši od konkurence in da kot ekipa ne sodimo v ta rang tekmovanja. To moramo vsakič znova potrditi na igrišču,“ pred začetkom akcije pove selektor Saša Kolman.
  • 24.05.2024 | Ženska A
    Mateja Zver zadela za nov naslov, Melania Pasar napredovala
    Prvenstva gredo h koncu, s tem pa tudi uspešne sezone naših igralk. Mateja Zver bo sezono sklenila z dvojno krono, preboja v 1. madžarsko ligo se veseli Melania Pasar. Prvič pa je tekmo v Seria A začela Naja Poje Mihelič.
  • 16.05.2024 | Ženska A
    Selektor Kolman razkril seznam za tekmi proti Latviji
    Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji sta pred našo izbrano vrsto tekmi proti Latviji. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo uvodoma z ekipo z Baltika pomerile doma (31.5. v Murski Soboti), v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

DELI NA