21.03.2019 | 1. SFL
Ivančna Gorica in Ptuj v kvalifikacije za 1. SFL

Ta in prihodnji petek bo obeležil tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL za sezono 2019/2020. v konkurenci sta ostali ekipi FC Ivančne Gorice in FC Hiše Daril Ptuj.

Kvalifikacije za 1. SFL:

1. tekma, 22.3.
FC Ivančna Gorica – FC Hiša daril Ptuj (20.30)

2. tekma, 29.3.
FC Hiša daril Ptuj – FC Ivančna Gorica (20.00)

Sistem tekmovanja

V kvalifikacijah, prva tekma bo v Ivančni Gorici, druga na Ptuju, se igrata dve tekmi po pokalnem sistemu; na prvi tekmi velja vsak doseženi rezultat po rednem igralnem času kot končni rezultat; v primeru identičnega rezultata in števila doseženih zadetkov v gosteh na obeh tekmah, se zmagovalca določi z izvajanjem kazenskih udarcev; prvotno jih izvajajo po trije igralci.

Ivančna Gorica je v 1. SFL zasedla 9. mesto, Ptujčani so bili v 2. SFL drugi, direktno napredovanje so si priigrali igralci KMN Tomaž Šic bar.

Podprvak 2. SFL v popolni zasedbi

„Maksimalno smo pripravljeni na petkovo tekmo. Na voljo imam vse igralce, ki so pripravljeni na borbo. Pričakujem pošteno in fair tekmo. Vlogo favorita prepuščam Ivančni Gorici, ki že dve leti nastopa v 1. SFL. Mi imamo svoje adute, ki bi jih radi izkoristili,“ začne trener Ptujčanov Dejan Kraut.

„Preboj v 1. SFL ni obveza, bi pa bilo lepo, da se tja uvrstimo. Tako je igralcem povedal tudi predsednik kluba. Ne bo konec sveta, če nam ne uspe. Vsi pa vemo, zakaj smo tu! V 1. SFL smo imeli 16 zmag v 18 tekmah, pa je bilo premalo. Verjamem, da bo zdaj uspelo,“ se nadeja Kraut, ki si želi, da se z Dolenjske vrnejo s pozitivnim aktivnim rezultatom.

Tudi v Ivančni Gorici se nadejajo, da obstanejo med elito. Jasno pa jim je, da bo to vse prej kot lahko. „Za nami je še zadnji trening, pripravili smo se. Imamo nekaj težav s poškodbami, svoje pa so naredile še službe, zato bomo kar brez treh igralcev. A ne tarnamo. Doma bomo odigrali po najboljših močeh,“ poudari Jože Gačnik, trener in igralec Ivančne Gorice, ki bo morala tudi brez izkušenega strelca Kristjana Čoža.

Aktiven pozitiven rezultat

V dolenjskem prvoligašu pravijo, da vlogo favorita prepustijo kar gostom. „Ptujčani imajo zagotovo najmočnejšo ekipo v 2. SFL. Gledal sem tudi njihovo zadnjo medsebojno tekmo s KMN Tomaž, ki je imel boljše posameznike, ti pa so odločili. Za nameček imajo Ptujčani tudi kar nekaj igralcev Benedikta, kjer so še lani igrali 1. SFL,“ meni Gačnik, ki tako kot Kraut računa na pozitiven rezultat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | 1. SFL
    Dan slovenskega futsala, zvečer futsal superpokal
    V soboto, 31.8., bomo v Benediktu uradno začeli s sezono 2024/2025. Domači klub KMN Benedikt, v 1. SFL bo nastopal z imenom PJ Joco Benedikt, bo organizator Dneva slovenskega futsala. Zvečer ob 19. uri futsal superpokal, tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Pomlajeni odločno v sezono
    Pred jubilejno sezono (letos se bo igrala 30. sezona 1. SFL) so tudi Vrhničani doživeli številne spremembe. Ekipo so zapustil Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin.
  • 29.08.2024 | 1. SFL
    Izkušnje iz Italije bo delil s slovenskimi trenerji
    V Benediktu je vse pripravljeno za dober uvod v futsal sezono: domači klub KMN Benedikt bo gostil Dan slovenskega futsala, ki se bo sklenil s superpokalno tekmo. Tudi letos bo v sklopu praznika futsala tudi trenerski seminar.
  • 27.08.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju nove sezone
    V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo tudi v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani, tega se veselijo. Trener ekipe bo Miran Bandur, ki bo vodil tudi članice v Ženski futsal ligi.
  • 24.08.2024 | 1. SFL
    Na turnir na Škofije, v popolni postavi januarja
    Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, v nasprotno smer je prišel Alen Zgonc, Luka Čop odhaja v tujino. Januarja se bo po poškodbi vrnil kapetan Andraž Žlindra, ki je moral na novo operacijo kolena, od novembra naprej bo ekipi pomagal Denis Totoškovič.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Prijava na licenčni seminar Uefa B in Futsal C
    V skladu z 12. členom Pravilnika o podeljevanju licenc in strokovnih seminarjih, ZNTS, razpisuje redni letni licenčni in izpopolnjevalni seminar, ki bo 31. avgusta 2024 v prostorih Športne dvorane v Benediktu.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    Vetrih bo spet nosil dres Dobrepolja
    Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc, novinca v ekipi sta še vratar Marko Đeković in Matic Goznik. Bodo pa Dobrepoljci to sezono odigrali brez poškodovanega Aneja Kmetiča.
  • 23.08.2024 | 1. SFL
    V prenovljeni podobi ciljajo na vrh
    „Kot trener verjamem samo v dobro delo na treningih, ki se potem poplača na igrišču. Igrišče je edino merilo in k temu bom stremel v novi trenerski vlogi,“ je uvodoma povedal novi glavni trener Rok Mordej, ki je na tem mestu nadomestil Kujtima Morino.
  • 18.08.2024 | 1. SFL
    Znan urnik in dejavnosti na 18. Dnevu slovenskega futsala
    „Letos v KMN Benedikt praznujemo 20 let delovanja. Tudi s pomočjo tega dogodka in finala Futsal superpokala želimo futsal približali širši javnosti, zato smo veseli, ker smo uspeli pridobiti organizacijo,“ Patrick Škerget, predsednik KMN Benedikt, pove o pomenu organizacije za KMN Benedikt.
  • 16.08.2024 | 1. SFL
    Tomislav Novak na klop ekipe PJ Joco Benedikt
    „Letos slavimo 20 let delovanja kluba. Bili so vzponi in padci. V članski vrsti bodo priložnost dobili mladi igralci, 20 mladincev in kadetov imamo. Tem mladim pa bodo peterica izkušenejših pomagala pri uvajanju v rang tekmovanja,“ pove Škerget.

DELI NA