12.02.2015 | Futsal AA
Generalka uspela

Slovenija je na generalki pred marčevskimi kvalifikacijami za Euro 2016 tesno z 1:2 izgubila proti Iranu. Edini gol v mrežo 10-kratnega azijskega prvaka je dosegel Benjamin Melink, že v 30. minuti pa je bil izključen Kristjan Čujec.

Pripravljalna tekma, 11.2.
Slovenija – Iran 1:2 (0:1)
0:1 Ahmadi (7.), 1:1 Melink (25.), 1:2 Tavakoli (33.)

Oslabljena Slovenija

Slovenija in Iran sta tudi v drugo prikazala izvrsten futsal, gostje so bili učinkovitejši, kljub dvema porazoma pa domačini nimajo razloga za slabo voljo. Na dveh tekmah so prikazali dopadljiv futsal, četudi so nastopili nepopolni. Manjkali so Rok Mordej, Alen Fetić in Igor Bratić.

Tokrat je Slovenija svojo 211. uradno tekmo začela v postavi Alen MordejGašper VrhovecBenjamin Melink(121. nastop za Slovenijo), Igor Osredkar (110-ič za Slovenijo) ter Kristjan Čujec.

Zadeli v 7. minuti

Gostje, so sedma ekipa na Fifini rang lestvici, so v 3. in 4. minuti ogreli dlani Mordeja, ki pa je bil vsakič na mestu. To je dalo krila in samozavesti njegovim soigralcem, ki so v 5. minuti izvedli hiter protinapad, ki ga je zaključil Matej Fideršek. V 6. minuti je dobro meril Čujec, v 7. minuti pa so uigrani akciji zadeli Iranci, od daleč je pomeril Hamid Ahmadi. Vratar Mordej je bil pokrit, zato ni mogel bolje posredovati. Slovenija je vzpostavila ravnotežje, do konca prvega polčasa pa beležimo še poizkus Vrhovca, gostje so odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Gol Melinka, izključitev Čujca

Tako kot dan poprej je tudi tokrat Slovenija izvrstno odigrala uvodnih deset minut drugega polčasa. Pika na i je bil gol Melinka, ki je po uigrani akciji in podaji s kota ostal sam ter rutinirano zabil za 1:1.

To so bile minute, ko na parketu ni manjkalo isker, v enem od duelov sta se spoprijela naš Čujec in iranski igralecFarhad Tavakoli. Sodnik Dejan Koprivec Nikolič je ocenil, da je Čujec napačno podrl Iranca, zato je moral slovenski reprezentant z rdečim kartonom na tribuno.

Gostje so izkoristili prednost igralca več in v 32. minuti prav prek Tavakolija zadeli za 2:1. V nadaljevanju se je s sijajnimi obrambami izkazal Mordej, strela Čujca in Štendlerja pa so Iranci ujeli na golovi črti.

Zadnjih šest minut tekme je Slovenija testirala igro z igralcem vratarjem v polju. V 37. minuti je Štendler stresel vratnico, žoga pa tudi po strelu Fiderška ni hotela v iransko mrežo.

Izjavi po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
»Iran je vrhunska ekipa, niso slučajno 7. ekipa na Fifini lestivici. Mi smo na obeh tekmah igrali brez dveh igralcev, imamo še nekaj rezerv. Fantom nimam kaj očitati, dobro smo igrali, volje in borbenosti ni manjkalo. Mirno lahko rečem, da smo na pravi poti.«

Alen Mordej, reprezentant Slovenije:
»Imel sem kar nekaj dela. Mislim pa, da smo lahko zadovoljni z našo igro. Bilo je nekaj slabosti, a smo dobro pripravljeni na kvalifikacije. Iranci so bili pravi test, pokazali smo se v pravi luči. Lahko bi igrali še boljše, če nam ne bi vsakič manjkala po dva igralca.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA