01.03.2015 | Futsal AA
Futsal reprezentanca na zadnje priprave pred kvalifikacijami

Slovenska članska futsal reprezentanca se je danes zbrala v Laškem, kjer ostaja do torka, 3.3.. V mestu ob Savinji bodo varovanci selektorja Andreja Dobovičnika opravili zadnje priprave pred kvalifikacijami za Euro 2016. Laško bo med 18. in 21. marcem gostilo kvalifikacije, Slovenija pa bo igrala proti Češki, Norveški in Franciji.

Igra z golmanom in fizična priprava

»Predvsem želimo narediti dobrih šest treningov ter doreči stvari, za katere še ni bilo časa. Tu mislimo na igro z golmanom. Nekaj časa bomo namenili tudi fizični pripravi,« uvodoma pove Dobovičnik, ki bo skušal Slovenijo še četrtič zapored (skupaj pa že petič) popeljati na prvenstvo Stare celine (leta 2016 ga bo gostila Srbija).

Nosilci v formi

Dobovičnik tudi to pot nima na voljo vseh igralcev. Kristjan Čujec danes igra finala italijanskega pokala, prisotnost pa so zdesetkale tudi službene obveznosti. Kljub temu Dobovičnika ne skrbi, da bi fantje ne bi bili v pravi formi. Zadnji tekmi proti Iranu sta potrdili, da nosilci blestijo.

»Igor Osredkar je proti Iranu odigral izjemno, verjamem, da ga tudi ta poškodba ne bo ustavila. Vesel sem, ker se vzpenja Kristjan Čujec, Rok Mordej pa je bil prvi dan proti Iranu celo najboljši mož na igrišču.«

Vrhovec poškodovan

S poškodbo ima težave le Gašper Vrhovec, selektor Dobovičnik pa ima še nekaj dileme pri vratarjih. V prihodnih dneh se bo odločil, ali bo odšel v kvalifikacije s tremi ali dvema golmanoma. »Videli bomo, kakšna je njihova forma. Imeli smo nekaj težav, a glave je treba dati gor in trenirati. Prepričan sem, da bodo branili izvrstno, ko bo to najbolj pomembno!«

Spremljajo konkurenco

»Na tekmi proti Iranu sem bil zadovoljen tudi z igro Benjamina Melinka, ki ima in bo še imel pomembno vlogo v naši reprezentanci,« Dobovičnik pohvali rekorderja po številu nastopov za Slovenijo, ki se od jeseni ni zbrala v popolni postavi. V teh dneh bodo igralci dobili tudi nekaj videomateriala o konkurenci, ki jih čaka na kvalifikacijskem turnirju v Laškem, strokovni štab je v minulih dneh pozorno preučeval Čehe, Francoze in Nizozemce.

V prihodnji dneh bo jasen tudi seznam igralcev (14), ki bodo branili barve Slovenije.

Kako na Euro 2016

V glavnem delu kvalifikacij sodeluje 28 držav. Poleg Slovenije se bo igralo še v Romuniji, na Hrvaškem, Poljskem in Slovaškem, v BiH, Azerbajdžanu ter Makedoniji. Ekipe so razdeljene v sedem skupin po štiri države. Neposredno bodo na EP napredovali prvaki skupin.


Kvalifikacije za Euro 2016:

18.3.
Slovenija – Norveška (18.30)
Češka – Francija(20.45)

19.3.
Norveška – Češka (17.45)
Slovenija – Francija (20.00)

21.3.
Francija – Norveška (16.00)
Češka – Slovenija (18.30)

Za dodatna štiri prosta mesta pa sledi končnica 15. in 22.9. 2015. Osem ekip (poleg sedem drugouvrščenih ekip po skupinah tudi najboljše tretja uvrščena ekipa) se bo v dveh tekmah (doma in v gosteh) udarilo za dodatna prosta mesta.

Kvalifikacije za EP 2016, glavni del, 17.-22.3. 2015:

skupina 1:
Rusija, Nizozemska, BiH, Latvija

skupina 2:
Španija, Madžarska, Makedonija, Švica

skupina 3:
Italija, Belorusija, Poljska, Finska

skupina 4:
Ukrajina, Azerbajdžan, Belgija, Danska

skupina 5:
Češka, Slovenija, Norveška, Francija

skupina 6:
Hrvaška, Slovaška, Turčija, Armenija

skupina 7:
Portugalska, Romunija, Kazahstan, Gruzija.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA