Florucz in Pinto zadela za lepo prednost Olimpije

Nogometaši Olimpije so v domačih Stožicah dobili prvo tekmo drugega kroga kvalifkacij UEFA Evropske konferenčne lige. Mrežo ukrajinske Polisje Žitomir sta v drugem polčasu srečanja zatresla Raul Florucz in Diogo Pinto.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

OLIMPIJA LJUBLJANA - POLISJA ŽITOMIR 2:0 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Rojas, Moreno, Mateo (vsi Španija).
Strelca: 1:0 Florucz (56.), 2:0 Pinto (92).
Olimpija: Vidovšek, Silva (od 80. Lasickas), Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo, Agba, Boultam (od 80. Brest), Florucz (od 63. Pinto), Lucas (od 80. Durdov), Kojić (od 60. Motika).
Polissya Žitomir: Volinec, Maisuradze (od 58. Taylor), Čobotenko, Sarapij, Mikajličenko, Costa, Krušinski (od 58. Kozak), Huculjak (od 68. Paixao), Mustafajev, Nazarenko, Budkivskij (od 61. Bristrić).
Rumeni kartoni: Silva, Kojić; Sarapij, Budkivskij, Maisuradze, Krušinski.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Olimpije so danes začeli letošnje evropsko popotovanje, saj so bili neposredno uvrščeni v drugi krog kvalifikacij za tretje najmočnejše evropsko tekmovanje. Ljubljančani so v novo sezono krenili z zmago v domačem prvenstvu, z 2:0 so doma odpravili novopečenega prvoligaša Primorje z 2:0. Prvi tekmec v Evropi je ukrajinska Polisja iz Žitomirja, za katero je to prva uradna tekma sezone, saj prav tako ni nastopila v prvem krogu kvalifikacij, ukrajinsko prvenstvo pa se še ni začelo. Olimpija jim je tako zadala uvodni poraz z goloma Raula Florucza in Dioga Pinta.

V uvodnih minutah današnje tekme je bilo nekaj nepovezane igre na obeh straneh, tako tudi ni bilo pravih priložnosti. V prvih 15 minutah so nekoliko bolj na žogo stopili Ukrajinci, ki so pokazali več volje po zadetku. Tudi Olimpija je počasi vse bolj prihajala pred vrata tekmeca, a do pravega zaključka Ljubljančani še lep čas niso prišli. Zeleno-beli so jalovo pobudo prevzeli v nadaljevanju polčasa, v 26. minuti je iz prostega strela precej iz desne strani Florucz prvič ogrel vratarja Jevgena Volineca.

Kaj več priložnosti v tem delu ni bilo, igra pri obeh ekipah je delovala raztrgano. Bolj so pritisnili domačini, najbolj aktiven je bil Florucz, njegovi streli so bili nekajkrat blokirani, v naročju ukrajinskega vratarja je končal tudi poskus Rede Boultama. Slednji je poskusil tudi pet minut pred odmorom, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal čez gol.

V začetku drugega polčasa so tudi gostje prvič preizkusili domačega vratarja Matevža Vidovška, ki je ujel strel Oleksandra Nazarenka. Kljub tem poskusu Polisje pa so bili v začetnih minutah nadaljevanja še naprej v napadu agresivnejši nogometaši Olimpije. To pa so zeleno-beli kronali v 56. minuti. Dino Kojić je zaposlil še naprej zelo aktivnega Florucza, ta je potegnil v kazenski prostor, nato pa s strelom v oddaljeni kot Olimpijo popeljal do prednosti.

Varovanci španskega stratega Victorja Sancheza so imeli v 68. lepo priložnost za povišanje vodstva, Nemanja Motika je po tleh sprožil z leve strani, posredoval je Volinec, Boultam pa odbitka ni uspel pospraviti v mrežo. Ukrajinci so stopili višje v lovu na izenačenje, po kotu je Admir Bristić z glavo meril čez prečko. Na drugi strani je Volinec ujel strel Pedra Lucasa.

Toda volkovi so se ob tem preveč odprli, Ljubljančani pa so v sodnikovem podatku potrdili zmago po protinapadu, ob koncu katerega sta bila vpletena rezervista, Justas Lasickas je našel Dioga Pinta, ki je povišal na 2:0. Tik pred koncem je Vidovšek ukrotil še strel Caua Paixaa.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    V Stožicah bodo še drugo sezono zapored priča evropski jeseni, Olimpija pa se bo po odlični četrtkovi predstavi na tekmi z Rijeko v Prvi ligi Telemach pomerila z Muro. Kdo bo boljši?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v polnih Stožicah po novo evropsko jesen
    Tudi zadnji četrtek v avgustu bo bogat z mednarodnimi preizkušnjami slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v boj za UEFA Evropsko konferenčno ligo podali nogometaši Olimpije, ki imajo po gostovanju na Reki najboljše izhodišče med trojico slovenskih predstavnikov.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Neodločeno na velikem derbiju
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 23.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Nedelja bo postregla s prvim velikim derbijem letošnje sezone. Tako Maribor kot Olimpija sta sredi evropskih obveznosti, a derbi prinaša tudi prestiž, ki ne bo dovoljeval popuščanja. Kdo bo boljši?
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zeleno-beli na Reki računajo tudi na glasno navijaško podporo
    Kot zadnji med slovensko trojico predstavnikov v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige se bodo v četrtkov nogometni spopad podali Ljubljančani, ki so to poletje dobili prav vseh šest preizkušenj na mednarodnem prizorišču.
  • 19.08.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Nedeljski obračun Olimpije in Celja bo vrhunec petega kroga Prve lige Telemach. Kdo bo boljši v spopadu aktualnih slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih?
  • 15.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s četrto evropsko zmago v zadnji krog
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 3. kroga v gosteh premagali Šerif Tiraspol z 1:0 (0:0). Ljubljančani, ki so prvi obračun dobili s 3:0, so se tako prebili v zadnji kvalifikacijski krog tega tekmovanja. V njem se bodo merili z Rijeko.

DELI NA