05.09.2024 | 1. SFL
Enajsterica pripravljena na novo sezono

Pred nami je nova 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Štela bo 11 ekip, prvič v 1. SFL igra FK Trzin, povratnika v 1. SFL sta PJ Joco Benedikt in ajdovski Kixi. Štirje klubi v sezono vstopajo z novimi trenerji.

Dobovec

Nov list so vnovič obrnili v Dobovcu, državnemu prvaku iz Rogatca. Po sedmih letih se je poslovil trofejni trener Kujtim Morina, ki se je vrnil na Hrvaško, glavni trener je postal Rok Mordej, njegov pomočnik bo Zvone Mordej. Kapetan Dobovca ostaja izkušeni Marko Peček, novinci v ekipi so Matej Fideršek, Ante Matan, Alen Ruis in Tilen Rajter. Odšli so Žiga Čeh, Patrik Pasariček, Klemen Duščak, Davor Kanjuh, Lucas Anderson Pereira ter Francisco Javier Martinez Villalba.

PJ Joco Benedikt

V novi sezoni 1. SFL bo v tekmovanju igrala tudi ekipa PJ Joco Benedikt. 1. SFL se vrača v Benedikt po sezoni 2018/2019. Ekipo bo vodi Tomislav Novak, ki je nazadnje uspešno deloval v KMN Meteorplast Šic Bar. Novaku bo pomagal pomočnik Štefan Huber. V klubu slavijo 20 let uspešnega delovanja. V sklopu tega so zgledno organizirali Dan slovenskega futsala, zdaj si želijo, da bi bili konkurenčni v ligi. Dres Benedikta bodo nosili tudi izkušeni Klemen Anžel, Kristjan Škerget, Aljaž Goznik in Niko Horvat.

FK Dobrepolje

V taboru FK Dobrepolje bi tudi v novi sezoni radi pridno polnili športno dvorano. Trener članov je ostal Dani Kaljevič, pomagala mu bosta Miha Babič in Jakob Hočevar. Še pred začetkom priprav je Dobrepolje zaradi poškodbe ostalo brez Aneja Kmetiča, novinci so Jure Vetrih, Marko Đeković in Matic Goznik ter nazadnje še Alen Jambriško. Ekipo je zapustil vratar Alen Zgonc.

THE Nutrition Extrem

V lanski sezoni je bil THE Nutrition Extrem veliko pozitivno presenečenje, na tej ravni bi radi nadaljevali. Je pa ekipa trenerja Nika Jeliča doživela nekaj sprememb: Jure Vetrih se je preselil v Dobrepolje, reprezentant Luka Čop je okrepil zagrebški Dinamo. Novinec v ekipi je Alen Zgonc, ekipa trenerja Jeliča pa računa, da se bo januarja pokazala v pravi luči: do takrat bo okreval kapetan Andraž Žlindra, do novembra pa bo svojo kazen odslužil Denis Totoškovič. V klubu bo selekcijo U17 vodil Tomislav Horvat, članski selektor in selektor reprezentance U19.

FK Trzin

V novo sezono 1. SFL kot novinci vstopajo v ekipi FK Trzin. Domače tekme bodo igrali v novi lični športni dvorani v Trzinu. Ekipo bo vodil trener Miran Bandur. Vesel je, ker so uspeli zadržati ekipo, ki je lani igrala v 2. SFL. Nadejajo je, da jim bo čim več lahko pomagal Val Kmetič, nova sezona pa bo za njih predvsem sezona nabiranja izkušenj.

FK Siliko

Siliko je sezono 2024/2025 začel s 4. superpokalno lovoriko z zmago proti Dobovcu. Moštvo trenerja Mileta Simeunovića, začenja svojo 8. sezono na klopi, je doživelo spremembe. Ekipo so zapustili Max Vesel, Uroš Đurić (oba na Hrvaško), Nikola Jandrić (v Avstrijo), Marko Bjelčević (ŠD Mlinše), Marko Đeković (FK Dobrepolje) ter Miha Kostanjevec. Novinci v ekipi so Đorđe Đorđević, Luka Đorđević in Lovro Trdin. Novi kapetan moštva je Alan Muratagić, namestnik Tod Ciuha. Vrhničani verjamejo, da se po poškodbi uspešno na teren vrne Jure Suban.

KMN Bronx Škofije

Nove sezone v 1. SFL se veselijo tudi v taboru KMN Bronx Škofije, kjer pa imajo novega trenerja, na to mesto je bil imenovan nekdanji reprezentant Alen Mordej. Tako bomo letos spremljali v ligi tudi bratski obračun: Rok Mordej je postal glavni trener Dobovca.

Bronxe so zapustili izkušeni trije hrvaški igralci Srđan Lolić, Nikola Prelčec in Marin Mandir, novinci so Matej Zemljak, Tine Lapajne, Amer Brkić in Patrik Valentič, v klubu bodo stavili na domače mlade igralce in jim skozi ligo nudili priložnost za napredek in razvoj.

ŠD Mlinše

Po zmagi v 2. SFL se v 1. SFL vračajo ŠD Mlinše. Trener bo Gregor Ceglar, ekipa je doživela precej sprememb: poslovili so se Janez Dolinšek, Daniel Džombič, Jure Holešek, Mirza Halilović, Jure Mezek, Jakob Renčof in začasno tudi Jakob Podgoršek. Novinca sta Jure Rovšek in Marko Bjelčević, v klub so se vrnili Tim Lipovšek, Vid Kos in Abdulah Šišić. Novi kapetan Mlinšanov je postal Jakob Kralj, namestnik pa Janez Močnik Guna. Mlinše so generalko pred sezono opravile na Škofijah.

Kixi

V 1. SFL se po letu 2016 vračajo tudi ajdovski Kixi, ki jih bo drugo sezono zapored vodil Mito Lavrenčič, ki je pred tem selekcijo U13 popeljal do naslova državnega prvaka. Lavrenčič meni, da ima po imenih slabšo ekipo, a je v novi sezoni precej več energije. Stavili bodo na domače fante, ki se bodo učili od Amela Džuzdanoviča, poleg njega pa so v ekipi ostali še Matej Koren, Mark Birsa in Tone Pivk, ekipi pa bo po svojih močeh pomagal še izkušeni Franci Perko. Kixi so v generalki odigrali tekmo z Oplastom in tesno izgubili (1:2).

KMN Oplast Kobarid

Spremembe je po lanski dobri sezoni, bili s 3. v 1. SFL, doživel tudi Oplast. Po odhodu Jake Sovdata je trener postal Alen Đerić. V moštvu ni več škofjeloškega trojca Tine Šturm ter Marko in Matej Mohorič. Svojo kariero je sklenil Deni Krivec, ki je bil leta 2014 tudi član ekipe, ko so rdečebeli iz Kobarida bili zadnjič državni prvaki. Iz lanske B ekipe se v prvo ekipo selijo Klavdij Ivančič, Luka Drol, Jan Kravanja in vratar Tijan Skočir. Novinec v ekipi je Luka Rejc, v ekipo pa se, po nekaj letih vračajo Dražen Žarić, Žan Kravanja ter vratar Lundim Vishaj.

KMN Sevnica

V Sevnici so veseli, ker so 1. krogu prosti, saj jim bo čas ob konsolidaciji tako ekipe kot uprave še kako prav prišel. Kljub temu pa je uspelo trenerju Mateju Zakšku ohraniti praktično celotno zasedbo, ki je v lanski sezoni navdušila. Poslovil se je le Borut Žičkar, ki se seli v Sodražico. V zasedbo pa je Zakšek dodal še nekaj mladih imen, ki bi jih radi kalili in razvijali.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Trikrat domači, v gosteh Siliko in Kixi
    V 6. krogu 1. SFL so se zmag veselili FK Dobovec , FK Siliko, FK Dobrepolje, THE Nutrition Extrem in Kix Ajdovščina.
  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Pred nami 6. krog 1. SFL
    Vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, Siliko odhaja v Zagorje k ŠD Mlinše, Oplast gostuje v Dobrepolju, Ajdovci še drugič zapored ob Savi – prejšnji teden v Zasavju, tokrat v Posavju, v Sodražici bo gostoval FC Trzin Mobi Arena. Prosta je ekipa PJ Joco Benedikt.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Remi na derbiju, trije Primorci do zmag, prvič tudi FC Trzin
    Peti krog je prinesel delitev točk na derbiju na Vrhniki. Peti krog si bosta zapomnili ekipi FC Trzin Mobi Arena in Kix Ajdovščina, ki sta prišli do prvih zmag sezone. Oplast je slavil doma po preobratu, nove tri točke tudi KMN Bronx Škofije. Prosta je bila ekipa Dobrepolja.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Petek prinaša pet tekem 5. kroga
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.
  • 10.10.2024 | 1. SFL
    Vrhničani vabijo na futsal spektakel, doma ciljajo na tri točke
    „Z Rokom sva skupaj igrala, tudi na številnih turnirjih sva bila soigralca. Ko je tekma, sva največja rivala. Ko je tekme konec, pa prijatelja. Rokova podoba na parketu ni prava. Ko je tekme konec, je zunaj parketa izjemno dober človek. Imam res neverjeten odnos, cenim in spoštujem ga kot človeka in trenerja ter včasih kot igralca,“ pristavi Simeunovič, ki nam zaupa, da ima za tekmo pripravljenih par načrtov.
  • 09.10.2024 | 1. SFL
    Na tekmo meseca v povsem spremenjeni zasedbi, a z enako željo
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.
  • 06.10.2024 | 1. SFL
    Trenerska menjava v Kobaridu
    „Za vodenje članskih treningov in tekem bosta v bodoče poskrbela kapetan ekipe Nejc Kovačič ter trener Patrik Čujec, ki je nedavno uspešno vodil našo ekipo U19, kolikor bo možno, pa bo na pomoč priskočil tudi Primož Zorč. Trenerski dvojec je danes že opravil svoj prvi trening. Verjamemo, da bodo vsi igralci po tej spremembi še bolj strnili vrste, stisnili zobe in iz sebe potegnili tisto, kar so sposobni in od njih pričakujejo številni navijači, sponzorji in uprava kluba,“ zaključijo v Kobaridu.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.

DELI NA