28.01.2022 | Futsal AA
Dovolj zreli in izkušeni za odločilen korak

Slovenska futsal reprezentanca danes v Amsterdamu ob17.30 igra proti Finski, to je zadnja tekma naše izbrane vrste v predtekmovanju evropskega prvenstva, prenos na TV Slovenija 2. Istočasno se bo pričela tudi tekma Kazahstan – Italija.

Po dveh odigranih tekmah je na vrhu predtekmovalne skupine B prav Kazahstan (4 točke), sledijo pa si Slovenija (2), Italija (2) in Finska (1). V četrtfinale napredujeta dve najboljši reprezentanci, ki se v četrtfinalu pomerita z najboljšima ekipama v skupini A (Portugalska, Nizozemska, Ukrajina, Srbija).

Tekme Slovenije na Euru 2022:

20.1.
Kazahstan – Slovenija 4:4
 (1:1)
0:1 Totošković (11.), 1:1 Douglas Jr (16.), 1:2 Fideršek (23.), 2:2 Orazov (25.), 2:3 Čeh (31.), 2:4 Turk (33.), 3:4 Tokayev (36.), 4:4 Douglas Jr (39.)
Slovenija: Berzelak, Turk, Vrhovec, Hozjan, Vrhovec, Totošković, Fideršek, Čeh, Fetić, Bukovec, Lovrenčič, Kovačič, Gajser.

24.1.
Italija – Slovenija 2:2 
(1:1)
1:0 Nicolodi (1.), 1:1 Merlim (10./AG), 1:2 Hozjan (29.), 2:2 Alex Merlim (32.)
Slovenija: Berzelak, Turk, Totošković, Osredkar, Hozjan, Lovrenčič, Kovačič, Bukovec, Fetić, Duščak, Čeh, Fideršek, Čujec.

28.1.
Slovenija – Finska (17.30) (prenos na TV Slovenija 2)

Po tretji četrtfinale

Slovenija je v četrtfinalu igrala že dvakrat – v letih 2014 in 2018. Vsakič je izpadla proti ekipi, ki je na koncu osvojila bronasto kolajno. Leta 2014 je Slovenija v četrtfinalu priznala premoč Špancem, evropski prvaki so postali Italijani, pred štirimi leti se je Slovenija za polfinale udarila z Rusijo, ki je osvojila bron, zlato pa Portugalci.

»Stanje v ekipi je dobro, pozitivno. Vsi komaj čakamo petkovo tekmo. Pred evropskim prvenstvom smo si zadali cilj – napredovanje iz predtekmovalne skupine. Po dveh tekmah smo v situaciji, v kateri smo želeli biti: smo v igri, sami odločamo o svoji usodi,« je sinoči razmišljal kapetan Igor Osredkar, ki igra na svojem šestem evropskem prvenstvu. Izkušenj in znanja mu ne manjka, vešče jih koristi tudi letos. Prav izkušnje bodo prav prišle tudi nocoj.

Vedo, kaj storiti

»Dovolj imamo izkušenj, da se ne obremenjujemo z vlogo favorita. Dovolj smo zreli, kaj moramo storiti in komaj čakamo tekmo,« je jasen kapetan, ki se dotakne tudi sistema tekmovanja:
»Ta novi sistem tekmovanja, ko je tudi premor med tekmami, nam koristi. Imeli smo dovolj časa za počitek in regeneracijo, potem pa smo se lahko že lotili analize tekmecev.«

»Med nami se čuti pozitivna nervoza. A ta ekipa je že pokazala psihološko trdnost. Proti Italiji smo dobili najtežji možen udarec v 1. minuti, a se je ekipa pobrala. To je dokaz psihološke trdnosti, zato nimam pomislekov ali skrbi,« pa piko na i postavi še selektor Tomislav Horvat, ki je dosedaj Slovenijo vodil na 18 tekmah, zabeležil je devet zmag, tri remije in šest porazov.

Na EP so po novem na tekmah dovoljeni tudi gledalci, saj je nizozemska vlada zavoljo izboljšane epidemiološke situacije sprostila ukrepe in dovolila prisotnost navijačev.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Futsal AA
    Zaključili z zmago
    Naša futsal reprezentanca je zadnjo tekmo turnirja v Poreču dobila s 6:0, ko so varovanci selektorja Tomislava Horvata ugnali Turčijo. Tri gole je k zmagi dodal Jeremy Bukovec.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Za konec proti Turčiji
    Na tretji tekmi turnirja v Poreču je Slovenija doživela prvi poraz. S 4:1 jo je ugnala Latvija. Edin gol za Slovenijo je dosegel Teo Turk. Naša reprezentanca jutri še proti Turčiji.
  • 24.09.2024 | Futsal AA
    Po remiju proti Črni gori čakajo Latvijo
    „Za nami je zelo čvrsta in trda tekma, na koncu zaslužen remi. Črna gora se je pokazala kot dober nasprotnik. Dobili smo nekaj informacij o njih, da bomo boljše pripravljeni na kvalifikacijske tekme. Gremo naprej, jutri je nova tekma,“ je po tekmi povedal selektor Tomislav Horvat.
  • 22.09.2024 | Futsal AA
    Boljši od Estonije, sledi Črna gora
    Ekipa selektorja Tomislava Horvata je z 2:0 ugnala Estonijo, v 10. minuti je za 1:0 zadel Teo Turk, končni rezultat je v 37. minuti postavil Luka Čop. V ponedeljek ob 16. uri proti Črni gori.
  • 21.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško, uvodoma z Estonijo
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. Reprezentanca Tomislava Horvata potuje v Poreč, kjer jo v nedeljo, 22.9., čaka uvodna tekma.
  • 14.09.2024 | Futsal AA
    Začenja se futsal svetovno prvenstvo
    V Uzbekistanu se začenja 10. svetovno prvenstvo, kjer se za naslov prvaka meri 24 držav. Naslov prvaka brani Portugalska, ki je pred tremi leti z 2:1 ugnala Argentino.
  • 12.09.2024 | Futsal AA
    Na Hrvaško po pripravo na kvalifikacije
    Članska futsal reprezentanca pričenja jesenski del priprav za kvalifikacije za EP 2026 z gostovanjem na Hrvaškem. V sklopu tega bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata v Poreču igrali na turnirju.
  • 25.08.2024 | Futsal AA
    Gajser in Šnofl v glavni del futsal lige prvakov
    Omenjene dneve sta zaznamovala tudi dva naša igralca – Tilen Gajser in Rok Šnofl, ki sta se s svojima ekipama uvrstila v glavni del lige prvakov. Danes bo znan še 8. klub, ki bo napredoval v glavni del, sedmerici pa je to že uspelo (Akaa, Catania, Diamant Linz, FORCA, Minerva, NV Georgians in Uddevalla).
  • 03.07.2024 | Futsal AA
    Nejc Hozjan okrepil Osijek
    Članski reprezentant Nejc Hozjan se po sezoni v Italiji (v dresu Sandro Abate) seli na Hrvaško. 27-letni Hozjan bo kariero nadaljeval v Osijeku, kamor se je že preselil njegov reprezentančni kolega Jeremy Bukovec.
  • 02.07.2024 | Futsal AA
    Jesen v znamenju futsal reprezentanc
    Člane čaka začetek kvalifikacij za EP 2025, članice bodo igrale kvalifikacije za SP 2025, na delu tudi reprezentanci U21 in U19.

DELI NA