22.10.2024 | 1. SFL
Dobovec ligo prvakov začenja proti Romunom

V tekmovanje futsal lige prvakov je vstopilo 56 ekip iz 51 evropskih nogometnih zvez. Danes se začenja glavni del lige prvakov, kjer sodeluje 32 ekip. Jutri s tekmami začenja tudi slovenski prvak Dobovec, v tem delu tekmovanja še štirje slovenski igralci (Luka Čop – Futsal Dinamo, Uroš Đurić – Olmissum, Rok Šnofl – Linz, Tilen Gajser – Minerva).

Dvakrat zapored Palma

Naslov prvaka brani španska Palma Futsal, ki je zmagovalka lige prvakinj v zadnjih dveh sezonah. Žreb je 32 ekip glavnega dela razdelil v osem skupin. Iz skupin 1-4 bodo v elitni del lige prvakov napredovale prve tri ekipe, iz skupin 5-8 napredujejo v elitni del prvaki skupin.

Brez pritiska

„Letos nimamo ambicij. Ekipa je sestavljena na novo. Potrebujemo še veliko dela in treningov, to se potrjuje v domači 1. SFL. Na turnir smo odšli sproščeni, pritiskov ni. Si pa vsi želimo, da pridemo med najboljših 16. O tem bo verjet bo odločala kar prva tekma z romunskim predstavnikom,“ pred začetkom turnirja glavnega dela lige prvakov napoveduje trener Dobovca Rok Mordej, ki se bo prvič preizkusil v ligi prvakov kot trener.

Tekme Dobovca:

23.10.
Dobovec – United Galati (16.00)

24.10.
Dobovec – Futsal Dinamo (16.30)

26.10.
Palma – Dobovec (19.00)

Liga prvakov, glavni del:

skupina 1: 
Cartagena Costa Cálida (ŠPA), Sporting Anderlecht Futsal (BEL)*, FC HIT Kyiv (UKR), Record Bielsko-Biała (POL)

skupina 2: 
Sporting Clube de Braga (POR), MNK Olmissum (HRV), SK Plzeň (ČEŠ), FC Prishtina 01 (KOS)*

skupina 3: 
AE Illes Balears Palma Futsal (ŠPA)*, Futsal Klub Dobovec (SLO), MNK Futsal Dinamo (HRV), United Galati (ROM)

skupina 4: 
Sporting Clube de Portugal (POR), Kairat Almaty (KAZ)*, Haladás VSE (HUN), Futsal Club Semey (KAZ)

skupina 5: 
Etoile Lavalloise (FRA)*, FC Stalitsa Minsk (BLR), Minerva Futsal (ŠVI), Uddevalla ()

skupina 6: 
Riga Futsal Club (LAT), KMF FON Banjica (SRB)*, Forza (SMAK), Tigers Roermond (NIZ)

skupina 7: 
Luxol St. Andrews Futsal (MLT), Futsal Klub Lučenec (SVK)*, Akaa (FIN), Georgians Tbilisi (GRU)

skupina 8: 
Kauno Žalgiris (LIT), FC Differdange 03 (LUKS), Linz (AVT), Catania (ITA)

Lani jim je uspelo

„Romuni imajo praktično identično ekipo kot lani na turnirju v Podčetrtku, ko smo z njimi remizirali in s to točko tudi napredovali v med 16 v Evropi. Letos je trener ekipe postal Cacau, ki velja za enega najboljših trenerjev na svetu. Dobro smo se pripravili na njih. Imajo pa tudi oni nekaj pomanjkljivosti, ki bi jih radi izkoristili mi. Realno so favoriti, a favorit ne zmaga vedno!“ dodaja Rok Mordej.

Sistem tekmovanja

V elitni del tekmovanja (igran bo med 26.11. in 1.12.) napreduje 16 ekip (iz težjega dela skupin 1-4 glavnega dela po trije – v tem kvalitetnejšem delu lige prvakov bo igral tudi Dobovec, iz skupin 5-8, kamor so uvrščeni nižje plasirani klubi le zmagovalec skupine). Na finalni turnir lige prvakov, na sporedu bo maja 2025, se uvrstijo štiri ekipe, zmagovalci skupin elitnega dela lige prvakov.

Vsakič med 16

Dobovec bo v Evropi igral osmič, v sredo bo odigral jubilejno 40. evropsko tekmo. Njegov izkupiček je izjemen: vsakič, torej sedemkrat, se je uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 pa je zaigral na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Letošnjo sezono začenja kot 8. uvrščena ekipa (tako visoko je bil tudi lani), kar je veliko priznanje za klub, ki je ostal evropska stalnica, ter slovenski klubski futsal.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2024 | 1. SFL
    Ajdovci tretjič zapored, Dobrepolje in Siliko zmagovito, remi na Škofijah
    V 7. krogu 1. SFL sta se domačih zmag veselila FK Siliko in Avtocenter Crono Ajdovščina. Remi na Škofijah, v gosteh do treh točk Dobrepolje. Tekma PJ Joco Benedikt – Dobovec je bila preložena zaradi nastopa Dobovca v ligi prvakov. KMN Oplast Kobarid je bil prost.
  • 25.10.2024 | 1. SFL
    Na Škofijah ter Vrhniki, v Ajdovščini in Trzinu
    V petek so na sporedu štiri tekme 7. kroga 1. SFL. Na Škofijah gostujejo ŠD Mlinše, v Ajdovščino prihaja ekipa iz Sodražice, na Vrhniko Sevnica, v Trzinu gostuje DObrepolje. Oplast je prost, tekma PJ Joco Benedikt - Dobovec je bila zaradi lige prvakov preložena.
  • 25.10.2024 | 1. SFL
    V zadnji minuti ostali brez zmage, a navdušili z igro
    Ekipa trenerja Roka Mordeja je remizirala z zagrebško zasedbo Futsal Dinamo (2:2). Gola za Dobovec sta dosegla Matej Fideršek in Alen Ruis, v dresu Zagrebčanov je zaigral tudi reprezentant Luka Čop.
  • 24.10.2024 | 1. SFL
    Kaljevič pohvalil fante, Jelič menjal taktiko
    V petek se s 7. krogom nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, zanimiv in pester je tudi tudi 6. krog. V Futsal Magazinu smo zbrali gole in izjave.
  • 23.10.2024 | 1. SFL
    Dobro kljubovali Romunom
    Dobovec s porazom na turnirju na Malorci začel turnir glavnega dela lige prvakov. Ekipa trenerja Roka Mordeja je z 1:3 klonila proti romunski ekipi United Galati. Denis Knežević je prispeval edini gol za FK Dobovec, z osmimi obrambami se je izkazal Marko Peček.
  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Trikrat domači, v gosteh Siliko in Kixi
    V 6. krogu 1. SFL so se zmag veselili FK Dobovec , FK Siliko, FK Dobrepolje, THE Nutrition Extrem in Kix Ajdovščina.
  • 18.10.2024 | 1. SFL
    Pred nami 6. krog 1. SFL
    Vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, Siliko odhaja v Zagorje k ŠD Mlinše, Oplast gostuje v Dobrepolju, Ajdovci še drugič zapored ob Savi – prejšnji teden v Zasavju, tokrat v Posavju, v Sodražici bo gostoval FC Trzin Mobi Arena. Prosta je ekipa PJ Joco Benedikt.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Remi na derbiju, trije Primorci do zmag, prvič tudi FC Trzin
    Peti krog je prinesel delitev točk na derbiju na Vrhniki. Peti krog si bosta zapomnili ekipi FC Trzin Mobi Arena in Kix Ajdovščina, ki sta prišli do prvih zmag sezone. Oplast je slavil doma po preobratu, nove tri točke tudi KMN Bronx Škofije. Prosta je bila ekipa Dobrepolja.
  • 11.10.2024 | 1. SFL
    Petek prinaša pet tekem 5. kroga
    Petek prinaša tekme 5. kroga 1. SFL. Tekma meseca je to pot obračun Siliko Vrhnika – FK Dobovec, tekma bo tudi v spletnem prenosu. Poleg tekme na Vrhniki pa nas čakajo še obračuni na Škofijah, v Zagorju, Trzinu in Kobaridu.

DELI NA