Celje za evropsko jesen proti Pyuniku

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 3. krog kvalifikacij UEFA Evropske lige v Dublinu po podaljšku izgubili proti Shamrock Rovers z 1:3 (0:2, 1:2). Celjani so prvo tekmo dobili z 1:0.

TRETJI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE

SHAMROCK ROVERS - CELJE 3:1 (2:0)

Stadion Tallaght, sodniki: Hategan, Grigoriu, Gheorghe (vsi Romunija).
Strelci: 1:0 Watts (37./11 m), 2:0 Farrugia (40.), 2:1 Karničnik (83.), 3:1 Burke (96.).
Shamrock Rovers: Pöhls, Grace, Lopez, Hoare, Clarke (od 80. Cleary), O'Neill, Watts, Farrugia (od 88. Burke), Honohan (od 110. O'Sullivan), Greene (od 91. Burns), Nugent (od 80. Towell).
 Celje: Štubljar, Kavčič, Nemanič (od 46. Karničnik), Vuklišević, Zec, Bobičanec (od 46. Dulca), Pišek (od 53. Kouter), Kvesić (od 104. Aarons), Matko (od 79. Edmilson), Brnić (od 46. Menalo), Kučys.
Rumeni kartoni: Greene, Farrugia, Honohan, Hoare, Pöhls; Štubljar, Vuklišević, Karničnik, Kvesić, Zec.
Rdeči karton: /.

Celjska zasedba je v Dublin potovala z golom naskoka, kar pa se je izkazalo za premalo. Celjani so po podaljšku morali priznati premoč Ircem, ki bodo tako igrali v zadnjem kvalifikacijskem krogu UEFA Evropske lige proti Paoku, medtem ko Celjane čaka selitev v zadnji predkrog UEFA Evropske konferenčne lige, kjer bo njihov tekmec armenski Pyunik.

Irci so odločno začeli in takoj poskrbeli za nekaj dela Lovra Štubljarja, a so se Celjani hitro zbrali in v nadaljevanju uravnovesili igro. V 20. minuti so imeli tudi svojo prvo priložnost, vendar je domača obramba blokirala strel Armandasa Kučysa.

Celjani so sicer takrat dokaj dobro nadzorovali igro, držali žogo, tako da domača zasedba niti ni bila več posebej nevarna. A v 36. minuti so sodniki po naletu Lovra Štubljarja nad Aaronom Greenom in pregledu posnetka spremenili prvotno odločitev. Sprva so dosodili prekršek v korist Celja, pozneje pa v korist Shamrocka, kar je pomenilo najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel Dylan Watts.

V 40. minuti so vse bolj razpoloženi Irci vodili že z 2:0, Neil Farrugia je bil tisti, ki je z dobrih 20 metrov z nizkim strelom matiral neprepričljivo celjsko obrambo ter tako svojo ekipo pripeljal do želene prednosti. Ta bi bila lahko še bvišja v tretji minuti sodniškega dodatka v prvem polčasu, vendar je Štubljar izvrstno posredoval po odprtem strelu Trevorja Clarka v kazenskem prostoru.

Strateg Celja Albert Riera je v uvodu drugega polčasa, na hitro poslal v igro štiri nove igralce, tudi Žana Karničnika, celjska igra pa je začela kazati večjo konkretnost. V 56. minuti so slovenski prvaki vendarle ogrozili vrata domačih, po Karničnikovi podaji je v kazenskem prostoru zgrešil Nino Kouter. Dve minuti pozneje je z 12 metrov Kučys iztržil le kot.

Časa za rešilni zadetek je bilo vse manj, a so ga Celjani le dočakali. V 83. minuti je po podaji z leve strani Karničnik zadel z volejem iz osrčja kazenskega prostora. Minuto pozneje bi lahko Matija Kavčič celo izenačil, vendar je domači vratar ustavil njegov poskus iz bližine.

Sledil je podaljšek, v katerem so Irci znova zadeli v 96. minuti, ko je bil uspešen Graham Burke. Rolando Aarons in Luka Menalo sta imela v 105. minuti lepi priložnosti za zmanjšanje zaostanka, a je prvemu vratar obranil strel, drugi pa je bil nenatančen iz bližine.

V 106. minuti so Irci po novi celjski napaki spet zadeli, a iz prepovedanega položaja, sicer pa so Celjani iskali nov zadetek za rešitev iz kočljivega položaja, tega bi v 120. minuti lahko dosegel Kučys, a mu je strel s približno desetih metrov obranil domači vratar.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Dublin po novo zmago
    Po Olimpiji in Mariboru se bodo v boj za evropsko napredovanje podali še nogometaši Celja. Spopad s Shamrockom se bo v Dublinu pričel ob 21. uri, grofje pa imajo pred povratno tekmo zadetek prednosti.
  • 13.08.2024 | Prva liga Telemach
    Državni prvaki so se razšli z dosedanjim kapetanom
    Državne prvake po vrnitvi trenerja Alberta Riere zapuščata še dva nogometaša. Po Karlu Špeljaku in Gregorju Bajdetu sta dres Celja slekla tudi Matic Vrbanec in dosedanji kapetan Denis Popović.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Točke Celja proti Radomljam
    Nogometaši Celja so v četrtem krogu prve Lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje s 4:2 (2:0).
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani predstavili Josifova
    Konkurenco v kadrovsko široki zasedbi Celja je zaostril ruski krilni napadalec Nikita Josifov, ki je nazadnje igral za španski Castellon. Celjski dres sta medtem slekla Karlo Špeljak in Gregor Bajde.
  • 10.08.2024 | Prva liga Telemach
    Španec Nieto nova moč grofov
    Desni bočni branilec Juanjo Nieto je novi član zasedbe državnih prvakov, Španec je s Celjani podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Nogometaši Celja so rane po dveh zaporednih porazih zacelili z evropsko zmago. Državni prvaki bodo pred odhodom na Irsko gostili Radomlje, ki so v občinskem derbiju dočakale prvo zmago.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje na Irsko z minimalno prednostjo
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige premagali irski Shamrock Rovers z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden na Irskem.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani v boj za UEFA Evropsko ligo
    Albert Riera druge epizode na klopi Celja ni pričel v skladu s klubskimi ambicijami, saj je porazu v Bratislavi sledil še spodrsljaj v Murski Soboti. Državni prvaki so zdaj misli usmerili v kvalifikacije UEFA Evropske lige, v četrtkovem večeru bodo z oslabljenim moštvom gostili irski Shamrock Rovers.
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Muraši ugnali prvake
    Nogometaši Mure so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).

DELI NA