Bravo slavil v gosteh

Po Olimpiji je tudi Maribor dobil domačo tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci so dobro uro dvoboja odigrali z igralcem več, odpor Universitatee pa sta v drugem polčasu strla Jan Repas in Arnel Jakupović.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

ZRINJSKI MOSTAR - BRAVO 0:1 (0:1)

Stadion Zrinjski, sodniki: Tschudi, Sbrissa, Lengacher (vsi Švica).
Strelec: 0:1 Ivanšek (16.).
Zrinjski: Marić, Ćorluka, Barišić, Šunjić, Tičinović (od 76. Memija), Ivančić, Kiš (od 83. Sabljić), Savić (od 76. Ramić), Ćuže, Mulahusejnović (od 63. Posavec), Malekinušić (od 63. Abdurahimi).
Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, Rodrigues, Jovan, Ivanšek, Trdin, Štravs (od 67. Selan), Stanković (od 78. Hribar), Pečar (od 89. Šabotić), Tučić. 
Rumeni kartoni: Tučić, Selan, Orbanić.

Nogometaši Brava so z zmago začeli v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Potem ko so v Ljubljani sprva proti Connah's Quay Nomads izgubili z 0:1, so nato v Walesu slavili z 2:0 in si priigrali napredovanje. Njihov naslednji tekmec je bosanski Zrinjski iz Mostarja, ki v prvem krogu še ni rabil nastopiti, tokrat pa je moral po golu Matica Ivanška priznati premoč slovenskemu tekmecu.

Nogometaši Zrinjskega so bili več pri žogi, gostje pa so pretili predvsem iz protinapadov, ki so obetali, a ni bilo pravega zaključka. Po šibkem strelu Ivanška je Marko Marić prvič posredoval. Na drugi strani je žoga zletela mimo vrat po poskusu Antonia Ivančića, nenatančen je bil tudi Matija Malekinušić.

Domači so bili zelo blizu zadetka v 15. minuti, Bravo je pustil veliko prostora Mariu Ćužu, a je ta stresel le vratnico. Ljubljančani so to kaznovali že v naslednjem napadu, žogo je pred gol poslal Gašper Jovan, po nekaj dotikih v kazenskem prostoru pa jo je v mrežo potisnil Ivanšek.

Zrinjski ni dolgo potreboval, da je znova zapretil, Matija Orbanić je posredoval ob strelu Ćuža, nenatančno je meril Josip Ćorluka. Bravo je imel v 26. minuti novo lepo priložnost, a tokrat po predložku Martina Pečarja Ivanšek žoge ni dobro zadel. Po predložku s prostega strela je Miguel Rodrigues z glavo meril previsoko.

V 42. minuti so imeli domači nogometaši novo priložnost za izenačujoči zadetek, predložek Ćorluke je zaključil Tomislav Kiš, a je Slovence reševal Orbanić. Do konca polčasa je zasedba Aleša Arnola zadržala minimalno prednost.

Drugi polčas so odločneje začeli domačini, ki so krenili po izenačenje. A čeprav so žogo držali v posesti, in to še bolj kot v prvem polčasu, si bistvenih priložnosti niso ustvarili. Pravzaprav si v tem delu ne eni in drugi niso pripravili kaj konkretnega.

Z vidika priložnosti je drugi polčas mineval precej mirneje. Zrinjski je pritiskal, manjkal je zaključni strel in Bravo se je dobro branil.

Vse do konca dvoboja si nogometaši iz Mostarja niso pripravili omembe vredne akcije, morda z izjemo strela Hrvoje Barišića z razdalje in z glavo Ivana Posavca, tudi Bravo na drugi strani ni bil nevaren in obveljal je zadetek za zmago Ivanška iz prvega polčasa.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.07.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani okrepili konico napada
    Orphé Mbina je tretji poletni novinec v Ljudskem vrtu. Triindvajsetletni napadalec, ki je doslej trikrat zaigral za člansko reprezentanco Gabona, je nazadnje v tretji francoski ligi igral za Nimes. Z Mariborom je sklenil triletno pogodbo.
  • 25.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborčani izkoristili številčno prednost
    Po Olimpiji je tudi Maribor dobil domačo tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci so dobro uro dvoboja odigrali z igralcem več, odpor Universitatee pa sta v drugem polčasu strla Jan Repas in Arnel Jakupović.
  • 23.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Popraviti vtis iz prve evropske preizkušnje
    Maribor v prvem krogu kvalifikacij UEFA Evropske lige ni uspel izločiti Boteva, a izpad proti bolgarskemu nasprotniku še ne pomeni zaključka mednarodnih nastopov. Štajerci ostajajo v igri za UEFA Evropsko konferenčno ligo, v drugem krogu kvalifikacij bo nasproti stala Universitatea Craiova.
  • 21.07.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiv štart Maribora v prvenstvo
    Nogometaši Maribora so v 1. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 4:1 (2:0).
  • 19.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor bo po evropskem uvodu novo sezono Prve lige Telemach odprl s tekmo proti Domžalam, ki jih bo v prvenstvo popeljal novi strateg Erik Merdanović. Kdo bo uspešnejši v Ljudskem vrtu?
  • 18.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Remi premalo za napredovanje Maribora
    Zadetka Jana Repasa in Etienna Beugreja nista bila dovolj za napredovanje Maribora, ki je na povratni tekmi v Ljudskem vrtu remiziral z Botevom. Vijoličasti bodo evropsko pot nadaljevali v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige, nasproti bo stala romunska Universitatea Craiova.
  • 17.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Ljudskem vrtu za preobrat
    Tako kot Bravo, je tudi Maribor sezono 2024/25 odprl s porazom. Botev si je pred domačimi gledalci priigral gol prednosti, v mariborskem taboru pa pred tekmo v Ljudskem vrtu verjamejo, da lahko tudi s pomočjo svojih navijačev pridejo do preobrata.
  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Bolgariji pred številčnim občinstvom
    Botev iz bolgarskega Plovdiva bo prvi evropski nasprotnik Maribora, ki sezono 2024/25 pričenjajo v kvalifikacijah UEFA Evropske sezone.
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Ljudskemu vrtu pomahal v slovo
    Luka Uskoković ni več nogometaš Maribora, črnogorski branilec bo kariero nadaljeval v Latviji, oblekel bo dres Liepaje.

DELI NA