03.05.2024 | 2. SNL
Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem

Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.

Petek, ob 17.30: TRIGLAV KRANJ - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: Mitja Novinič (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub

Lendavčani se v zadnje tri kroge prvenstva podajajo z dvema točkama prednosti pred Primorjem. Modri so vsaj za zdaj vodstvo zadržali tudi po seriji skromnejših rezultatov, saj so na zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj štiri točke. Porazu v Tolminu je sledila še domača ničla proti Grosupeljčanom, po zmagi v Biljah pa se je obračun z Rudarjem končal brez zadetkov. Enak rezultat je ponudil tudi jesenski dvoboj Nafte in Triglava, tekmeca sta se v Lendavi razšla z izidom 0:0, kako pa bo v Kranju? Gorenjci so po dveh remijih slavili zmago na Koroškem, s tem pa so podaljšali serijo neporaženosti, ki zdaj traja pet tekem. Orli so spomladi izgubili zgolj dvakrat, po uvodnem spodrsljaju v Novem mestu so jih premagali še Grosupeljčani.

 

Sobota, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - KRKA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Andraž Lipec in Veron Šalja (Krka)

Osemindvajseti krog tekmovanja se bo nadaljeval s štirimi sobotnimi preizkušnjami, v dolenjskem spopadu si bodo nasproti stali Grosupeljčani in Novomeščani. “Farmacevti” se še naprej krčevito borijo za drugoligaški obstanek, a bo boj očitno napet vse do konca. Četa Adnana Zildžovića je po zmagi v Beltincih remizirala s Tolminom, pred cono izpada pa ima vsega dve točki naskoka. Brinju kaže precej bolje, saj moštvo Gorana Markovića znova pridno nabira zmage. Grosupeljčani spomladi le dvakrat niso slavili kompleta točk, ob remiju v Beltincih so točke oddali le še ob domačem porazu z Rudarjem. Tako ne čudi, da so se rumeno-modri povzpeli že vse do petega mesta lestvice. Se lahko s petimi točkami zaostanka za Primorjem vmešajo tudi v boj za drugo mesto?

 

Sobota, ob 17.00: TABOR SEŽANA - GORICA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Dragan Brkić (Gorica)
Neposredni prenos: NZS.si

V Sežani bo v sobotnem popoldnevu odigran primorski dvoboj, Tabor bo pričakal ranjeno Gorico. Modro-beli se na Kras odpravljajo po bolečem porazu v severnoprimorskem derbiju z Ajdovci, ki so do pomembne zmage prišli z zadetkom v sodniškem dodatku srečanja. Goričani so doživeli prvi poraz po dobrih šestih mesecih, ki pa je lahko usoden v boju za prvoligaško vstopnico. Za Primorjem zdaj zaostajajo za dve točki, vodilna Nafta pa beži za štiri. Kakšna bo razlika po sobotnem obračunu na Krasu? Tabor v zadnjih tednih kaže povsem drugo podobo kot jeseni, a je sanjsko serijo štirih zaporednih zmag nekoliko pokvaril poraz na eni najpomembnejših tekem nadaljevanja sezone. Sežanci so namreč v prejšnjem krogu izgubili neposredni dvoboj za obstanek proti Iliriji, ki ima tako tudi boljši izkupiček na medsebojnih tekmah, kar odloča o uvrstitvi v primeru enakega števila točk.

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - DRAVINJA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Na primorskih tleh bo odigrana še ena sobotna tekma, Biljenci bodo v Dolinci pozdravili Konjičane. Gre za dvoboj sredine lestvice, Bilje s 30 točkami zasedajo deveto mesto, Dravinja je s točko manj dve mesti nižje. Tako Primorci kot Štajerci v zgoščeni spodnji polovici lestvice še niso povsem na varnem, tudi po zaslugi zadnjih rezultatov. Dravinja je zadnjo zmago dosegla v 22. krogu, na Ravnah na Koroškem, na naslednjih petih tekmah pa je na svoj račun dodala le še dve točki. Ekipa trenerja Almirja Sulejmanovića se bo na Primorskem pobirala po visokem domačem porazu z Grosupeljčani, Biljenci pa so se nazadnje s točko vrnili iz Dekanov. Črno-beli so v zadnjih petih krogih osvojili štiri točke, oktobra pa so eno od osmih zmag slavili v Slovenskih Konjicah.

 

Sobota, ob 18.30: RUDAR VELENJE - JADRAN DEKANI
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Adriano Bloudek (Rudar)

Obračun sredine lestvice bodo spremljali tudi gledalci v Velenju, osmouvrščeni Rudar bo gostil desete Dekane. Tekmeca ločijo tri točke, tako Velenjčani kot Dekančani pa bodo skušali prekiniti zmagovalni post. Knapi so na zadnjih treh tekmah osvojili dve točki, a drži, da so se po remiju v Kranju z neodločenim rezultatom vrnili še iz Lendave. Spomin Primorcev na zadnjo ligaško zmago je vse bolj bled, saj je ekipa trenerja Alena Šćulca nazadnje slavila sredi novembra, ko je v 17. krogu prvenstva premagala Krko. Dekanski drugoligaš je na naslednjih desetih tekmah nabral le še štiri točke, zadnjo v primorskem obračunu z Biljenci, ki so sicer vodili že z 2:0. Kaj so Primorci pripravili za gostovanje v Šaleški dolini? Na treh gostovanjih v Velenju še niso zmagali.

 

Nedelja, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Luka Sočič (Beltinci)

Še tri tekme bodo odigrane v nedeljo, ranjeni Beltinčani bodo po nizu treh bolečih porazov gostili Ilirijo. Prekmurci so zasedbo iz prestolnice pred tedn izločili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, a je bil polfinalist odločen šele po dramatičnem polurnem podaljšku. Po pokalnem uspehu se “žutim” marsikaj ni izšlo po željah. Domačemu porazu s Krko je sledil pokalni poraz v Novi Gorici, v prejšnjem krogu pa so varovanci stratega Damjana Gajserja klonili še v Slovenski Bistrici. Nov poraz je močno pokvaril izhodišče Beltincev, ki so zdrsnili na četrto mesto lestvice, za drugim Primorjem pa zaostajajo za tri točke. Ljubljančani se v Prekmurje odpravljajo na krilih pomembne zmage, saj so s skalpom Tabora izboljšali svoje možnosti za obstanek.

 

Nedelja, ob 17.00: TKK TOLMIN - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Rastko Marsenić (Tolmin) ter Enej Kapun (Bistrica)

Bistričani so zmagovalni post prekinili s skalpom Beltincev, zaključek prvenstva pa pričakujejo brez pravega rezultatskega pritiska. Z 41 točkami so si več ali manj že zagotovili sedmo mesto, saj šesti Triglav beži za sedem točk, osmi Rudar pa zaostaja za osem točk. Štajerce se tokrat odpravljajo na dolgo gostovanje v Tolmin, k tekmecu, ki še ni povsem na varnem glede obstanka. Primorci imajo pred Taborom le štiri točke naskoka, ob zmagah zasledovalcev pa zgolj remiji ne bodo dovolj. Tolmince lahko kljub temu hrabri pogled na serijo zadnjih rezultatov, saj so neporaženi na štirih zaporednih tekmah. Presenetljivi zmagi proti Nafti so sledili še remiji proti Jadranu, Dravinji in Krki. Ker pa gre pri omenjeni trojici za tekmece iz spodnje polovice prvenstva, se razmerja na lestvici niso pretirano spremenila.

 

Nedelja, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Sinovi burje so z zmago na severnoprimorskem derbiju v Novi Gorici dobili dodaten veter v jadra. Četa Milana Anđelkovića se je z golom Vuka Vukovića v 93. minuti sosedskega spopada povzpela na drugo mesto, z dvema točkama prednosti pa je še vedno dosegljiva tudi vodilna Nafta. Lendavčani bodo že v petek odigrali tekmo s Triglavom, od razpleta tega srečanja pa bo odvisno, če bodo imeli Ajdovci priložnost, da ujamejo modre ali pa jih celo izrinejo z vrha lestvice. Primorje bo v nedeljo gostilo ekipo Fužinarja, ki je po zadnjem krogu zdrsnil na zadnje mesto. Ravenčani so spomladi zmagali le enkrat, v 21. krogu so bili uspešni v Dekani, Kranjčani pa so jim pred dnevi zadali tretji poraz v nizu. Ajdovci so se jeseni opekli prav s Fužinarjem, a bodo Korošci pred sila zahtevno nalogo, saj je Primorje to sezono na domačem igrišču še neporaženo. Rdeče-črni so ob dveh remijih dobili 11 domačih tekem.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2024 | 2. SNL
    Primorje in Nafta v posreden boj za prvo mesto, Bilje, Dravinja, Krka, Ilirija in Tabor pa za obstanek
    Zadnji krog 2. SNL bo dal dokončne odgovore glede tega, kdo se bo razveselil neposrednega napredovanja med elito in kdo se bo od drugoligaške druščine poslovil na nasprotnem koncu lestvice. Prenos tekem med Nafto in Dravinjo ter Taborom in Primorjem si boste lahko ogledali na Sportklubu, kamera NZS pa bo tokrat v Grosupljem, kjer gostuje Ilirija.
  • 13.05.2024 | 2. SNL
    Primorje krog pred koncem skočilo na vrh lestvice
    Nogometaši ajdovskega Primorja so krog oddaljeni od vrnitve med elito slovenskega nogometa. V predzadnjem, 29. krogu 2. SNL so izkoristili spodrsljaj do zdaj vodilne Nafte in se z zmago s 4:0 proti Triglavu zavihteli na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.
  • 08.05.2024 | 2. SNL
    Primorje lovi Nafto, Gorica se bo v dvoboju zgornjega dela lestvice udarila z Beltinci
    Tako kot Prva liga Telemach se tudi drugoligaško tekmovanje približuje koncu. Pred nami je predzadnji krog 2. SNL, ki ga bo zaznamoval predvsem dvoboj med Primorjem in Triglavom. Obračun v Ajdovščini boste lahko spremljali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta v reprizi pokalnega polfinala pomerili ekipi Gorice in Beltincev.
  • 04.05.2024 | 2. SNL
    Gorica le s točko iz Sežane, Nafta vse bližje naslovu v 2. SNL
    Gorica je z gostovanja v Sežani odnesla le točko, brez zmagovalca pa so se razšle tudi BIlje in Dravinja. Grosuplje je doma premagalo Krko, Rudar pa Dekane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.

DELI NA