14.02.2020 | 1. SFL
Ob derbiju iz Litije še tri pomembne tekme

Še trije krogi nas ločijo do konca rednega dela 25. sezone 1. SFL, zato je jasno, da so ob pogledu na lestvico pred nami še trije razburljivi igralni dnevi. Povsem mirni so le v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, ki pa danes igra derbi pred kamerami v Litiji, prenos začnemo ob 20.00 na www.futsal.si.

Prav tako ob osmih se bosta začeli tekmi FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy ter KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar, pol ure za tem pa še KMN Bronx Škofije – FK Siliko.

1. SFL, 16. krog, 14.2.
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy (20.00)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko (20.30)

O tekmi Litija - Dobovec Pivovarna Kozel:

:: Evropska tekma pred kamerami futsal.si

:: Vrhovec prepričan, da derbi prihaja ob pravem času

Ko oboji hočejo tri točke

Na Škofije k 7. ekipi lige Bronxu prihaja četrti Siliko. „Domačini so izredno domačinska ekipa, vsi naši konkurenti so tu izgubili,“ pred gostovanjem na Obali opozarja trener Silika Mile Simeunovič. „Bronxi so doma zelo dobri. A smo ta teden tudi mi trenirali dobro, zate se lahko nadejamo kake točke s Škofij. Bom kar pošteno povedal – ena točka bi bila skoraj enaka porazu. Zanima nas zmaga,“ je jasen Simeunovič, ki bo imel po dolgem času na voljo vse igralce.

Primorci so med tednom gostovali v Rogaški Slatini in doživeli poraz. „V tem trenutku še ne vem koga bom sploh imel v kadru za tekmo. A vendarle je matematika je zelo enostavna. Zmaga prinaša ogromno, poraz pa nekako že potiho zaključuje sezono. Zaradi tega je to za nas tekma sezone,“ napoveduje trener škofjotov Marko Hrvatin.

Ptujčani lovijo priključek

Priključek in vsaj 8. mesto pa lovijo tudi Ptujčani, ki so na 9. mestu, osem točk imajo, osma ekipa lige Oplast (tokrat počiva) pa je pri trinajstih. „Delamo dobro, želim si le, da to kvalitetno delo s treninga prenesemo na tekmo,“ si želi trener Ptujčanov Simon Šabeder, ki dodaja:
„ Pred nami je težka tekma in izkušen nasprotnik. Vemo, kako se je končalo na prvi tekmi. Moramo se jim oddolžiti za to,“ še spomni Šabeder za prvo letošnjo medsebojno tekmo – 9:3 je bilo za Škofjeločane, ki so z 20 točkami 3. ekipa 1. SFL.

Za nekaj več v Sevnici

V Sevnici se bosta pomerila 5. in 6. ekipa lige in mirno lahko rečemo hit 2. dela rednega dela. Oboji so zbrali po 16 točk, KMN Tomaž Šic Bar je imel uvodoma v sezono precej smole, a je kljub temu pridno zbiral točke. Sevničani so se prebudili v tem drugem delu rednega dela.

„To bo za nas še ena kvalifikacijska tekma. Gregor Pešec je poškodovan, Uroš Martič počiva zavoljo kartonov. Kogar ni, brez tistega se mora. Oboji pa potrebujemo točke za čim boljše izhodišče v končnici,“ opozarja trener Sevničanov Mitja Jontez, ki ob tej priliki pohvali goste za zrelo in izkušeno rutinirano igro.

„Veselimo se, da se po treh tednih tudi za nas nadaljuje prvenstvo, zavedamo pa se da je pred nami težka tekma. Marsikaj se bo še dogajalo v zadnjih treh krogih. Kalkulacije tu ne vzdržijo, potrebno se je koncentrirati predvsem na sebe. Zadovoljen sem s pristopom igralcev na treningu. Ostajamo maksimalno zbrani in želimo odigrati dobro tekmo,“ pa v svojem slogu tekmo napove trener Matej Gajser, ki uspešno vodi zasedbo KMN Tomaž Šic Bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki, v Dobrepolju, Trzinu in Kobaridu
    Po remiju v Ajdovščini so nocoj na sporedu štiri tekme 1. SFL: Siliko gosti KMN Bronx Škofije, h KMN Oplast Kobarid prihajajo ŠD Mlinše, pri FC Trzin Mobi Arena gostuje FK Dobovec, v Dobrepolju se bodo domačini pomerili s Sevnico.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    V 40. minuti dva gola in delitev točk
    S tekmo KMN Kix Ajdovščina - PJ Joco Benedikt se začenja 3. krog 1. SFL.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    Tretji krog se začenja v Ajdovščini
    Z uvodno tekmo se danes v Ajdovščini začenja 3. krog 1. SFL. Kix Ajdovščina gosti PJ Joco Benedikt, štiri tekme v petek, prost je THE Nutrition Extrem.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 2. kroga 1. SFL
    Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.

DELI NA