27.10.2017 | 1. SFL
Neporaženi Dobovec na derbi v Tolmin

S tekmami 8. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL. Derbi kroga se brca v Tolminu, kjer Oplast gosti Dobovec Pivovarno Kozel, še edino neporaženo ekipo letošnje sezone. Vodilna Litija odhaja na zahtevno gostovanje v Benedikt, aktualni državni prvak FutureNet Maribor je prost. Povejmo še to, da bo danes v NNC Brdo opravljen tudi žreb osmine pokala Terme Olimia.

1. SFL, 8. krog, 27.10.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel (19.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Litija (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko Rem Power (20.30)
FC Ivančna Gorica – KMN Sevnica (20.40)

Gačnik proti bivšim

„Upam in želim si, da bi ponovili tekmo z Mariborom. Le realizacijo bo treba popraviti. Dobro smo trenirali. Domačin pa ni tako slab, kot kažejo rezultati. Odločno pa gremo po zmago,“ pred gostovanjem v Ivančni Gorici napovedujejo v taboru Sevnice. Le to pa je pred Mitjo Jontezom, sedanjim trenerjem Sevnice, vodil prav Jože Gačnik, ki je ob Robiju Gačniku in Urošu Gorencu, vodja futsal projekta v Ivančni Gorici. Tu sta še Gregor Pešec in Sebastijan Drobne, ki sta že nosila dres Sevnice.

„Pred nami je nova zahtevna tekma. Zanima nas zmaga. Ne bo več govoril, to energijo bomo raje usmerili v dogajanje na igrišču,“ pa je na svoj način tekmo s Sevnico napovedal Jože Gačnik.

Proti ranjeni Litiji

V Benediktu so si malce oddahnili, prve točke do dočakali v Ivančni Gorici, kjer so v 7. krogu slavili z 9:4. Danes gostijo Litijane, ki pa so se opekli v derbiju proti Dobovcu. „Odhajamo na težko gostovanje z željo popraviti slab vtis iz zadnje tekme in seveda vknjižiti tri točke,“ tekmo v Benediktu napoveduje trener Litije Damir Pertič.

„Gostimo prvo ekipo na lestvici. Litija je favorit. Upam, da nas bodo podcenjevali. Mi bomo skušali pripraviti presenečenje s pomočjo naše zveste publike,“ se presenečenju (športno) nadeja trener Benedikta Tomislav Novak.

V zadnjih šestih medsebojnih tekmah je Litija zmagala petkrat, lani oktobra pa je bilo 2:2 v Benediktu.

Lani Oplast, kaj pa letos?

Druga in tretja ekipa 1. SFL se bosta udarila v Tolminu, saj se dvorana v Kobaridu prenavlja. Oplast je pred tednom dni na delu videl zasedbo Dobovca, ki je odčitala lekcijo Litiji, zdaj bi to rada ponovila še v Tolminu.

Domačini so v zadnjih petih tekmah nanizali tri zmage, gostje štiri. V minuli sezoni se je boljše godilo Oplastu, ki je prav Dobovec izločil v četrtfinalu 1. SFL.

„To je tekma, ki nam lahko prinese, izgubiti pa nimamo kaj. Vsi vemo, kakšno ekipo ima letos Dobovec. Praktično reprezentanca na kupu. Pričakujem pravo, trdo tekmo, polno trdih duelov... Pa naj zmaga boljši,“ je nekako diplomatsko obračun napovedal trener ekipe iz Posočja Saša Leban, ki še vedno ne more računati na Benjamina Melinka, ki okreva po operaciji nosu.

„Po zmagi na derbiju proti Litiji nas čaka še en derbi. Vemo, da je pred nami zahtevno gostovanje, tako pa se bomo tudi lotili srečanja,“ pravi trener kozlov Kujtim Morina. Obračuna se verjetno najbolj veseli Kristjan Čujec, ki bo zaigral v tolminski športni dvorani, kjer je pred več kot desetletjem začel športno pot, ki ga je vodila v svet – nase je opozoril v Španiji, Italiji, na Hrvaškem in v Azerbajdžanu., Letos želi do naslovov z Dobovcem.

Bronxi ne bi prekinili niza

„Ko je na nasprotni strani "največji" v tem športu, je vedno prisotno določeno spoštovanje. Lani nas je v uvodnih minutah taktično izjemno presenetil, kar pa letos ne bom dovolil, da se ponovi. Hočemo nadaljevati pozitivno serijo, ki je ne mislimo končati v svoji dvorani, vsekakor pa ne ta petek. Vabim pa gledalce v čim večjem številu, da si pridejo ogledat tekmo. Če že ne zaradi naše ekipe in vrhunskih rezultatov, pa naj pozdravijo legendo na gostujoči klopi,“ je svoj pogled na tekmo strnil Marko Hrvatin, ki je z ekipo Bronxa po porazu nanizal štiri zaporedne zmage. Bronxi danes gostijo vrhniški Siliko Rem Power, na katerega klopi sedi Mile Simeunovič, ki ga je Hrvatin cenil že kot igralca, zdaj pa tudi kot trenerja.

Gostje so brez kaznovanega Nikole Pauliča.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki, v Dobrepolju, Trzinu in Kobaridu
    Po remiju v Ajdovščini so nocoj na sporedu štiri tekme 1. SFL: Siliko gosti KMN Bronx Škofije, h KMN Oplast Kobarid prihajajo ŠD Mlinše, pri FC Trzin Mobi Arena gostuje FK Dobovec, v Dobrepolju se bodo domačini pomerili s Sevnico.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    V 40. minuti dva gola in delitev točk
    S tekmo KMN Kix Ajdovščina - PJ Joco Benedikt se začenja 3. krog 1. SFL.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    Tretji krog se začenja v Ajdovščini
    Z uvodno tekmo se danes v Ajdovščini začenja 3. krog 1. SFL. Kix Ajdovščina gosti PJ Joco Benedikt, štiri tekme v petek, prost je THE Nutrition Extrem.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 2. kroga 1. SFL
    Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.

DELI NA